Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiłam się w mieście

Poleććcie jakąś dobrą książkę, co?

Polecane posty

Gość Miriam12345
Ja tam w każdej książce dostrzegam coś romantycznego :P . Taki okres w życiu przechodzę ... bardzo wrażliwa jestem i wszystko co romantyczne to ojej już mi się podoba :) . Tyle,że mam problem z okazywaniem uczuć, ale nie to chciałam napisać . Jak lubisz trudne książki nad czymś się trochę zastanawiać to ' Pielgrzym' również Paulo Coelho .

Gość co kto lubi
ja lubilam Harrego ale czytalam go podczas choroby i w nadmiarze wolnych dni. Czy bym polecila? Tak, bo dla mnie to bylo oderwanie od rzeczywistosci. A ogolnie lubie inny rodzaj literatury. Jak dla mnie przoduje Nurowska a z jej ksiazek sczegolnie polecam "Hiszpanskie oczy", "Listy milosci" oraz "Po tamtej stronie smierc". Jednak to juz dla ludzi lubiacych ksiazki psychologiczne.

Gość Miriam12345
' płonął ogień Twoich oczu ' również ładne .

jak juz tak gadamy to co powiecie o ;; Pielgrzymie'' Coelho?? ja zaczelam aj czytac ale jakos mi nie podchodzila i zrezygnowalam.

Gość jesli chcesz
Ja polecam Ksiązki Moniki Szwai. Takie "babskie" ale nie sa to romanse. Super jezyk:D

Gość piczkaxxxxxxxx
hyzia dziekowac dziekowac juz se zapisalam te pierdy co by pozyczyc :classic_cool:

Gość piczkaxxxxxxxx
jak nie romanse to co to jest ? i podaj jakiegos tytuła

Gość Miriam12345
Ja mam 15 lat i uwielbiam jego książki . Przyznam szczerze, że ' Pielgrzym ' to trudna książka . Dla ludzi niekoniecznie wierzących ... i uważam,że każdy może mieć o niej zupełnie inne zdanie . To niesamowita książka . Co powiecie na to ,że ... chodzę do III kl. gimnazjum , jest to szkoła katolicka , na lekcji filozofii powiedziałam,że uwielbiam książki Paulo Coelho, po czym - BUM . Usłyszałam od nauczycielki opinię,że w tych książkach jest coś Z SZATANA I TRZEBA NA NIE KONIECZNIE UWAŻAĆ I PRZEDE WSZYSTKIM NIE STOSOWAĆ ICH W SWOIM ŻYCIU .

kiedys czytalam taka trylogie krystyny nepomuckiej, ktora zaczyna ksiazka;; obrączka ze słomy;; ksiaki sa cudowne! to historia milosci niemieckiego zolnierza i polskiej dziewczyny w czasch 2 wojny swiatowej. ksiazka o milosci ale nie jakies tam romansidlo! naprawde niesamowita!

"Dziewczynka w czerwonym płaszczyku" R.Ligockiej "Kat z listy Scgindlera" J.Sachslehner (dla mniej wrażliwych ;) )

Gość alutka23sss
Biały Oleander :) cudna.

''dziewczynke w czerwonym plaszczyku'' czytalam, jest super! ale jak pisalam na poczatku- miłość na gruzach kosowa-- jesli ktos nie czytal to namawiam!

Gość Kafe poradnik
Zależy co lubisz. Polecam Ci "Wiwat aspidistra" Pierwsza powieść Georga Orwela. Daje do myślenia.

Gość to moze byc prawda
a mozecie podac krotki opis ksiazek? Chociaz tak jednym zdaniem, zeby zobaczyc, czy pasowalaby. Dziekuje.

Gość slowlyy
jesli chcesz sie totalnie wciagnac, to polecam Katedre w Barcelonie albo Cien wiatru

Gość slowlyy
aha, no i oczywiscie Trylogia Larssona, pozycja obowiazkowa:D

Gość Miriam12345
Jejku miałam lekturę Orwella ' folwark zwierzęcy ' rozumiałam przesłanie itd. ale stwierdziłam,że musiał się nacpać,żeby to napisać :( . Buuu rozumiem dużo książek i lubię ksiązki o czasach np II wojny światowej , wzruszają mnie historie itd a jednak tą książkę uznałam za fatalną :( .

Gość to moze byc prawda
Z google korzystam, oczywiscie, tylko problem polega na tym, ze ja te ksiazki musze czytac po angielsku, wiec nawet jesli znam opis, to jesli wypozycze ksiazke, okazuje sie, ze np. jezyk jest za trudny, czy zdania jakies za dlugie i ciezko sie to czyta... Chcialabym, zebyscie tak po swojemu opisali, chociaz jednym zdaniem, czy latwo sie czyta, czy fabula jest zagmatwana, czy duzo opisow, duzo dialogow, itd.

Gość slowlyy
no to trzeba bylo od razu mowic, ze bedziesz czytac po angielsku. Ja w tym jezyku czytam kryminaly Harlana Cobena i Johna Grishama - bardzo fajny jezyk, nie za trudny, wiec mozna sie skupic na akcji

Gość harika
to moze byc prawda----> z takich pozycji jak mowisz to tylko klasyka : Pani Bovary, Dama Kameliowa, Ojciec Goriot - lubię wracać do tych książek. A z londyńskich klimatów polecam Tobie Sześć Żon Henryka VIII Antoni Fraser. Czyta sie jak dobrą powieść. Bedziesz w szoku jaki byl Henryk i jak radzil sobie z żonami ;) Poza tym pozycje, które podałam wcześniej są niezłe i mają takie klimaty.

a ja polecam jeszcze potockiego:) rękopis znaleziony w Saragossie, czytalam ja na studiach, mielismy tylko przeczytac 10 rozdzialow ale nie umialam sie powstrzymac i czytalam do konca ;)) powies szkaltułkowa, bardzo wciaga! pomimo ze to z epoki oswiecenia to jezyk super łatwo przyswajalny:D

Gość zimna cola
Chrystie Agata "Zabójstwo Rogera Ackroyda"