Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość walerynkawalentynka

Której dziecko udusiło się podczas SN?

Polecane posty

Gość walerynkawalentynka

bo oglądałam ostatnio o tym program i strasznie się boję, podobno ostatnio to się zdarza coraz częściej:o

Gość gegerg
Wiesz, jeśli cię to pocieszy, to stan mojego dziecka był cały czas monitorowany (zwykłe ktg). Lekarze zorientowali się więc w porę że grozi mu zamartwica i przeprowadzili cesarkę. Wszystko odbyło się błyskawicznie i dziecko nie zdążyło nawet zsinieć. Tak naprawdę przy standardowym sprzęcie zagrożenie nie jest duże. W końcu jestes w szpitalu i interwencja ma miejsce od razu a i dziecko to nie mimoza. Jeśli jego organizm jest zagrożony to chroni mózg pompując krew tylko tam i mniej do kończyn, pępowina zapewnia dopływ życiodajnych substancji póki jej się nie przetnie gdy dziecko już bezpieczne poza ustrojem kobiety. Stąd dziecko nieraz rodzi się sine a jest z nim wszystko w porządku i szybko wraca do normy. Nie bój się. Nie rodzisz sama w buszu. :D

Dziecko w brzuchu nie oddycha prze usta!!! tylko przez pępowinę, jeśli podajemy matce oksytocynę, to jak najbardziej, zaburzona zostaje czynność serca dziecka i dziecko nie tyle się dusi, co po prostu ma zaburzoną prace serca ( i tak też pokazuje ktg)

Gość gegerg
Jaśmina, mojemu dziecku stawało serduszko u szczytu skurczów. Potem znów ruszało i tak trzykrotnie. Czy to mogło być przez oksytocynę?

Nie boj sie, w szpitalu nie pozwola, by sie udusilo. Moje pierwsze dziecko (sn) urodzilo sie sine, az fioletowe, polozyli go do komory tlenowej. Teraz jest z nim wszystko OK. Ponoc przy urodzeniu dziecko moze byc bez dopluwu tlenu przez kilka dobrych minut, i nic mu sie nie stanie. Drugie dziecko mialo porod z oksytocyna i pepowine okrecona wokol szyi a urodzilo sie (sn) rozowiutkie i bez zadnego tam niedotlenienia. Tak ze nie sluchaj nikogo , bedzie wszystko dobrze.

nie czytaj takich opowieści! mój synek urodził sie siny, nie oddychał, dopiero w 10 minucie życia otrzymał pełne 10 pkt w skali Apgar. u nas powodem nie było okręcenie pępowiną ale przeciągający się poród, mały za długo był w kanale rodnym i nie mógł wyjść :( ale nie ma żadnych skutków tego stanu!

Gość ollllllo
ja mialam cesarke a dziecko sie poddusilo, ale nikt nie pozwoli aby twojemu dziecku cos sie stalo, bedzie dobrze