Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liliowaroza8888

Pochwa po porodzie? Pytam doświadczone kobiety!

Polecane posty

Gość U mnie jest tak samo jak przed
moze jeszcze ciasniej. Ja mam zupelnie inny problem, NIE MAM ZUPELNIE OCHOTY NA SEKS! ZROBIlam to tylko pare razy i to ze wzgledu na męza. Tragedia. I jest sucho, jak na pustyni.

smrodek zgadzam się! lekarze sa za sn, bo to taniej wychodzi ;) niepotrzebny anestezjolog itp. Jedyna święta prawda to to, że cc jest OPERACJĄ ALE szczerze mówiąc po przemytśleniu za i przeciw ( przed porodem) stwierdziłam, że wolę mieć bliznę na łoni niż bezpośrednio na pochwie o.O W dodatku jakby jeszcze wylazł bliznowiec to już kaplica :D Co do szkodliwości dla dziecka... znam więcej dzieci z powikłaniami po sn niż cc ( pracowałam z dziećmi m.in. z porażeniem itd. Do tego dzieci się bardzo często rodzą niedotlenione, z wyłamanymi obojczykami, bioderkami itd. Krwiaki na główka no horror jakiś :( ) Bronicie wszystkie natury... więc po co się malujecie, farbujecie włosy, golicie się, wyrywacie zęby ze znieczuleniem ( przeciez natura stworzyła to tak, że ząb jak się wyrywa ma boleć)... To co naturalne nie zawsze jest lepsze... w końcu w epoce kamienia łupanego nie mieli narkozy ani porządnych skalpeli to cc było niemożliwe i natura NIE MIAŁA WYJŚCIA!

Gość jaha 28
u mnie po porodzie są plusu i minusy.Plusy- pochwa jest taka sama a nawet troszke ciaśniejsza, nie bylo nacinania tylko pęknięcie na 2 szwy. minusy-niewielkie nietrzymanie moczu np. podczas kichnięcia co jest żenujące i w ogóle nie mam ochoty na sex, mógłby dla mnie nie istnieć ale mąż tego nie odczuwa.

Gość gość
U mnie duża zmiana, niestety nie na plus... urodziłam jedno dziecko SN i niestety nie jest już tak jak wcześniej. Jedyne co mnie pociesza to widok mojej córeczki, poza tym pozostaje mi tylko zaakceptować to co porod po sobie ie pozostawił.

Gość gość
Szczyt klamstwa- wypisywanie na kafe przrez niektore zenujace baby ze pochwa po porodzie sn ciasniejsza niz przed.Fascynujace i wbrew logice zupelnie. No ale tu szczyt dumy to kp do co najmniej o zgrozo dwoch lat a potem jedrne cycuszki niczym u nastki i oczywiscie porod sn z darciem ryja najlepiejz 24h czyli teoria prawdziwej matki do tego piknej jak widac i ciasnej ze sprezystym cycem po dwoch latach dojenia zamiast zwisow. Wielkie wow:)

Gość gość
nie rozumiesz że wyobrażnia pozwala przetrwać ,nie zabieraj ludziom złudzeń

Gość gość
Wystarczy przepchnac pilke przez waski rekaw- a jak przepchnie sie dwa, trzy azy...No koments.Zszycie wejscia do pochwy no super ale tak jak napisala tu choc jedna z nielicznych szczera- wejscie waskie maz wchodzi i proznia jakby nic nie bylo. Podobnie z ty. zarzekaniem ze kp nie wplywa na biust tylko ciaza.Prosze sobie przez rok wpuszczac do balona wody i wypuszczac i porownac z innym. Nie pisze juz o patologicznych i pedofilskich dwoch latach wzwyz. No ale mechanizm wypierania jest bardzo silny u zwlaszcza kobiet jednak.

Gość gość
tak tylko że rękaw nie jest mięśniem który kurczy się i rozkurcza jeżeli jest odpowiednio zadbany to nawet po 4 porodach tak jak w moim wypadku jest super nie mam problemów z orgazmem ani z nietrzymaniem moczu nic mi nie chlapie między nogami Aczkolwiek jest różnica ponieważ jak poznałam mojego męża niektóre pozycje np. na jeżdzca nie wchodziły w grę ponieważ On ma dość dużego penisa mnie to po prostu strasznie bolało a dziś jest super :-) Na pewno przez to że rodziłam dzieci się rozciągnęła , ale mi to akurat pasuje jemu również a dodam że miałam po 4 porodzie plastykę i kosmetykę pochwy więc pewnie to też dużo dało no i naturalnie kulki gejszy :-) polecam

Gość Smutnaizalamana
Ja rodzilam sn szesc tyg temu i dzis jestem po wizycie u gin. Powiedziala ze nie ma co sie oszukiwac nigdy nie bede taka jak przed ciaza, pochwa bedzie juz zawsze otwarta i moze wystepowac bol podczas stosunku. Oczywiscie ze nalezy cwiczyc miesnie kegla ale to nie da mi efektu jakbym nie rodzila. Dodam ze miejsce po szyciu jest zgrubiale i bolesne przy dotykaniu a miesnie miedzy pochwa a o***tem pozrywane. Ja zaluje ze nikt mnie dostatecznie nie uswiadomil przed porodem wiec jesli mozecie to rodzcie przez cc. Polska to jeszcze zacofany kraj na zachodzie wiekszosc kobiet tak rodzi. A to kim teraz jestem to nie tylko aspekt wizualny czy strata odczuc podczas stosunku ale to wszystko bardzo odbija sie na mojej psychice bo po prostu nie moge sie z tym pogodzic. Najchetniej bym juz nigdy nikomu nie pozwolila zapuscic sie w tamte rejony:( wiem ze sa operacja plastyki pochwy ale czy to da efekt o jakim marze to nie wiem nie mniej na pewno kiedys sie na to zdecyduje

Gość gość
U mnie ogroma zmiana...na gorsze. Jestem pół roku porodzie. Wejście do pochwy jest duże, widać to co jest w środku. Byłam nacinana podczas porodu a także pękłam w dwóch miejscach (w tym w środku). Ból przy stosunku to norma, nie dość że szwy czuję to jeszcze w środku jest jakoś tak dziwnie, ale zaciskam zęby, nic nie mówię mężowi. Przez te pół roku od porodu uprawialismy seks może 6 razy :-( tragedia...nie chcę już więcej rodzić.