Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wONtrUPka2010

zachcianki przez całą ciążę??

Polecane posty

Gość wONtrUPka2010

to możliwe? na początku ochota na śledzika z nutellą, lody i pizza itp ale żebym tak miała cały czas? właśnie wchłonęłam pół słoika ogórków kiszonych i piję kakao no normalnie troche mi sie to dziwne wydaje bo od początku ciąży mam ochotę na dziwne potrawy... jestem w 9 miesiacu

Ja miałąm przez całą ciąże zmieniony smak. Tyle że ja nie miałam na nic praktycznie apetytu - mogłam jeśc tylko kisiel i maślankę. Nic innego mi nie przechodziło przez gardło.

Ja przeszłam ciąże bez wielkich zachcianek- na samym początku wzięło mnie na kiszone- zjadłam prawie 1,5kg kiszonych ogórków i od tamtego czasu już ich nie tknęłam, obrzydły mi :o może z dwa razy miałam ochotę na kaszankę (przed ciążą nie jadłam jej wcale bo nie lubię), co jakiś czas na twixa i pepsi, ale to dopiero w III trymestrze :) Może po prostu czegoś Ci brakuje.

Gość wONtrUPka2010
no też mi się trochę smak zmienił przez co np pasztet jak zobaczę to od razu muszę do toalety...

Gość a pozniej
wrzask , ze grube jestescie , ze schudnąc nie mozecie , ze maż nie ma ochoty ???

a byłaś w ciąży kiedyś? i to, że ma się na coś ochotę nie znaczy odrazu, że trzeba zjeść tego tonę :o

Gość nuk nuk
a ja miałam raczej niesmaki :o na widok mięsa i znielubiłam czerwoną paprykę

Gość wONtrUPka2010
no a ja właśnie zaczęłam jeść paprykę. W ogóle mnie wzięło na warzywka ostatnio i owoc pomelo no po prostu pychota. Albo przez cały dzień potrafię nic nie zjeść bo nie mam apetytu a później w nocy zamiast spać to głodna jestem ;/

Gość wONtrUPka2010
i podobno spala tluszczyk ;D mogłabym codziennie jeść ale jak tato mnie widzi to krzyczy że za dużo wcinam hehehhe

Gość wONtrUPka2010
a podobno grzyby szkodzą? bo ostatnio moja mama zrobiła pyszniutki sos grzybowy ale nie mogłam go zjeść, tak samo grzybków marynowanych mi zabroniono we własnym domu i było mi przykro bo miałam taką ochotę... albo kalafiora wsuwam non stop na surowo lub też ugotowanego i z bułą tartą :d mmmmniam. a z owocków to banany katuję albo sobie jabłuszka na tarce ścieram i taką papkę zjadam

Gość wONtrUPka2010
nie nie, tylko nie konserwy.... pamiętam jeszcze że tak w drugim trymestrze non stop jadłam te rybki w puszce sardynki i szproty i nic tylko to ;p a dużo przytyłaś w ciąży? ja przed ciążą ważyłam jakieś 63 kg, a teraz, w 38 tygodniu równiutko 76 i nie wiem czy to dużo czy mało ;p

Gość wONtrUPka2010
eee dobrze jest ;p duży brzuszek masz? bo mój to już się po ziemi ciągnie hehehe tak ciężko...

Nie martw się wagą - nie jest za mało. Ja całą ciąże przytyłam tylko 8 kg przez ten brak apetytu.