Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olka;(

stan zapalny palca

Polecane posty

Gość Olka;(

co mam zrobic miałam spuchnięty palec był z ropą i mama robiła mi mydliny z ciepłą wodą i na noc rywanolem palec troche sie zagoił ale takie mieso wyszło z boku i ja niewiem co mam zrobic? ?

Gość Olka;(
chyba zbyt intensywnie onanizowałam się tym palcem, bo mi prawie cała skóra zeszła i paznokieć też :(

Ja miałam ten problem z paluchem. Do chirurga nie miałam zamiaru iść (na ściąganie paznokcia) bo nie wyobrażam sobie bólu który jest po tym zabiegu, a leków przeciwbólowych nie wolno mi brać. Męczyło mnie to przez ponad 2 miesiące- palec był siny, opuchnięty, nie można było go w ogóle dotknąć nawet kołdrą. Moczyłam jakiś czas w rivanolu, potem smarowałam opuchliznę maścią ichtiolową i zaklejałam plastrem (najlepiej na noc). Póki co mam spokój. Z tego co piszesz rośnie ci tzw. "dzikie mięso" i nie wiem czy taki stan nie wyamga już interwencji lekarza niestety :o

no i ja borykam sie z podobnym problemem kurcze wczesniej wydawalo mi sie ze mialam tm malutka drzazge, chcialam wyciagnac ale doszlam do wniosku ze nic tam nie ma po paru dniach zaczelo bolec, palec troche opuchl, zaczela saczyc sie delikatnie ropa i przy paznokciu cos a'la dzikie mieso- fuu okropna nazwa przy dotyku boli, chociaz wydaje mi sie ze juz ciut mniej niz np w zeszlym tygodniu, pierwszy raz w zyciu cos takiego mam i nie wiem co z tym zrobic jak do konca tyg nie bedzie poprawy to pojde do lekarza z tym :-/