Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusia 14 córeczki

Co potrafią Wasze 14miesieczne dzieci

Polecane posty

Gość Mamusia 14 córeczki

Chodzi mi o : -mowa - co mówia -chodzą?biegają? raczkują? -potrafią nazwać po imieniu lalę? rozróżniają misia od lali? -wiedzą jaka część graderoby jest na jakim miejscu? piszczcie mamusie:) pozdrawiam :)

Gość mam blizniaki w tym wieku
Corka biega, synek tylko raczkuje i przy meblach chodzi. Poza tym intelektualnie sa na tym samym poziomie. Odrozniaja lale, misia, zabe, wlasciwie wszystkie zabawki, ktorymi sie bawia a o ktorych im mowie, odrozniaja. jak mowie "idziemy sie kapac" to pedza do lazienki, pogramy w pilke, to zasuwaja do drugiego pokoju do kosza z pilkami. Mowia: mama, tata, nie, daj, halo itp....

Gość mam blizniaki w tym wieku
garderobe tez odrozniaja, zwlaszcza skarpetki, ktore uwielbiaja zdejmowac. Jak mowie do jednego: nie zdejmuj skarpetki, drugie zaczyna sciagac swoja :-D

Gość moja corka ma 13 i pol mca
chodzi, biega, chodzi kilka kroczkow do tylu umie juz obchodzic zabawki rozrzuucone na podlodze potrafi ukucnac i wstac bez podtrzymywanioa sie wspina sie na krzesla, siatki ogrodzeniowe itd Wykonuje polecenia: podaj ksiazke, samochod, buty itp Porbuje sama sie ubierac- wie jakie czesci garderoby sioe zaklada na ktore czesci ciala Odrozniaja swoje zabawki, czlonkow rodziny, zwierzeta, przedmioty pokazuje precyzyjnie obrazki w ksiazeczkach, pokazuje oczyc uszyc nosek, raczki u siebie, u innyhc u lalek i na obrazkach MOwi: mama, tata, tak, nie, ku ( kuku) baba, hau hau, ko ( kon) am (jedzenie) Jak jest glodna to ciagnie nas do kuchni i pokazuje mikrofale. Spiewa-slowa po slowejemu ale melodie powtarza bezbeldnie Tanczy- podryguje i robi kilka kroczkow klaszcze w rece daje buziaki