Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sallynka

Dieta Dukana!!! od dziś

Polecane posty

Witajcie dziewczyny! witaj na pokładzie Aniu :) Justynka - a powiedz mi czy takie serki homogenizowane można??? z zawartością tłuszczu -3%??? dziś mam 3 dzień fazy uderzeniowej. jeszcze tylko do niedzieli, a od poniedziałku wrócą warzywka - hurrra :) ja już po śniadaniu - micha twarożku ze szczypiorkem + kilka plasterków szynki i najedzona jestem jak bąk :) miłego dzionka dziewczynki!

serki i inny nabiał o jak najmniejszej zaw. tłuszczu i węglowodanów. Im mniej tym lepiej. Zresztą po przeczytaniu książki na pewno wam się rozjaśni, ocb

Hej laski!! Ja właśnie mam zamiar stosować.. jestem 3 mc po porodzie i ok 18 kg do zgubienia... Ogólnie dieta mi sie bardzo podoba... mam jednak kilka pytań... Pierwsze i chyba najważniejsze... Moge się przyłączyć??

DawidkowaMama - zapraszamy :) im nas więcej tym lepiej! od kiedy zaczynasz??? ja się wczoraj pomierzyłam dokładnie, następne pomiary zrobię za tydzień albo dwa

u mnie dziś rano, w trzecim dniu w udzie -0,5 i w tali też -0,5 cm.:) zdaję sobie sprawę, że to głównie woda, ale i tak przyjemnie. Dziś będę robic dukanowskie bułki, ciekawe, co z tego wyjdzie:)

katafalk! to super!!!! ja się niestety zapomniałam zmierzyć przed , więc zrobiłam to dopiero wczoraj a jak się robi te bułki??

kupiłam opakowanie 275 gramów chudego twarogu pilos w lidlu, rozdziamdziam to widelcem z odrobiną maślanką i trzema jajkami, dodam ok 9 łyżek otrąb owsianych i przyprawy jak bazylia, czarnuszka itp. Później zamierzam wlać ro do 3 foremek i upiec w piekarniku, żeby mieć na 3 dni takie a la bułki na zajęcia, gdzie nie mam możliwości paprania ani talerzyków ani nic.

koniecznie :) a ważyłaś się już? bo ja zaczekam chyba do poniedziałku...

cześć Bakusiowa :) widzę, że na tej I fazie aż 3 kilo Ci poleciało :) super! a ile chcesz schudnąć???

nie będę się ważyła. Przez siłownię ważę stosunkowo dużo jak na swoją posturę. Nie zależy mi na gubieniu wagi tylko centymetrów. Może się zważę jak cm będą już ok

a! fakt. mówiłaś o tym. masz rację w zasadzie - mięśnie ważą więcej niż tłuszcz, więc najważniejsze są centymetry! ja od przyszłego tygodnia wracam na body space :)

DawidkowaMama- hej ja tez jestem po porodzie ale 4 miersiac i tez zaczynam dietke mam do zrzucenia 20 kg:):) wiec jako mamusie mozemy razem hihi ogolnie dziewczyny przyłaczam sie :):)

katafalk - własnie pobieram dzieki wielkie kolezanko:) poczytam i zrozumie na czym to polega:):)

kurcze ale litery nie sa wogole polskie:( no szkoda najwyzej bedziecie mi podpowiadc :):)ok???? bo jestem w anglii i nie mam jak kupic tej ksiazki a w polsce bede pod koniec grudnia na urlopie to pewnie sobie kupie:):)

nie wiem, ocb. Litery są jak najbardziej polskie, wskanowane książki w plikach PDF.

Ciesze się:) Książkę przeczytałam, wszystko jest fajnie, tylko... Ryby są ok, tak? Więc czy wędzona makrela tez? albo u nas w Kauflandzie są takie pyszne kiełbaski z piersi kurczaka, pierś wolno wiec myślę ze te kiełbaski tez? a powiedzcie jak przyrządzacie sobie np. ryby? Ja za nimi średnio przepadam wiec... a jak np. pierś z kurczaka czy indyka? a serek wiejski light można? Z tego co rozumiem z książki trzeba tylko sprawdzać zawartość tłuszczu... Ehhh... te wstrętne kilogramy... Od poniedziałku ruszam tez z aerobikiem.. mam nadzieje ze coś pomoże...

Ania ja też 3,5 miesiąca po.. Miałam CC wiec i brzuch zostawia wiele do życzenia... A powiedz stosujesz jakieś balsamy, kremy na rozstępy? Ja mam straszne.. a o cellulicie nie wspomnę...

Dawidkowa - serek wiejski light mozna :) makrele wedzona tez - wszystkie ryby mozna, chociaz ja za nimi nie przepadam ale nie wiem jak z tymi kielbaskami :( ja dzis zjadlam juz twarozek, zaraz zjem serek homo, a do pracy mam piers z kurczaczka i bedzie git ;)

taki zwykły homo - waniliowy. wg Dukana można takie jeść, byleby miały małą zawartość tłuszczu i bez cukru

popatrzcie co znalazłam.. Jajka po szkocku.. - 4 jajka ugotowane na twardo - 0,5 kg mięsa mielonego z indyka - 1 jajko surowe - pół cebuli - 1 ząbek czosnku - przyprawa wg uznania Do mielonego mięsa dodać jajko surowe, pokrojoną na drobną kosteczkę cebulę i czosnek, doprawić (ja użyłam przyprawy do gyrosa). Oblepić jajka ugotowane na twardo mięsem i wsadzić do nagrzanego piekarnika (190 stopni), na 40min. zastanawia mnie tylko ta cebula.. to przecież warzywo...

Witam dziewczyny :) też zamierzam sie przyłączyc tylko musze jeszcze troche o tym poczytac bo jak narazie to jestem zielona :) Co to są te otręby owsiane i gdzie je można kupić?

DawidkowaMama tez miałam cc:) kremy uzywaz z pharmaceris najlepsze sa i z ziaja tez dobry:):) uzywam od miesiaca i widze rezultaty odraz zaczełam nosic pas po porodowy moze cos mi brzucha zabierze hehe nie wiem co na obiad sobie zrobic:( mam piersi z kurczaka i co do tego??? moze jogurt naturalny