Kafeteriankaa27 0 Napisano Listopad 7, 2010 znalazlam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sallynka 0 Napisano Listopad 7, 2010 no u mnie na razie idzie dobrze :) zobaczymy jak jutro się zważę i zmierzę czy też będę mieć takie pozytywne nastawienie. hehe dziś mam 5 dzień uderzeniówki i chyba wystarczy??? czy lepiej przetrzymać do 7 dni?? jak myślicie? http://www.forum.dietaproteinowa.eu/forum/26-przepisy/ tu są fajne przepisy na różne etapy a! i zauważyłam jeszcze jedną fajną rzecz - szybciej się najadam!!! nie jestem cały czas głodna i mniejsza ilość jedzenia mi wystarcza, a przecież nie ograniczałam go za bardzo :) tylko zaczynam mieć problem z zaparciami :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katafalk 0 Napisano Listopad 7, 2010 U mnie także 5 dzień uderzeniówki. Wczoraj był browar, oprócz tego wszystko zgodnie z zasadami. Piwo dobrze działa na nerki, które są obciążone na tej diecie:). Udo -1cm, talia -1cm. Jutro zaczynam fazę drugą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katafalk 0 Napisano Listopad 7, 2010 sallynka, ja też nie jestem głodna, tylko np. dzisiaj przy niedzieli problem z doborem jedzenia, bo nie zrobiłam zapasów. Na kolację będzie jajko sadzone co najwyżej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sallynka 0 Napisano Listopad 7, 2010 oj, to nie za wesolo... ja na jajka nie mogę patrzeć... ale mam za to twarożek ze śniadania :D a jutro już będzie twarożek z papryka :D hurrrra :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania280190 0 Napisano Listopad 7, 2010 hej dziewczeta ja byłam na diecie 2 dni i zgrzeszyłam przez mojego arka :( ale od jurtra zaqczynam od nowa:):) mam nadzieje ze dam rade hehe:):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sallynka 0 Napisano Listopad 7, 2010 Ania - to trzymam kciuki :) czasami można zgrzeszyć ;) chociaż ja w piątek na parapetówce, na której byłam dzielnie się trzymałam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa J. 0 Napisano Listopad 7, 2010 zróbcie sobie test Dukana i zobaczycie ile ma trwać uderzeniówka na zaparcia dobre są otręby i picie wody Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DawidkowaMama 0 Napisano Listopad 7, 2010 Hej dziewczyny! Ja już zapasy zrobione, tylko świeże mięsko z indyka jutro kupie i na obiadek będzie jajko zapiekane z mięskiem:) A i mam jeszcze przyprawę do indyka, można ją użyć? Powiem wam ze z tą dietą wiąże ogromne nadzieje.. od jutra startuje.. a ze mną moja mama:) We dwie raźniej... a wieczorkiem aerobik... Tatuś z synciem w domku będą sami rządzić:) A gdzie można sobie taki test zrobić? jest jakaś stronka czy cóś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa J. 0 Napisano Listopad 7, 2010 DawidkowaMama Dukan nie zaleca na początku wysiłku fizycznego a test wpisz w wyszukiwarkę i Ci znajdzie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sallynka 0 Napisano Listopad 7, 2010 Dawidkowamama - przyprawy można, są nawet wskazane, żeby danie jakoś smakowało i nie zniechęcało do dalszej diety. a jeśli chodzi o test, to znalazłam tylko po francusku, a tłumaczenie strony niestety nie jest precyzyjne... ale poszukam jeszcze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania280190 0 Napisano Listopad 7, 2010 dawidkowaMama:) to jutro razem co??:):) bo byłam ale nie wytrwałam:(( mam nadzieje ze damy rade ile dni bedziesz miała uderzeniowa??? ja planuje 10 dni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sallynka 0 Napisano Listopad 7, 2010 Ania, wiesz co? z tego co wiem to ta faza uderzeniowa nie może za długo trwać... ile Ty masz do zrzucenia? bo ja mam około 15, a i tak miałam zalecone 2 dni uderzeniówki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DawidkowaMama 0 Napisano Listopad 8, 2010 Jasne:) Ja dziś na wagę stanęłam... 86.8 kg przy wzroście 166 cm.... Aaaaaaaa......!!!!!!!!!!!!!!!!! Chciałabym tak chociaż z 70 ważyć.. nie wspomnę ze przed ślubem było... 58kg ale o tym to nawet nie marze... a czemu ten wysiłek nie? Od dziś zaczynam przygodę z panem Dukanem:) Trzymajcie kciuki:) a tak przy okazji, czy któraś z was jest może z opolskiego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DawidkowaMama 0 Napisano Listopad 8, 2010 Laski a jak zrobić zrobić takie wpisy pod każdym postem jak wy macie z tą wagą i wzrostem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sallynka 0 Napisano Listopad 8, 2010 ja jestem z dolnośląskigo :) dziś zaczynam II fazę. muszę się też zważyć... ale jakoś średnio mi się pali, żeby iść na wagę :( boję się rozczarowania... dawidkowa - trzymam kciuki!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sallynka 0 Napisano Listopad 8, 2010 ok. już po ważeniu! schudłam 3 cm w tali i spadło mi 1,5 kg. liczyłam po cichu na więcej. ale ważne, że coś spadło, że jest rezultat! i że nie chodziłam w ogóle głodna :) oby tak dalej! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katafalk 0 Napisano Listopad 8, 2010 Hej dziewczyny! Ja dzisiaj 1 dzień fazy drugiej. Po porannym mierzeniu udo -1,5 cm, talia też -1,5 cm. Na obiad u mnie dziś ryba w sosie koperkowym z sałatą, reszta rodziny to samo plus ryż. Nadal czuję się wyśmienicie, nie chodzę głodna, mam energię w przeciwieństwie do innych diet. Dukan dobry jest w tym, że drobne odstępstwa nie niweczą efektów diety. Po odstępstwie kontynuuje się diete dalej i w niczym to nie przeszkadza. Co najwyżej na efekty trzeba będzie poczekać nieco dłużej. Mnie najbardziej podoba się to, że nie mam W OGÓLE ochoty na słodycze. Wcześniej potrafiłam późną nocą lecieć na stację lub do żabki po coś słodkiego. Jednak stabilizacja poziomu cukru ma kluczowe znaczenie dla powodzenia diety. DawidkowaMama wejdź w moje konto, tam jest rubryka sygnatura/stopka. Właśnie tam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DawidkowaMama 0 Napisano Listopad 8, 2010 ja już po śniadanku... 2 jajka na twardo bez żółtka którego nie cierpię plus serek wiejski light.. i herbata bez cukru... i jakaś taka dalej głodna jestem... ehhh... a i nie mam żadnego pomysłu co na obiad... mam pytanie, widziałam w sklepie mrożone kalmary tylko że w jakiejś panierce.. i nie wiem, czy można czy nie?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DawidkowaMama 0 Napisano Listopad 8, 2010 a i czy serki homo danio waniliowe są ok? niby zawartość tłuszczu mała więc? a maślanka ta mrągowska też może być? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sallynka 0 Napisano Listopad 8, 2010 w serkach danio jest też cukier! którego nie można :( też raz na tym poległam. lepiej kupić zwykły serek homo - np. z Lidla, słodzik i aromat waniliowy :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katafalk 0 Napisano Listopad 8, 2010 powiedziałabym nawet, że cukier jest bardziej zgubny niz tłuszcz, bo powoduje produkcję insuliny co może zaskutkować atakiem głodu u bardziej wrażliwych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kafeteriankaa27 0 Napisano Listopad 8, 2010 Czesc dziewczyny :) zaczynam od dzis :) narazie pije kawke, i pozniej sniadanko :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DawidkowaMama 0 Napisano Listopad 8, 2010 a jakiego słodziku używacie? Dukan pisze o takim z aspartamem ale ja takiego u nas w sklepie nie widziałam.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania280190 0 Napisano Listopad 8, 2010 hej laseczki od dzisiaj zaczynam:):) sallynka- do zrzyucenia mam 20 kg po porodzie jestem:( utyłam ogolnie 40 kg ale 20 juz poszło wsio!!!!!!!!:):) dzisiaj robie krewetki na obiad sobie:):) mam nadzieje ze wyjda pysia:):) hihihi miłego dnia dziewczeta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kafeteriankaa27 0 Napisano Listopad 8, 2010 Hejka ja dzis na sniadanko twaró z tunczykiem:) a na obiad robie klopsiki mielone z indyka z jajkiem w środku :) wieczorem mam zamiar upiec bułeczki dukanowe :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sallynka 0 Napisano Listopad 8, 2010 ja dziś zjadłam na śniadanie sałatkę z pomidorkiem, ogórkiem, papryką, szczypiorkiem i z kefirem :) ale się stęskniłam za warzywami!!! matwię się, tylko, że 1,5 kg to może za mało ? :( bo teraz w sumie będzie trudniej... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kafeteriankaa27 0 Napisano Listopad 8, 2010 sallynka tylko tyle schudlas na I fazie? A czy ogorka korniszona mozna w I fazie zjesc bo wlasnie jednego zjadlam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sallynka 0 Napisano Listopad 8, 2010 no tylko tyle :( nie wiem czemu tylko tyle... rano się ucieszyłam, a w sumie teraz jak o tym myślę, to mało... ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sallynka 0 Napisano Listopad 8, 2010 zważyłam się jeszcze raz :) schudłam 2 kilko z hakiem :) no! od razu lepiej!!! moja waga jest dziwna, ciągle pokazuje inne wyniki muszę kupić nową Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach