sallynka 0 Napisano Listopad 10, 2010 a co tu tak cichutko? jak Wam idzie??? u mnie dziś - 1 :D w sumie od początki -3 :) jeszcze "tylko" 10 :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kafeteriankaa27 0 Napisano Listopad 11, 2010 Hej dziewczyny:) już 4 dzień, mam dość jajek i kurczaka :) ale 2 kg mniej (szok!) i mobilizacja wieszka :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kafeteriankaa27 0 Napisano Listopad 11, 2010 Hej dziewczyny:) jak wam idzie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sallynka 0 Napisano Listopad 11, 2010 Kafeterianka - super!! gratuluję :) ja mam dość tylko jajek, reszta jest ok. u mnie po tygodniu - wczoraj sie wazylam jest - 3 kg :) wiec super! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sallynka 0 Napisano Listopad 11, 2010 Dziewczyny, a macie może jakiś pomysł na obiad na dzień P? :( bo ja coś dziś nie mam pomysłu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katafalk 0 Napisano Listopad 11, 2010 Hej. Ja niczego nie mam dosyć, wszystko mi bardzo smakuje, najbardziej placki-bułki z otrębów, twarogu, jajek i przypraw. Niestety, co upiekę to przykleja się na maxa, wręcz wtapia w podłoże. Próbowałam na folii alu i papierze do pieczenia. Jedno i drugie ,,wpiekło'' się w bułki, część do wywalenia, część oskubałam i pyszne . Co robić, żeby się nie marnowało? Jakim sposobem wam się nie przykleja? Dodam, że mikrofala nie wchodzi w rachubę, tylko piekarnik. W mikrofali bez funkcji piekarnika wychodzą wstrętne, rozmoczone buły a ja chcę chrupiące, pachnące, przypieczone placuszki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
opieczka2 0 Napisano Listopad 11, 2010 czesc dziewczyny! czy moge sie do Was przylaczyc od jutra? waze 74kg i chce zejsc ponizej 60. poczytalam o diecie dukana w inetrnecie i moje kolezanki sie odchudzaja na tej diecie. jutro tez kupie ksiazke zeby robic to dobrze. ale tymczasem moze podsuniecie mi jakis prosty pomysl na sniadanie? czy moze byc to po prostu jogurt naturalny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niewidzialna... 0 Napisano Listopad 11, 2010 Witam! mogę się również dołączyć :D u mnie dzisiaj 2 dzień, mija całkiem miło ;) opieczka2 na śniadanie serek wiejski light, tost jajko, szynka drobiowa, poszukaj przepisów bo jest ich masa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sallynka 0 Napisano Listopad 11, 2010 hey dziewczyny! jasne, że zapraszamy :) im nas więcej tym lepiej na śniadania - jajecznica, omlet, serek light, twarożek light ze szczypiorkiem, serek wiejski, szyneczka, jogurt, itp. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
opieczka2 0 Napisano Listopad 11, 2010 dziekuje, bardzo mi milo! od jutra na biezaco bede Was informowac o postepach. nie wiem jeszcze ile dni mam stosowac I faze, wg tego testu dukana, powinnam byc 2 dni na fazie uderzeniowej. ale ja chyba zrobie ok 5 dni. mam pytanko, czy mleko 0,5procent moge pic do oporu? a co z mlekiem 1,5procent? pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sallynka 0 Napisano Listopad 11, 2010 opieczka - jak najbardziej możesz ile chcesz. generalnie zasada jest taka, ze masz nie chodzic glodna! nie ma ograniczen ilosciowych! i mleko 1,5 spokojnie, ja pije 2 i tez jest dobrze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niewidzialna... 0 Napisano Listopad 11, 2010 dzięki za przyjęcie :D a można jogurt owocowy light czy nie??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sallynka 0 Napisano Listopad 11, 2010 z tego co wiem, to nie jest zalecany ale jeśli nie dajesz rady, to Dukan określa je jako takie, które mogą zdziałać mniej złego niż inne rzeczy, po które mogłabyś sięgnąć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
opieczka2 0 Napisano Listopad 11, 2010 dziękuję bardzo! w takim razie jak będę glodna bede sie opijac mlekiem, tudziez woda, ale mleko to moze chociaz mnie troche nasyci. trzymajcie sie dziewczyny, dam znac jutro wieczorem o moich wrazeniach po pierwszym dniu. i trzymam za Was kciuki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sallynka 0 Napisano Listopad 11, 2010 opieczka - jogurty i kefiry naturalne też możesz ile chcesz :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niewidzialna... 0 Napisano Listopad 12, 2010 witam, dzisiaj 3 dzień :D a jak tam u was? co dzisiaj na obiad? macie jakiś pomysł no i czy pieczecie ten chlebek? kurcze same pytania ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sallynka 0 Napisano Listopad 12, 2010 ja na obiad mam dziś szaszłyczki :) ale nie wiem czy Ty jeszcze jesteś na uderzeniówce czy już II faza? a chlebka jeszcze nie piekłam, więc nie pomogę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
opieczka2 0 Napisano Listopad 12, 2010 hej! ja na obiad ugotuje sobie łososia. a teraz szklanka mleka i jogurt! pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kafeteriankaa27 0 Napisano Listopad 12, 2010 Witam dziewczyny:) u mnie już 5 dzień :) I faza i zastanawiam sie co dalej czy juz wystarczy czy jeszcze dociagnac do 7 dni. I jak z ta faza II zaczynam od dnia P czy juz od P+W bo ja juz nie czaje :) chclebek piekłam dobry ale mi sie przejadl :) drożdzówki tez piekłam tez dobre, ogólnie mnie nic sie nie przypala wszystko pięknie rośnie:) Zjadlam dzis galaretke z kurczaka czy dozwolona jest ? a na obiadek wątróbka :))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niewidzialna... 0 Napisano Listopad 12, 2010 z tego co czytałam to po 1 fazie wchodzą warzywka :D i ja też nie mogę się zdecydować czy 5 czy 7 dni ale u mnie dopiero 3 mija Kafeteriankaa toś pyszności robiła, muszę się zmobilizować do wypieków ale chwilowo nie mam kiedy, bo mąż remont wymyślił i nie ma opcji na kuchnię :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
opieczka2 0 Napisano Listopad 13, 2010 ja dzisiaj czuje sie bardzo zmeczona. zjadlam znowu lososia gotowanego a na sniadanie jajecznice. mam zamiar przeprowadzic faze uderzeniowa 7 dni, a dzisiaj mam 2 dzien. jutro w planach muffinki na obiad. jak czesto sie wazycie? bo w ksiazce czytalam ze nalezy sie mozliwie jak najczesciej wazyc wrecz codziennie. mnie sie wydaje ze przez to nie bedzie takiego spektakularnego zaskoczenia jak sie zwaze po tygodniu. co o tym sadzicie? moze lepiej sie sluchac dukana ? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kafeteriankaa27 0 Napisano Listopad 13, 2010 Hej :) ja dzis zaczelam II faze po 5 dniach. nie wiem czy nie za malo ale poprostu doczekac sie juz nie moglam, mam nadzieje ze bedzie dobrze :) pozdrawiam :) GOtuje wlasnie pyszna zumpke na ostro z warzywami :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
opieczka2 0 Napisano Listopad 13, 2010 Kafeteriankaa27 mysle ze 5 dni wystarczy, tym bardziej ze ubylo Ci 2 kg. ja planuje przeprowadzic 7dni.a jakim trybem teraz idziesz? i czy w I fazie tez sie czulas taka zmeczona? robisz jakies desery? życzę powodzenia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niewidzialna... 0 Napisano Listopad 13, 2010 też myślę o 7 dniach, ale dzisiaj mi się marzy o jabłku ;) muszę zrobić jakieś sensowne zakupy bo ani słodziku ani "zagęszczaczy" nie mam, a coś zdałoby się ciekawego zrobić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sallynka 0 Napisano Listopad 14, 2010 hey dziewczynki! muszę Wam się do czegoś przyznać - wypiłam wczoraj kilka piw :( byłam na wyjeździe na imprezie... ech.. ale jadłam tylko dozwolone rzeczy :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katafalk 0 Napisano Listopad 14, 2010 Witam. Straciłam rachubę, który dzisiaj dzień fazy naprzemiennej. Dwa dni przesadzałam z browarami, więcej grzechów nie pamiętam. Ale cóż. Podnoszę się po upadku i dietuję dalej. Tłumaczę sobie że piwo dobrze działa na nerki. Bułki Dukana po raz pierwszy wyszły nie przyklejone do podłoża. Piekłam dłużej w chłodniejszym piekarniku. Jutro się zmierzę bo dziś po tych wczorajszych browarach aż się boję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katafalk 0 Napisano Listopad 14, 2010 sallynka - jaka miła otucha, że nie jestem sama w modyfikacji diety na chmielowo - proteinową. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zabka092 0 Napisano Listopad 14, 2010 hej mogłabym sie przyłączyć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niewidzialna... 0 Napisano Listopad 14, 2010 hej u mnie 5 dzień 1 fazy, ale jeszcze chyba ze 2 wytrzymam ;) dzisiaj zaszalałam i upiekłam chlebek (banalnie prosty i w mikrofali zajęło mi to aż 4 minuty, a efekt rewelacyjny :D ) no i zrobiłam sobie żółty ser jutro będzie gotowy i już się nie mogę doczekać tego tosta ;) kurcze ale mi się tego piweczka zachciało ;) no i witam nowa koleżankę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sallynka 0 Napisano Listopad 15, 2010 katafalk - jak miło :D ale od dziś solenne postanowienie - alkohol to zło ;) zabka - witamy :) niewidzialna - a jak dajesz radę ? ważyłaś się już??? no i jak robisz ten ser??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach