Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Co polecacie? Tak, wiem, nie ten dział, :P, nieważne. Coś dobrego, psychologicznego nic w stylu piły i innych krwawych rozlewisk. A, piszcie pod czarnymi nickami, ;]

Uuu, ciężko powiedzieć tak na już. Jest kupa dobrych, trzymających w napięciu filmów, jak sobie poprzypominam, to jutro Ci napiszę. A teraz mogę polecić stronę Filmweb, tam kiedyś można było poszukać bardzo łatwo interesującego nas gatunku filmu, nie wiem jak teraz, bo jakieś zmiany tam zaszły i może zmieniło się na gorsze. Aha, ja tak kiedyś znalazłam dużo fajnych filmów, gdy wpisałam sobie w google dobry thiller i wyskoczyło mi forum na Gazecie i tam było mnóstwo propozycji.

Japoński Ring, jeśli nie widziałaś, bo to w zasadzie już klasyka. In the mouth of madness- bardzo fajne:) stary Exorcist. Sierociniec Ciemność Lustra From Hell stary Omen

A widziałaś Labirynt Fauna? To nie horror, ale mogę polecić. Ja dziś w ramach oderwania od rzeczywistości będę oglądać H.Pottera i Księcia Półkrwi :)

Hiszpańskie horrory są przestraszne, naprawdę trzeba mieć nerwy :)

ring znam, japońskie mam na płytach, kiedyś to kupowałam wiec mam tego całą półkę:) Sierociniec Ciemność Lustra From Hell - oglądałam :) wczoraj zaczęłam Evil Angel ale po 30 min dałam spokój, flaki z olejem to mało powiedziane

Mnie się podobał, takie nieco fantasy, ale bez przesady, akcja dzieje się w czasach wojny, smutny, poruszający film. Nie wiem czy dobrze opisałam, bo tak w skrócie, to ciężko, zobacz i napisz, czy Ci się podobało :)

Polecam " "nieznajomi" "ghost rider" "smakosz I i II " "efekt motyla" "mgła" "van helsing" "statek widmo" "anioły i demony" i "oszukana" (nie horror) "czas odkupienia" "niepokój" "egzorcyzmy Dorothy Mills" "przypadek 39" Pokój 1408 oglądałam,dobry :) a paranormal activity mam ale musze obejrzeć :)

Oszukana słyszałam, że świetny film, dla kobiet o mocnych nerwach, ja chyba nie dam rady obejrzeć. Z serii filmów o robieniu z ludzi psychicznie chorych, to polecam Frances z Jessiką Lange. I jeszcze mi się przypomniało Lśnienie z Nicholsonem.

Polecam "Eden lake"- to bardziej thriller. Mnie tak wkurzył (nie będę pisała w którym momencie), że chciałam dvd wyrzucić za okno a rzadko jakiś film ma na mnie aż taki wpływ. Oprócz tego trzymał w napięciu. Inny to "Rec". "Rec'a 2" nie oglądłam póki co bo po 1 części bałam się chodzić sama do kibelka w nocy :o Potem jeszcze "dead silence" (po polsku chyba "śmiertelna cisza"). Z bardziej azjatyckich klimatów to "Shutter" (PL "widmo")... Trochę tego było, jak coś sobie przypomnę to napiszę.

paranormal activity .polecam.ogladalam go sama o 16 godzinie i czulam normalnie jak mi wlosy staja dęba.sa dwie czesci.ale dwojke nie wiem czy mozna wypozyczyc juz.jedynka napewno jest

babka- ja zawsze i wszędzie polecam "Hide and seek" - genialny psychologiczny horror, z Robertem de Niro i jedyna w swoim rodzaju Dakotą Flanning:) co najważniejsze, jest calkowicie logicznie uzasadniony i wyjasniony, żadne duchy i zjawy:D niesamowity majstersztyk, ja musiałam obejrzec 2 razy, żeby załapać całą zalezność przyczynowa-skutkowa i załapać przesłanie w każdym szczególe polecam!

"oszukana"- świetny film :) co do horrorów to może jeszcze "stay alive", japońska "Klątwa" 1 i 2, "Przeczucie" z Sandrą Bullock chociaż to też bardziej thriller

ja juz sie dwojki nie odwaze obejrzec:) dobry jest tez "frozen" to raczej thiller ale tez zrobil na mnie wrazenie

fajna babka- nieee.... teraz już nie :) ale przed ciążą się oglądało... Co do tej sceny... Mi się zimno zrobiło jak złaziła za nim po drabinie albo wcześniej jak siedziała im w nogach łóżka... :o Jeszcze mi się przypomniało "28 dni później", "28 tygodni później" W ogóle brytyjskie filmy są całkiem niezłe :)