Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie zgadzam się na przeszczep

nie zgodziłam się na przeszczep wątroby dla

Polecane posty

Gość studentka 90
Witajcie! Jestem studentką IV pielęgniarstwa która potrzebuje waszej pomocy do napisania pracy licencjackiej. Być może moja praca przyczyni się do poprawy jakości życia osób po transplantacji, które powracają do środowiska domowego. Tematem mojej pracy są problemy pielęgnacyjne osób po przeszczepie (wątroby) pozostających w środowisku domowym. Na pewno są takie aspekty życia z których musieliście zrezygnować, do które przymusiła Was nowa sytuacja. Jak i obawy, troski dnia codziennego z którymi przyszło się zmagać w tej niecodziennej sytuacji. Bardzo proszę o Wasze zaangażowanie. Poniżej zamieściłam kilka pomocniczych pytań które może nasuną jakąś refleksje. 1. Czy informacja dostarczona przez personel medyczny była dla Ciebie pomocna w pierwszym okresie po wypisie do domu? 2. Jakich informacji brakowało? Co należało by dopowiedzieć przed wypisem? 3. Jakie były główne problemy z którymi przyszło się Ci zmagać w domu? 4.Jak zmieniło się twoje żywienie? 5. Immunosupresja- negatywny wpływ na organizm, reżim związany z przyjmowaniem leków-cz jest to istotny problem? 6. Jak wygląda leczenie stomatologiczne, czy rzeczywiście dochodzi do skutków ubocznych przyjmowania leków immunosupresyjnych? 7. Kontakty z zainfekowanymi osobami (grypa, infekcje kataralne...) czy świadomie unikasz takich osób? 8. Aktywność fizyczna-co się zmieniło po przeszczepie? 9. Gdzie udać się na wizyty kontrolne? 10. Czy istnieje zadowalający system grup wsparcia dla osób po przeszczepie. Liczę na twoją pomoc:) za wszystkie informację dziękuję:) każde zdanie jest dla mnie ważne. pozdrawiam gorąco!

Gość studentka 90
Witajcie! Jestem studentką IV pielęgniarstwa która potrzebuje waszej pomocy do napisania pracy licencjackiej. Być może moja praca przyczyni się do poprawy jakości życia osób po transplantacji, które powracają do środowiska domowego. Tematem mojej pracy są problemy pielęgnacyjne osób po przeszczepie (wątroby) pozostających w środowisku domowym. Na pewno są takie aspekty życia z których musieliście zrezygnować, do które przymusiła Was nowa sytuacja. Jak i obawy, troski dnia codziennego z którymi przyszło się zmagać w tej niecodziennej sytuacji. Bardzo proszę o Wasze zaangażowanie. Poniżej zamieściłam kilka pomocniczych pytań które może nasuną jakąś refleksje. 1. Czy informacja dostarczona przez personel medyczny była dla Ciebie pomocna w pierwszym okresie po wypisie do domu? 2. Jakich informacji brakowało? Co należało by dopowiedzieć przed wypisem? 3. Jakie były główne problemy z którymi przyszło się Ci zmagać w domu? 4.Jak zmieniło się twoje żywienie? 5. Immunosupresja- negatywny wpływ na organizm, reżim związany z przyjmowaniem leków-cz jest to istotny problem? 6. Jak wygląda leczenie stomatologiczne, czy rzeczywiście dochodzi do skutków ubocznych przyjmowania leków immunosupresyjnych? 7. Kontakty z zainfekowanymi osobami (grypa, infekcje kataralne...) czy świadomie unikasz takich osób? 8. Aktywność fizyczna-co się zmieniło po przeszczepie? 9. Gdzie udać się na wizyty kontrolne? 10. Czy istnieje zadowalający system grup wsparcia dla osób po przeszczepie. Liczę na twoją pomoc:) za wszystkie informację dziękuję:) każde zdanie jest dla mnie ważne. pozdrawiam gorąco!

Gość NIE TAK SZYBKO JEST PRZESZCZEP
Bajerujesz aż ci sie z uszu kurzy! Żeby był dokonany przeszczep czeka się latami.Mnóstwo młodych ludzi oczekuje na wątrobę,a z tego co piszesz twój ojciec nie jest pierwszej młodości?!.

Gość julka19x
alkoholikom nie przeszczepia sie wątroby poniewaz w krotkim czasie ją zniszczą. Ten ojciec nie zasluguje nawet na to zeby mu podarowac krew a co dopiero wątrobę.

Gość limii
przeszczep wątroby wtf nerkę to można przeszczepić ale wątroby nie chyba że od trupa :D

Gość moniczka :P
Jeżeli jest dawca zgodny nie czeka się aż tyle czasu :) A do autorki też mam takiego ojca pijaka i nie raz się zastanawiałam czy bym mu pomogła zawsze się zarzekałam najwięcej się z nim kłóciłam Po śmierci mamy upadł na dno i byłam pierwszą osobą która wyciągneła do niego rękę. Zaślepia Cię złość że ci uprzykrzał życie wcale się nie dziwie bo Cię rozumiem ale czasem trzeba się przemóc i zrobić coś wbrew własnej woli, najlepiej porozmawiaj ze specjalistą. Moim zdaniem możesz mu pomóc ale nie musisz z nim potem utrzymywać kontaktu nie będziesz miała go na sumieniu a satysfakcję że to on przyszedł z łaska do Ciebie :)

Świetny temat na dyżur w psychiatryku, kiedy człowiekowi się nudzi. Będę śledzić!

Gość julka19x
wystarczy kawalek wątroby aby kogoś uratować,wiec nie trzeba trupa. Alkoholizm jest bezwzglednym przeciwskazaniem.

Gość moniczka :P
Nawet im się przeszczepia wątroby Nie ma sprawiedliwości na tym świecie