Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dgs

czy nie nudzi wam się życie?

Polecane posty

Gość kto co dlaczego
to wbrew pozorom poważny temat, większość ludzi nie zastanawia się na tym na co dzień, nie liczni z nas chyba wykorzystują życie w pełni, ludzie żyją według norm nakazanych czyli tworzą rodziny, mają dzieci czyli dbają nieświadomie rozwój populacji ale przy tym żyją jak ktoś tu na pisa,l jak w "dniu swistaka", nie myślą o tym że życie jest tylko jedne i można je przezyć inaczej:(

Gość nie da sie jej jakos
nie chce rmiec dzieci po co sie zawalac obowiazkami moge chyba tak uwazac przeciez i tak za kilkadziesiat lat umre albo jutro

Gość dgs
ja też nie chcę mieć dzieci.. jak patrzę na to co się teraz dzieje, gwałty, picie alkoholu, papierosy, narkotyki, dopalacze.. to aż strach mieć dzieci.

nie da sie jej jakos jasne że możesz , a z takim podejściem to rzeczywiście tylko czekać na śmierć, dgs ile razy zostałaś zgwałcona ? bo o to że pijesz palisz i ćpasz to chyba nie musze pytać. A jeśli na wszystkie pytanie odpowiedź brzmi NIE to nie uważasz że to tylko dlatego że zostałaś tak a nie inaczej wychowana ?

NIe czytałam dyskusji ale wypowiem sie tak oglnie, ja wcześnie zaczęłam rozmyślać na tym wszystkim i do tej pory do niczego nie doszłam Watpie we wszystko i czasami mam wszystkiego dość, nawet życie po śmierci wydaje mi się glupie (bo co po tym?) Jak znajdowałam cel to szybko w niego wątpiłam a teraz trzymam sie jednego ot tak, byleby do czegoś dażyć A samobójstwo uwazam za bezsensowną śmierć, zresztą chyba jak większość innych

Gość kto co dlaczego
dlatego o tym mówię, jest tak że jak ktoś nie chce mieć dzieci to jest uważany za dziwoląga a to przecież nasze życie i możemy je przeżyc jak chcemy i to nie oznacza od razu że jesteśmy złumi ludzmi, mówię to szczerze jako osoba która ma rodzinę i jest szczęśliwa ale ma świadomość że to mega odpowiedzialność i po założeniu rodziny życie jest już przesąsdzone, żyje się z obawami o dziecko ciągłym strachu o nie, a tak można żyć tylko dla siebie :)

Gość dgs
king-julian- chyba chory na coś jesteś.. :)

dzieci można chcieć lub nie i ja wcale nie potępiam osób które ich nie chcą bo wyznaję zasadę że sami decydujemy o swoim życiu , tak samo można żyć lub egzystować , ja akurat wolę żyć a nie tylko wyrywać kolejne kartki z kalendarza, chodzi właśnie o to by dążyć do jakiegoś celu jeśli sie go nie ma to życie rzeczywiście jest szare

dgs po prostu uważam że wszystko zależy od wychowania , ja pije okazjonalnie i to naprawdę bardzo rzadko, raz dwa w roku, nie palę , a takich rzeczy jak dopalacze i narkotyki nie uznaję , zawsze można powiedzieć świat jest zły a wystarczy się trochę szanować

nie chcialoby mi sie wychowywac dziecko dopiero by sie wkradla rutyna teraz jak mam dosc, pakuje walizke i jade przed siebie po gorach chodze majac dziecko, musialabym codziennie sie mu podporzadkowywac, dzien w dzien:(

Gość Zapuszczony dym...
też mysle o lince na szyje... a dzieci? za co je wykarmić, ubrać? gdzie mieszkać? żona mi powiedizłą, że ona chce już miec dzieci, a wcześniej ustalaliśmy pewien porządek: najpierw miał być dom i praca (TEŚCIOWA KUWA O TEN DOM TAK NALEGAŁA).. żona nierób - nigdy zadnej pracy (małe epizody po kilka dni) moja praca kiepska - w dodatku straciłem ja na początku roku mam teraz jeszcze gorszą... wtedy zonie się totalnie znudziłem...

nie wiem jak ludzie moga chciec sie bawic w rodzine to nawet troche smieszne laczenie sie z jedna osoba na cale zycie i rodzenie mu dzieci nie wiem czemu tak to musi wygladac kto wymyslil, ze taki schemat jest fajny

Gość kto co dlaczego
to nie jest złe...... dla większości ludzi to życie!!! posiadanie dzieci i rodziny, więc nie krytykujcie bo zostaniecie dla mnie tymi co krytykują tych co inaczej wybrali i nie chcą dzieci ani rodziny, ważne żebyśmy robili w życiu to co chcemy i byli szczęśliwi a nie żyli według kanonów i martwili się co ludzie powiedzą, to nasze życie , jak nie krzywdzimy innych to gózik to ludzi obchodzi co robimy!!!!!!!