Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emin

ciaza po 40 szok!!!!!

Polecane posty

Gość gosia7122
Ja nie myślę o tym co ludzie powiedzą bo szczerze mówiąc nie wiele mnie to obchodzi ale po poronieni strach zostaje. Ja do 4 miesiąca nie wiedziałam o ciąży lekarka leczyła mnie hormonami bo plamiłam i podejrzewała menopauze.Nie mogę sobie tego wybaczyć bo się nie oszczędzałam w szpitalu powiedzieli mi że powinnam leżeć i brać odpowiednie leki na podtrzymanie ,szkoda gadać.Dobrze że można chociaż się wyżalić komuś kto zrozumie .

Gosiu bardzo Ci wspolczuje:( Ale co to za lekarka?Tego naprawde nie rozumiem A badania?Nie robila Ci zadnych badan? Skad te plamienia? 4 miesiace to juz duza ciaza,ty tez sie nie zorientowalas? A z reszta nie ma co juz do tego wracac,Wystarczajaco duzo przezylas:( Tak masz racje , strach zostaje , ale u Ciebie napewno tak by sie nie skonczylo,gdybys wiedziala ze jestes w ciazy. Moze odpocznij troche psychicznie,i jesli nie masz zadnych przeciw wskazan to sprobuj jeszcze? Pozdrawiam Cie

SLYSZALAM DZIS BICIE SERDUSZKA!!!!!!!!!!! Gin powiedzial,ze bardzo ladnie rosnie , a ja tylko to chcialam uslyszec. Na 15 lutego mam termin porodu, nie wypytywalam o nic,bo po co mam sie stresowac!!!Co ma byc to bedzie,tutejsi lekarze sa bardzo ostrzedni w slowach,przynajmniej nie roztaczaja czarnych wizji.... Poprosilam o L4 i od jutra mam wolne. Pozdrawiam

Gość gosia 7122
emin cieszę się razem z Tobą .Ja myślę że psychicznie się pozbierałam dużo pracuję i staram się nie myśleć.Następny cykl się zaczyna i myślę spróbować.A Ty jak się czujesz masz jakieś dolegliwości ?

Witaj Gosiu:) Ciesze sie ze piszesz do mnie. Taka anonimowosc,to najlepszy sposob na wygadanie sie,na zrzucenie ciezaru,ktory nosi sie w sobie po tych trudnych przezyciach. Nic sie nie martw,dojdziesz do siebie,pomalu wszystko wroci do normy... Ja czuje sie dobrze,nie mam zadnych dolegliwosci,ale strach jest i to bardzo duzy,kazda ciaza wiaze sie z ryzykiem i nic sie na to nie poradzi. Mam 2 dosc duze miesniaki 3cm i 5cm i sa w srodku macicy,wiec mam sie czym martwic,ale staram sie o nich nie myslec i isc do przodu. A ty masz juz dzieci czy to pierwsza ciaza byla? Mysle,ze powinnasz sprobowac,nie mozesz myslec o tym co bylo. I zmien lekarza to przedewszystkim!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gosia 7122
Ja mam 2 dzieci są już duże a moja ciąża była nieplanowana ale się cieszyłam .Nie mogę pojąc jak lekarka nie rozpoznała 2 miesięcznej ciąży ,nie miałam żadnych objawów ,tylko te plamienia .Nie zleciła mi żadnych badan a jak poszłam na usg to lekarz za głowę się złapał że to taka duża ciąża a ja nic nie wiem.Wkrótce po tym badaniu dostałam krwotoku i trafiłam do szpitala.Dziecko było całkowicie zdrowe.Ja leczę się również na nadciśnienie i leki które brałam były zabronione w ciąży ale o tym dowiedziałam się dopiero po fakcie.

Gosiu ja tez mam troche za soba,i tez nic nie planowalam,poniewaz od dawna,bylam przekonana ze juz dzieci miec nie bede,lekarze tak zgodnie twierdzili....brak slow!!! W listpadzie zdarzyl sie cud,ale dlugo sie nie cieszylam.... A teraz znow:) Jak ci sie chce to przeczytaj od poczatku moj topik. Stwierdzam jedno CUDA SIE ZDARZAJA... W twoim przypadku zawalili lekarze,pomysl o tym,bo gdyby wczesniej odkryli ciaze,to napewno to by sie nie wydarzylo... Jeszcze raz powtarzam,jesli chcesz miec jeszcze dzidziusia to NIE CZEKAJ NA NIC TYLKO :)!!!!!!!!!!!!

Gość gosia7122
Emin wszystko przeczytałam .zazdroszczę CI odwagi ,myślę że CI wszystko uda tym razem .trzymam kciuki!

Super Emin :):) cieszę się że już bije serduszko !!! Zobaczysz teraz juz będzie dobrze :0 A u mnie na razie cisza, czułam bole brzucha od poniedziałku ale teraz się uspokoiły. Pewnie przyjdzie @ koło niedzieli bo tak powinna. Moze w końcu doczekam takiego dnia jak TY :) i dwóch kreseczek ;) Pozdrawiam koleżanki z forum :)

Witaj Sabusiu:))) Ja tez bardzo wierze,ze tym razem mi sie uda!!!!! Narazie jest w porzadku i mam nadzieje ze tak juz zostanie:)) Sabusiu tobie tez napewno sie uda,wiesz ze nie ma rzeczy niemozliwych, napewno niedlugo zobaczysz dwie kreseczki --twoje upragnione-- Pozdrawiam Ciebie i wszystkie dziewczyny:)

Sabusiu i jak tam???? Ja siedze w domu i nudze sie,jakos trudno mi sie przyzwyczaic do tego ,ze nie pracuje:)nuda!!!! Leze,nic nie robie,wszyscy kolo mnie skakaja:) Czuje sie bardzo dobrze , tylko piersi mnie strasznie bola:)ale daje rade:) Pozdrawiam

hej Emin :) fajnie że jestes w domu zawsze to wiecej odpoczynku niż w pracy. Wszyscue się pewnie ciesza :) A u mnie dzisiaj przyszła @. Nie mam juz pojecia co mam robic żeby się udało. Zaczynam jeszcze pic zioła. Nie moge przestac myslec o tym, tak się nie da. Mowi się dużo żeby się wyłączyc, ale nie jest to proste. Mysle mniej niz kiedys ale jednak mysle. Ciesze się że Tobie się udało :) jak to zrobiłaś ;) ???

Sabciu przykro mi:( Co do mnie ,Sabciu ja chyba jak mialam 37 lat,to uslyszalam,ze macica do usuniecia!!!!nie mam nawet sznas na zajscie.... Macicy nie usunelam,poniewaz miesniaki nie dawaly mi w ogole znac o sobie,a bylam pewna ze dzieci miec juz nie bede,wiec po co mam usowac w tym wieku. I przez tyle lat NIC!!!! Teraz naprawde nie wiem jak to mozliwe,ze juz 2 raz zaszlam,ale wiesz jak jest,bardzo sie boje co bedzie dalej,ale mimo wszystko sie udalo,choc juz dawno przestalam o tym myslec. Tobie tez sie uda,sprawdz tylko te hormony,ja dokladnie nie znam sie na tym,ale wiem ze sa hormony,odpowiedzialne za ciaze!!! Sciskam cie i trzymam kciuki

Nuda nuda i jeszcze raz nudddddddddddddddaaaaaaaaaaaa!!!!!!!! Siedze w domku i sie nudze,odpoczywam:) Czuje sie naprawde dobrze. W poniedzialek musze porobic wszystkie badania w tym tez beta hcg... W czwartek wizyta,wczoraj skonczylam 8tc :)i jest dobrze,oby tak dalej... Sabciu , ja ci nie dam spokoju...porobilas badania hormonow??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Reszta kolezanek tez milczy-WAKACJE:)

Jak widzę u ciebie Emin wszystko ok ,trzymam za Ciebie kciuki ja cały czas myślę co robić strasznie to trudne jest

Gosiu ,wierze Ci ze sie boisz,to normalne,ten strach juz zostanie... Ja tez sie boje,i kazde jakies uklucie,jakis bol---zaraz jedne mysli--- Zle doswiadczenia pozostana,ale to wcale nie znaczy ,ze znow wszystko sie powtorzy. Strach ma wielkie oczy!!!! Gosiu jesli chcesz miec jeszcze dzidziusia to nie zastanawiaj sie!!!

Tak troche dla poprawienia humoru,bylam dzis kupic biustonosz,poniewaz moje piersi wylewaja mi sie z tych co mam,i jak zaczelam pzymierzac,to nie ma na mnie rozmiaru,ogolnie jestem szczupla,ale te sa giganty, w koncu jeden jedyny tylko pasowal nr 8.chyba bede musiala spadochron kupic!!! Czuje sie bardzo dobrze,tylko te piersi zyc nie daja... I znow zaczelam sie wkrecac,zaczelam czytaj o ciazach obumarlych,i jestem po prostu sparalizowana strachem,bo zaraz wszystko dopasowywuje,zwariowac moza:( W poniedzialek ide na badania,wiec zaraz bede wiedziec czy wszysko ok,bo mniedzy innymi bete hcg tez musze zrobic! Boje sie....

Hej hej Emin :) ostatnio nie mialam czasu bo koncówka sesji i nie zagladałam tutaj ale juz mam koniec ! Ciesze się ze dobrze się czujesz ! Jutro badania i napewno wszystko bedzie dobrze. Ja to nawet nie wiem który mam dzień cyklu, przestaje juz liczyc i niech sie dzieje wola nieba :) pije zioła i moze cos pomoga a jak nie to trudno. Czas pokaże co ma byc to będzie. Njważniejsze zeby u Ciebie teraz wszystko dobrze sie toczylo, jutro mnapisz Emin jak po wizycie :) trzymam kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość jak to jest z toba ???
18:04 emin... pisalas ze jestes w ciazy i teraz niby dalej??czyli u ciebie ciaza trwa 11 mies?

Gość fjkxkx
Dokladnie :)czytam i przeszłam do ostatniej strony a tam 8 tydzień :):):)ściema

to czytaj dokladnie bo ona poronila pod koniec roku a teraz jej sie udalo jeszcze raz

No wlasnie ,jak sie czyta pierwsza i ostatnia ostrone to sie nie wie o co chodzi:) Oddalam krew na badania,w srode dopiero beda wyniki,a w czwartek mam wizyte,wiec dopiero w czwartek napisze co i jak. Pozdrawiam wszystkich co czytaja..:) :)

Gość sanja
też czytam , kibicuję i dziękuje za pozdrowienia :)

i ja tez czytam ,i trzymam mocno kciuki:) Ja też staram się o dzidziusia już ponad rok,ale do 40 -stki jeszcze mam daleko (mam 29 lat) pozdrawiam:)

emin - trzymam kciuki cału czas i nie puszczam :) dbaj o siebie - pamiętaj , pisz jak wyniki - ale i tak wiem że będzie wszystko super bo musi tak byc :)

Dziekuje Wam dzieczyny,ze jestescie ze mna,milo mi naprawde,ze ktos za nas trzyma kciuki,naprawde wielkie dzieki:) :) Dzisiaj bylo tak strasznie gorace,ze juz nie wiedzialam gdzie mam sie schowac,przed tyn upalem,a poza tym jakis taki mialam placzliwy dzien,sama nie wiem o co mi chodzi,normalnie lzy na koncu nosa. Co moge jeszcze napisac?Czuje sie naprawde bardzo dobrze,ale chyba miesniaki rosna,bo mam dosc duzy brzuch i chyba je czuje ,bo niemozliwe zeby to dzidzius byl,jak dotykam brzuch... Staram sie o tym nie myslec i nie gotykac brzucha,ale jakies zgrubienie jest,tuz nad wzgorkiem lonowym. To juz 9 tydzien wiec napewno rosna,tym bardziej ,ze biore zastrzyki progesterone. W czwartek napisze co gin.powiedzial... Pozdrawiam Was wszystkie 🌼 :)