Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emin

ciaza po 40 szok!!!!!

Polecane posty

Gość bibihooo
Emin to ja aniolek 1973, kupe czasu tu nie zagladalam bo nadzieja na ciaze mnie opuscila i tak chcialam o wszystkim zapomniec, ale nie idzie. A tu taka niespodzianka, nie wierze w to co czytam dziewczyno super 9 tydzien, ale cud kochana brak mi slow aby wyrazic moja radosc, zaslugujecie na to szczescie z Twoim partnerem oby wszystko bylo dobrze, ale bedzie.....dbaj o siebie i wiesz, ze tu we Wloszech opieka jest fantastyczna jak ma sie dobrego gine. robia wszystko co w ich mocy aby malenstwo sie dobrze rozwijalo. No coz wyobrazam sobie radosc jaka Was ogarnia....przytulam Cie serdecznie, pozdrawiam tez Sabcie i zycze Wam powodzenia.

Jejku Aniolku ale mi niespodzianke sprawilas :) :) :) Ciesze sie bardzo,ze tu do mnie zagladnelas :) :) :) Zobacz sama cuda sie zdarzaja!!!!!Mam tylko nadzieje,ze tym razem wszystko dobrze sie skonczy. Nie ukrywam ,ze bardzo bardzo sie boje:( ale staram sie myslec pozytywnie!!!!!!!Narazie nic sie nie dzieje zlego i tego sie trzymam. Aniolku ,zycze Ci aby twoje sprawy rowniez poukladaly sie ,tak jak bys chciala,nie trac nadzieji ,bo w zyciu wszystko moze sie zdarzyc w najmniej nieoczekiwanym momencie. Sciskam Cie mocno i odwiedz mnie czasem 🌼 :)

Dzis odebralam wszystkie wyniki badan,mni.beta hcg. I chyba , nie chyba ale napewno jest cos nie tak,prosze pomozcie mi je zinterpretowac,bo do jutra chyba nie doczekam,a jutro mam wizyte... zaznacze ze ostatnia @ 10.05.2011 3 tyg.temu beta 26.000 2 tyg.temu beta 77.000 dzis beta 320.000 Takie mam normy z boku 4-5 tydz. 1.500-23.000 5-6tydz. 3-400-134-000 6-8tydz. 10.500 - 209.000 9-11tydz. 42.800 - 218.700 11-13tydz. 21.800 -166.100 Ja nigdzie sie nie mieszcze??? co to moze byc??? Prosze bardzo napiszczie cos?????

Gość sanja
kurcze ja tez się nie znam :(

Gość sanja
też się nie znam :(

Gość bibihooo
Emin hejka powodzenia na dzisiejszej wizycie......, Ja tez malo wiem na ten temat, jedyne co pomoge to..... Masz jakas superrrrrrr bete, ale jak wiesz w 9-10 tygodniu jest ona najwyzsza, chyba zeeeeeeee gdzies sie zagniezdzil blizniaczek :), ale to tylko pozytywnie wrozy.....320.000 olala.

Przecież te normy są umowne. W każdym laboratorium mogą być inne. Na pewno jesteś po 8 tc, skoro masz taką betę - widać w tych normach, że przekraczasz 8 tc. Zobacz, jaki masz kolosalny przyrost od ostatniego wyniku. Ja swojej bety, którą robiłam 2 dni po spodziewanym okresie, też nie mogłam znaleźć na forach. Wiedziałam, że na pewno jestem w ciązy i tyle. Po co się doszukiwać złych rzeczy na siłę? Powiem ci, że ja ostatnią miesiączkę miałam 3 dni po tobie i w piątek zacznę 9 tc.

Hej hej Emin :) nie znam się dokładnie na wynikach, ale to co podałaś to są normy i wydaje mi się że się mieścisz masz 8-9 tydzień, a najważniejsze to to że beta przyrasta i to sporo więc chyba nie ma żadnych obaw !!! iskam i całuje Ciebie i maluszka ;) Pisz po wizycie co i jak :)

Hej! Przeczytałam właśnie cały ten wątek od początku i sabcia & emin - muszę Wam napisać, że bardzo Was podziwiam i trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Jesteście super babkami i będziecie super mamami, tego jestem pewna! Ja mam 29 lat i stwierdzone przed miesiącem PCO. Od tego czasu biorę też leki (metforminę). Staramy się o dziecko od pół roku i próbuję nie tracić optymizmu. Wierzę, że sie uda. Będę tu zaglądać i Was dopingować. POWODZENIA!

Kochane moje towarzyszki.:) Boze dziewczyny co ja przezylam ,wczoraj swiat mi sie zawalil,bylam pewna ze to juz koniec!!! Jeszcze chyba z nerwow wieczorem zaczelam plamic,co mnie utwierdzilo w tym,ze to zasniad!!! Moj maz zadzwonil do mojego gin,ale on powiedzial,ze mam sie upokoic,i jutro z rana do niego przyjechac .Kazal mi tylko wziasc szybko zastrzyk progresterone i do lozka... Tak dobrze sie mowi,lezec i uspokoic sie,tylko jak to zrobic.??? Cala noc nie spalam,a dodatkowo te plamienia,nie duzo ale sa!!!! Rano pojechalismy,gdy weszlam go gabinetu to tak strasznie sie rozplakalam,ze po prostu nie potrafilam sie uspokoic,az sie gin.zdenerwowal. Wiec jest troche zawyzona,ale ale nic zlego sie nie dzieje,to prawie 10 tydzien wiec ,w tych tygodniach ciazy beta osiaga szczyt. Zrobil usg,patrzylam i uwierzyc nie moglam,jest malutki dzidzius juz widac jego rysy,boze mowie wam,myslalam ze bede chyba usg calowac ze szczescia ,a serduszko tak mocno bije,ze znow same lzy zaczely leciec. Tak dokladnie super nie rozumialam co mi tlumaczyl,w kazdym badz razie,wszystko jest dobrze. Gdyby nie to krwawienie to bym juz odstawila zasztrzyki,ale narazie jeszcze dalej je musze brac. Odrazu sie zorientowal o jaka chorobe mi chodzi,i powiedzial ,ze absolutnie ,sama wynikow nie moge odczytywac tak jak napisala Capricornus kazde labolatorium podaje inne normy,ale zawsze to lekarz je odczytuje a nie my!!!!i mam odlaczyc internet i nie czytac takich rzeczy. To prawda dziewczyny,nie czytajcie i nie dopasowujcie obiawow do siebie, Ja przez to cala noc nie spalam i nie tylko ja!!!! Plakalam bo bylam pewna ze juz po wszystkim. Co do miesniakow to nie powiedzial ani slowa,mam sobie nimi glowy nie zawracac :) jak narazie :)wiec chyba jest wszysko dobrze- Najwazniejsze ze dzidzius jest i rosnie i serduszko BIJE!!!!!! Krwawienie powinno sie uspokoic,mam troche polezec,to efekt tego ze macica jest duza,sa miesniaki i troche zdeformowana i takie plamienia moga mi towarzyszyc,ale nie maja wplywu na dzidziusia, Powiedzial,ze gdyby zaczal mie bolec brzuch,zaczelabym duzo krwawic,to mam przyjechac do niego,ale narazie jest wszystko dobrze i po paru dniach powinno przejsc. Nastepna wizyta 01.sierpien :)))))))))) Pozdrawiam Was wszystkie i dziekuje ze jestescie. Buziaczki

Ja_aga_81 nie mozesz tracic nadzieji!!!!!!! Bedzie dobrze zobaczysz!!!!! masz dopiero 29 lat!!!!!!!!!! Ja dawno stracilam nadzieje a jednak ????? Nie ma nic gorszego jak panika i nerwy!!!!!! Sabciu a ty badania zrobilas?????he?????? Buziaki dla wszystkich!!!!!!!!!!:)

Gość sanja
emin super wieści :) będzie dobrze , zobaczysz

@ emin: Cieszę się, że wszystko u Ciebie ok i domyślam się, że zobaczenie dziecka podczas usg było pięknym i emocjonalnym przeżyciem :) Ja się nie poddaję i nie panikuję, ale cierpliwość nie należy do moich mocnych stron. Może dlatego to wszystko tyle trwa, żebym się jej nauczyła? No i ta niepewność uda się czy nie - gdyby ktoś mi mógł powiedzieć: wyluzuj, uda się na 100%, ale może dopiero za rok albo dwa, to ok. Miałabym też parę rzeczy do zrobienia w międzyczasie :) A tak jestem w zawieszeniu. Czekam co miesiąc, odliczam... Ale nic to - w końcu się uda! A Tobie jeszcze raz życzę wszystkego dobrego!

Dzień dobry Emin :) i myślę że dobry !!!!! To co przeczytałam to rzeczywiście miałaś ciężkie ostatnie dni !!! Ale dobrze że juz wszystko się wyjaśniło i jest dobrze. Lekarz ma naprawdę rację nie czytaj za dużo bo nie zawsze na dobre to wychodzi ten internet. Ale tutaj to pisz i czytaj ile zechcesz :):) Cudownie musiałaś się czuć widząc maleństwo na USG :):):) I zobaczysz wszystko dobrze się skończy, nie pracyujesz, odpoczywaj dużo, nie denerwuj się a nim się obejrzysz to będziesz mieć maleństwo w ramionach. Ciekawe co będzie dziewczynka czy chłopczyk ? Widziałaś kiedys może na necie kalendarz chiński płci ? Można sobie sprawdzić co się urodzi :) Aniołku jak miło że sie odzywasz :) pisz co u Ciebie ???? Tak długo tu nie zaglądałaś ! Ja_aga_81 miło że do nas zajrzałaś i że jesteś tutaj z nami. Wszystkie liczymy na to że kiedyś nam się uda w końcu :) i napewno nam się uda !!! Pozdrawiam Was serdecznie :)

emin to super że wszystko jest dobrze my czasem dużo panikujemy a potem okazuję się że na wyrost.Trzymaj się i mniej pozytywne myśli ja cały czas Ci kibicuję.

Ja_aga_81 - głowa do góry - ja się starałam 1,5 roku i już odpuściłam , wtedy dopiero zaszłam - piłam tylko zioła Sroki 2 miesiąc i nie chciałam przerywac aby zrobić pełna kurację juz do konca czyli 3 mieś , nie zdązyłam bo w 2 mies picia juz tak bez wiary i nadziei - zaszłam :) emin - mówiłam Ci spokojna masz byc ja tez plamiłam i powiem Ci ze panika może bardziej zaszkodzic niz samo plamienie - wszystko się skończy ale ok 40 tyg kiedy to weźmiesz malenstwo na rączki - nie wcześniej :) Ja dziś byłam na usg 21 tydz połówkowe, mam synka - mąż siedział jak zamroczony i patrzył w ekran - mały nawet ziewał pod koniec badania , trwało az 35 minut , ale wrazenia niesamowite co taki bobas tam wyprawia hehe nawet piąche nam pokazał :)

Witam Was Wszystkie :) Dziekuje ,ze czytacie i ze jestescie ze mna i ,ze oczywiscie trzymacie kciuki!!!!!!!!!! Asiu ja tez tak mam jak ty, raz palmie raz samo znika,Moze nie tak do konca plamienie,bo przewaznie to tylko widze jak ide do wc:) Ale naprawde tym sie nie przejmue,bo wiem ,ze to nie zagraza dzidziusiowi. Asiu wyobrazic sobie tylko narazie moge jakie to przezycie widziec juz dzidziusia jak fika:) Ja mam na zdjeciu usg malutkiego czlowieczka ,jak sobie lezy,ale widzac glowke i pupcie tak do gory,taka malutka miniaturka:) ahhhhh:) Sabcia ,Jaga,Ania ,do was tez jestem pewna dzidzius bedzie machal ,musicie tylko jeszcze troszke poczekac:):) Czekam na wasze wpisy,ze na tescie wyszly dwie kreseczki!!!! Gosiu tobie tez zycze odwagi:))))))) przepraszam jesli kogos pominelam. Aniolku nie zapomnialam o Tobie,ale wiem,ze masz troszke wszystko pokrecone,wiec nie wiem czego mam Ci zyczyc,aby lezka ci nie poleciala.Moze duzo wiary w lepsze jutro?I duzo zdrowia dla meza!!! Buziaczki dla wszystkch co sa ze mna i moim dzidziusiem 🌼

Gość bibihooo
Dziekuje Emin tak jak piszesz wszystko u mnie pokrecone:( Bede o Tobie pamietac i modlic sie zeby wszystko jak najlepiej Wam z Sabcia sie ulozylo.....buziaki.

Oh Aniolku,przykro mi ,ze u ciebie dalej problemy... Nie wiem ,jak bym Cie mogla pocieszyc,cokolwiek napisze to i tak nic nie da:( Pomysl moze w ten sposob. ,,ze nic sie nie dzieje bez przyczyny... Sciskam Cie bardzo mocno i zagladnij czasem do mnie. U nie jakos nie za bardzo,stale mam te palmienia,raz wiecej raz mniej ,ale sa!! Mysle ,ze to te wstretne miesniaki,(mam taka nadzieje) :( Od 3 dni w ogole nic nie potrafie jesc,stale mi niedobrze,nawet w nocy sie budze... Gorac mnie dobija!!Jestem slaba i jakas taka ociezala,prawie stale leze,bo nic mi sie nie chce,nie ma we mnie werwy:( Jakas chyba deprecha mnie dopadla Wszystko mi przeszkadza,wszystko denerwuje ehhhhh.... Dzis zaczelam 10 tydzien i z tego bardzo sie ciesze:) :):) Pozdrawiam Wszystkie dzieczyny a w szczegolnoci Aniloka!!!

Gość do emin
jak sie trzymasz ?? co u ciebie??

Hej no właśnie co tam u Was dziewczynki ?? u mnie jak dotąd wszystko ok , bobasek rośnie , kopie mocno- dziś konczymy 23 tydzień :) za tydziń jedziemy nad morze - mój gin nie ma nic przeciw , odezwijcie sie kobietki , buziolki pozdrawiam cieplutko

Hej hej Emin :) jak wizyta u lekarza ? Byłaś wczoraj ??? Co nowego ? Jak maluszek ? Pisz nam co i jak !!!!!

Emin napisz co słychać bo zaczynam się martwić, wszystko w porządku ???????????????

dziewczyny emin coś długo u nas nie była :( mam nadzieję że to wakacje ją oderwały od neta ... oby , bo martwię się o nią :(

też jestem ciekawa bo właśnie zaczęłam ten temat przeglądać Emi daj znać

Nie potrafie nic napisac. W 11 tygodniu ciaza mi sie zatrzymala,serduszko przestalo bic. 02.08.mialam zabieg. Jeszcze nie doszlam do siebie psychicznie i nie wiem czy dojde. To nie wina miesniakow,bo one sie przesunely na druga strone,jakis blad genetyczny,tak mi zdiagnozowal gin. Za miesiac moge sprobowac,ale ja juz nie chce wiecej ....prob! To zabardzo ponad moje sily;( ;(

Emin tak mi przykro..... A coś czułam bo zbyt długo sie nie odzywałaś. Nie wiem jak Cie pocieszyc, bo słowa nie pomogą.. Trzymaj sie jakoś, ściskam Cie mocno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!