Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malgosienka0411

PROSZE POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość onaoliu
Słuchaj....Możesz iść na morfologię i ob- jasne. To nawet wskazane. Ale w tak ogólnym badaniu to nic nie wykryją. Możesz zrobić sobie ASO i CRP oprócz ob. Wtedy będzie wiadomo czy to jakiś stan zapalny. Jeśli nic nie wyjdzie to odpuść temat i zacznij się ruszać, wychodzić na spacery i spotykać ze znajomymi! Bo rtg kręgosłupa miałaś, więc wtedy będzie wiadmo, że dolegliwość ta ma raczej podłoże psychiczne albo to zwykły ucisk kręgów na skutek złego trybu życia. Jeśli nie skorzystasz z mojej rady po pozytywnych wynikach badań wróżę Ci karierę hipochondryka totalnego( którym ja nota bene byłam swego czasu, dlatego też przestrzegam wszystkich przed tym błędem skupiania się na sobie i swoim ciele!:)

Gość onaoliu
To chyba czas najwyższy zadbać o jakiś wysiłek. Nie ma to jak ruch- naprawdę. Przemyśl to;) Może mama dałaby Ci pieniądze na jakieś ai kido albo aerobik. Lepsza inwestycja niż wydawanie na prywatnych lekarzy:P Ale badania krwi zrób;)

Dzięki za radę, ale wydaje mi sie ze ponowienie badan rtg nie zaszkodziloby bo w sumie byly one robione ponad 2 lata temu a od tego czasu moglo sie cos pozmieniac.. takze postaram sie zrobic te badania o ktorych wspomnialas +rtg a jak to nic nie wykarze to zaczynam sie ostro brac w garsc;] bo mam dosc bolacej lopatki ;p Kiedys jak siostra zrobila mi masaz to poczulam chwilowa ulge, moze pomysle o jakich masazach??

Ja jestem chudziutka i naprawdę sporo sie ruszam , jezdze na rowerze, czasem biegam, lubie wf ;) takze nie okrzaniam sie az tak bardzo ;p ale moze rzeczywiscie dodatkowe cwiczenia nie zaszkodza a aerobik calkiem calkiem pomysl ..;]

Gość onaoliu
Jeśli uważasz, że potrzebujesz dodatkowej dawki promieniowania to dla świętego spokoju zrób to rtg, eh. Choć mnie to już zalatuje lekką przesadą:P Bo boli Cię od 5 lat, a robiłaś badanie w czasie gdy już bolało. No ale jak chcesz;) Masaże jak najbardziej;) I like it;) Mnie też dawały ogromną ulgę! i bierz się za siebie dziewczyno:) Bo za parę lat to może rzeczywiście być jakieś zwyrodnienie. Daj znać jak tam badania poszły,gdy zrobisz;)

Kiedy miałaś robione prześwietlnie kręgosłupa ,jest taka choroba która dotyczy górnego odcinka kręgsłupa Szojerman nazwa wiąże się z nazwiskiem który ją odkrył ,poczytaj o objawach,Moja cóka ma taką diagnozę ,wydaje mi się że u Ciebie też ona występuje a prześwietlenie powinien obejrzeć specjalista ,córki zdjęcie oglądała lekarz z ośrodka rehabilitacji.To nie jest skrzywienie a zrosty między kręgami.Te drętwienia ,nie jestem lekarzem ale przekonana jestem że to od kręgosłupa.Czy miałaś badane serce bo czasem serce też może dawać takie objawy ale to badanie w drugiej kolejności.Jeśli będziesz miała pytania będ zaglądała,pozdrawiam.

Gość onaoliu
Tyle że serce nie mrowi, omg....

Może przesadzam troche, a może nie .. Po prostu zależy mi troche na zdrowiu, teraz jestem starsza takze martwie sie troche o siebie, nie ogladam sie na innych tylko staram sie brac sprawe w swoje rece.. Ok dam znac jak je zrobie :)

Przeswietlenie bylo robione ponad 2 lata temu , kuje mnie czasem serce , i mam lekkie skrzywienie kregoslupa tzw "skolioza" ? A na czym polega doklandiej ta choroba SZOJERMAN?

Gość onaoliu
Poza tym choroba Scheuermanna to jest ciężkie schorzenie, które w ciągu 5 lat rozlazłoby się na pewno bardziej niż na tę jedną łopatkę.. Małgosiu, ludzie mogą stawiać różne hipotezy. Jak dla mni serce i Scheuermann odpada w 100, ale piszę tak dlatego ,że sama kombinowałam z tym bólem tyle lat...I te wszystkie badania powinny były zakończyć się na rtg i badaniach krwi.Później to już wydziwianie i szukanie chorób na siłę. Poszukaj jakiegoś dzieciątka z Scheuermannem;) To tak na pocieszenie.

Gość onaoliu
Serce nie kłuje. Z 90% przypadków kłucia w klatce piersiowej to nerwy. Jak jesteś przezorna to zrób ekg. Tylko pamiętaj o rozsądku, bo coś czuję, że na siłę będziesz szukała choroby...

Gość onaoliu
W każdym razie życzę dobrej nocy i powodzenia;)

Gość powiem tylko tyle
Małgosiu, naprawdę zastosuj się do rad . Pozdrawiam.

No właśnie troszkę teraz poczytałam o tej chorobie i również uważam że raczej ona odpada poniewaz objawy jakie byly opisywane u tej chory raczej nie wystepuja u mnie, pozatym nie mam okraglych plecow i nie pochylam sie do przodu. Serce? Mysle ze wszystko z nim ok, nikt u mnie nigdy w rodzinie nie mial problemow z sercem, a ukłucia czasem serca to chyba normalne i kazdemu to sie czasem zdarza.. ? .

Dziękuje bardzo za rady i pomoc , postaram sie do nich zastosowac i co najwazniejsze zrobic podstawowe badania :) Jeszcze raz Dziekuje i pozdrawiam.. Dobranoc

Gość powiem tylko tyle
Miałobyć ---> zastosuj sie do rad ONAOLIU. Pozdrawiam i miłej nocy wszystkim zycze.

Gość onaoliu
Mnie " serce" kłuje często ,bo jestem nerwową i impulsywną osobą. Z przeprowadzonego wywiadu środowiskowego wśród znajomych uważam, że to całkiem normalne. Ale lekarz osłuchać Cię przecież może- ba, to jego obowiązek:P

Gość onaoliu
Dobranoc;) zajrzyj tu jeszcze, bo ciekawa jestem;)

Bede zagladac. Moze jeszcze cos ktos mi doradzi lub wypowie sie na ten temat ;) Postaram sie zrobic teraz jakos badania a po ich wynikach napisze tutaj ;)

Gość onaoliu
1) rtg 2) morfologia/ ob/ crp/aso 3) badanie osłuchowe przez lekarza Jak nic nie znajdą zrób dla świętego spokoju ekg. I koniec! Później już skup się na swoim zdrowiu psychicznym i masażach.

Gość onaoliu
Z Twoich postów jednak wnioskuję, że bardzo koncentrujesz się na sobie i swoim zdrowiu. To też szkodzi. A tak btw to mnie właśnie zaczęły boleć plecy. Siedzę zbyt długo już przed komputerem;)

Gość onaoliu
Jeszcze trening na rowerku;)Kąpiel. Później pół godziny z książką i muzyką relaksacyjną, następnie sen;) Pa! Komputer już wyłączam.

Gość nerwobólek
Szukasz pomocy w sprawie swojego schorzenia i nikt Ci nie doradził abyś poszła do specjalisty od bólu. Takim specjalistą jest NEUROLOG poproś swojego lekarza POZ tj. rodzinnego o skierowanie do poradni neurologicznej. Jeśli trafisz na dobrego neurologa problem Twoich bóli masz z głowy. Jak mam ból, to rozwiązuje sprawę neurolog, a byli tacy, co szukali przyczyn mojego schorzenia tj. zapalenia kręgów szyjnych na skutek przeciągu/przy ziębienia/ , diagnoza pseudo lekarzy była półpasiec jeszcze to potwierdziła lekarz dermatolog. Dopiero neurolog stwierdził przy ziębienie i przepisał trafne leki i po dwóch tygodniach żadnych bóli. Inny przykład ból obojczyka, który stwierdził pęknięcie lekarz ortopeda i chciał gips zakładać upewniwszy się wcześniej zdjęciem rtg. Nie zgodziłem się na gipsowe leczenie. Poszedłem prywatnie do neurologa i za 50zł wizyta + blokada nerwobólu pomogła. Zapamiętajcie wszyscy piszący i posiadacze bólu, że dobry neurolog jest rozwiązaniem wszelkich bóli, powiązanych z układem nerwowym. Zdrowia życzę bolącym.

Witam ;) właśnie nie dawno wróciłam z badań zrobiono mi nadanie krwi, mocz i ckier, poniewaz zglosilam sie kilka dni temu do lekarza rodzinnego, poniewac po przyjsci ze szkoly mialam straszny bol pod lewa pacha, szyi, i łopatki, chcialam sie polozyc , jak sie jz polozylam tak juz nie wstalam.. nie moglam sie wogole rszyc, pojechalam do lekarza pani doktor powiedziala ze to jakies zapalenie ale nie wie "czego" i dostalam skierowanie na badania + antybiotyk do brania i ajkies witaminy, ktore juz wybrałam a i tak mi nic to nie pomoglo.. ;( w piatek wyniki i wizyta u lekarza z nimi- zobaczymy co sie okaze .. :/ Pozdrawiam.

i jak tam małgosiu co ci jest.zapalenie miesni wezłów chłonnych.co z ta łopatka jak wyniki i czy byłas u nerologa?