Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlekowita

Jak długo wasze dzieci piły mleko modyfikowane??

Polecane posty

Gość mlekowita

Tzn do jakiego wieku? Kiedy zamieniłyscie na normalne krowie? A jesli juz to na jakie tłuste?

jak starsza miała 2-latka to przestałam w ogóle jej dawać MM... a tak to od roczku powoli wprowadzałam jej jogurty, deserki mleczne ze zwykłego mleka... z młodszą postępuje podobnie...

Gość mama sama w domu...
mój ma prawie 17 miesięcy i jeszcze nad ranem około 5.00 6.00 daję mu modyfikowane ale od jakiś 2 miesięcy na noc pije kasze manną na krowim mleku

Gość u mnie było tak ....
do wieku 1,5 roku pierś od 1,5 do 2 lata mleko modyfikowane, okazało się, że ma alergię, na 3 miesiace odstawiłam mleko od 2,3 do 2,7 ponownie mleko modyfikowane smakowe teraz ma 2 lata i 8 miesięcy i po konsultacji z pediatrą odstawiłam mleko modyfikowane na rzecz krowiego. Przez pierwsze tygodnie pił pół na pół krowie 3,2 % z modyfikowanym, ostatnio już samo krowie i nie ma żadnych dolegliwości.

Gość mlekowita
moja pije przedz spaniem, nad ranem i zdarza sie czasami ze w nocy sie obudzi, ma 13 miesiecy, zastanawiam sie zeby robic jej krowie z kasza manna na noc, a jakie tluste kupic?

Gość mlekowita
moja do 9 m-ca byla na piersi, pozniej modyf , nie ma zadnych uczulen, jada serki i jogurty

Gość dziecko powinno pic mleko
pelnotluste

Jeśli chodzi o mleko to do 1,5 roku pił tylko modyfikowane.Ale jeśli chodzi o inne produkty z mleka krowiego jak np ser,jogurt to dawałam od 8 miesiąca (od czasu do czasu).Na mleko krowie przeszłam wieku1,5 roku,było to 1,5%

Gość mlekowita
czyli 3,2 ?, widzialam jeszcze gdzies 3,5 % ale nie pamietam gdzie :P

Gość mlekowita
hmm widze rozne opinie, to w koncu jakie tluste czy nie?

zadaj pytanie na www.dziecko24.pl odpowie ci pediatra w ciągu godziny, musisz się przedtem zalogowac,a le to trwa minutkę tylko

Moj pierwszy synek pil modyfikowane do 6 mc zycia, potem probowalam krowie i przez moja glupote przestal pic mleko wogole, dlatego nie wiem po co srac sie z krowim i drugi synek pije jeszcze modyfikowane, ma 13 mc i pije tylko 2 razy dziennie, wiec nie idzie go az tak duzo.... A wracajac do tego, jak dziecko ma od razu dostac pelnotluste mleko? Przeciez kiedys dla maluchow rozcienczanoe krowie m.woda na poczatku bynajmniej, zeby zoladek sie przyzwyczail....

moja corka ma 2 lata i 3 mies i caly czas pije modyfikowane, mysle ze jeszcze pare miesiecy popije to mleko zwyklego z kartonu sie jeszcze w zyciu napije ;) a poki jest mala niech poje modyfikowane

Gość mamantika
a ja mam z kolei takie pytanie - moje dziecko miało lekkie AZS długo pił abilon pepti, teraz w wieku 16 m-cy dostaje babilon 3 i nic mu nie jest, je produkty na bazie mleka krowiego, zupki na śmietanie itp. nie widze zmian na skórze, wiec moje pytanie brzmi, czy moge mu wprowadzać mleko krowie? bierzemy zawsze od gospodarza, przyjeżdża do miasta ze wsi raz na tydzień, ściągam śmietanę z mleka, ale czy to nie będzie za tłuste dla dziecka?

mamantika--> bedzie za tuste o wiele dla niego. Najlepiej kupić takie w sklepie swieze 2%

maminka czyś ty zwariowała???? Ja bym w życiu nie kupiła takiego mleka 'od gospodarza' a jestem ze wsi i częściowo zawodowo związana z rolnnictwem. Kobieto, a wiesz, ze krowy chorują na różne groźne choroby i picie takiego mleka może być groźne dla dziecka? Jeśli gospodarz chciałby oddawać mleko do zakładu przetwórstwa, krowy i samo mleko byłyby badane min. na gruźlicę, stany zapalne i białaczkę. Kupujesz mleko niewiadomoego pochodzneia, możesz kupowac mleko od chorych zwierząt i sama o tym nie wiedzieć. Powiedz sama, z czy kupiłabys takie niebadane mięso 'od gospodarza'?

Gość mamantika
teraz już nie możesz jak kiedyś sprzedawać mleka ze wsi, prosto od krówki, gospodarz tem ma działalność i musi przestrzegać wszelkich wymogów unijnych

Gość mamantika
co do miesa to często kupuję świniaka ze wsi i jest to mięso przebadane:)

a ogladałaś ostatnio interwncję? nawet mleka nie badaja od gospodarzy a kupuja je nawieksze spolki mleczarskie w kraju od krow chorych na aids:(

Mleko"od krowy" ma d około 3 do nawet 4,5 % tłuszczu, po zebraniu śmietany, mniej. Jest mniej więcej tak samo tłuste jak pełnotłust z kartonu. Kartonowe jest poddane procesowi rozbijania cząsteczek tłuszczu, dlatego śmietana nie tworzy się na jego powierzchni. Kartonowe mleko jest badane, co jest bardzo ważne

skoro gospodarz ma działalność, to ma pewnie też pozwolenie na handel obwoźny mlekiem i specjalne samochody-chłodnie do tego przenaczone, albo samochód-mleczrkę i stosowne certyfikaty z sanepidu. A mnoze jednak kupujesz ze swykłej kaneczki z samochodu dostawczego buhahahaaaaaaaa

Gość vvgvgvgjhj
mój syn ma 10 miesiecy i pije mleko krowie, karton 2%,

Mlako pelnotluste jest wazne dla prawidlowego rozwoju mozgu,wzroku i ukladu nerwowego - do 2 roku zycia. Pozniej mozna podawac mleko poltluste. Co do mleka z kartonu to bylabym dosyc sceptyczna. To mleko sterylizowane,homogenizowane i wlasciwie pozbawione sporej ilosci wartosci odzywczych ktore posiada mleko tylko pasteryzowane i niehomogenizowane :)

Homogenizacja ujednolica cząsteczki tłuszczu przez och rozbicie, ale nie mówi się o szkodliwym dla zdrowia tego efekcie. Organizm nie rozpoznaje takiego tłuszczu, który nigdy w sposób naturalny by nie powstał, odprowadza go do krwiobiegu a ten osadza się np. na arterii, co.prowadzi do chorób związanych z układem krążenia i chorób serca.

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moja 4 latka pije jeszcze Bebiko 4