Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fajna babka z forum

co do picia dla dzieci powyżej roku

Polecane posty

Co podajecie do picia swoim pociechom? Moja córcia całe lato piła soki bobovita rozcieńczone z woda, teraz podaje herbatkę z hippa i bobovity na przemian, czasami kompocik , wodę wypije tylko przed snem jak już ma umyte ząbki ale w czasie dnia nie chce pić. Herbata z cytryna nie podchodzi, co Wy podajecie do picia w ciągu dnia?

Gość t-r-u-s-k-a-w-e-c-z-k-a
Ja najczęściej sok domowej roboty z wodą. Narobiłam w lato z jabłek i z truskawek. Będzie na kilka miesięcy. A w lato najczęściej były kompoty :)

Gość mój 1,5 roczny synek
pije ziołowe herbatki, rumiankowa, miętowa, melisową.... domowe świeże soki - np z marchewki, jabłek, pomarańczy a także kompociki z mrożonych owoców wiśni, truskawek....

Znajoma daje sok z marchwi świeżo wyciśnięty, kompot z jabłek, truskawek, porzeczek, wodę, mleko od krowy i wszystko co naturalne. Powiedziała,że nie będzie poić dziecka herbatkami sklepowymi bo to sama chemia, ale czy ma rację to nie wiem. Dodam,że owoce i warzywa ma ze swojej działki

ja dosładzam wszystko odrobinę - bo mój synek uwielbia słodycze- ale nie białym cukrem tylko trzcinowym i czasem miodem.. np parze herbatkę w litrowym dzbanku, to dają łyżkę stołową cukru trzcinowego na cały dzbanek.

mój 1,5 roczny synek - Czym cukier trzcinowy różni się od cukru buraczanego? Cukier trzcinowy nie posiada jedynie wartości słodzących. Już w czasach historycznych szybko stał się również ekskluzywnym środkiem dla elit, zazwyczaj lekarstwem podawanym w pigułkach na łagodzenie bólu głowy. Zastosowanie cukru trzcinowego wykracza daleko poza kuchnię. Trzcinę cukrową od dawna stosuje się w medycynie ludowej i ziołolecznictwie. Starożytni uznawali ją za lek, który potrafi wyleczyć wiele dolegliwości. Znano i ceniono jej liczne zalety m.in. bakteriobójcze. Używano jej między innymi jako środka kojącego, przeciwbólowego, wykrztuśnego. Za jej pomocą łagodzono objawy astmy, leczono trudno gojące się rany i oparzenia, a także zapalenia i przeziębienia z gorączką. może to nie jest zły pomysł :)

wiesz ja bym na hippach zbankrutowała :D moje dziecko pije ok 3l dziennie! Kupuję zwykłe ziołowe herbatki w sklepie - rumianek za 2zł 20 torebek itp, mięte mam z działki, parzę w dzbanku i mam na pół dnia! Soki i kompoty robię dla całej rodziny i małemu tez dajemy - ale to nie są jakieś wielkie ilości... najwięcej pije herbatek.... marchewki mam z działki, wiśnie, truskawki też. Cukier trzcinowy, teraz to nie jest taki luksus -pół kilo kosztuje 5 zł a jak się po łyżce słodzi to starcza na 2 tygodnie.... ja uważam że jest bardziej naturalny, tylko trzeba uważać na podróby - zwykły cukier barwiony karmelem!

mój nie przepada za sokami, szczególnie sklepowymi, domowy wypije ale bez szału.... za to butla z herbatką to jego najlepsza przyjaciółka :D

Ja też mojej małej podaje herbatki z hippa i bobovity tylko ja jej robie słabą bo na 150ml wody jedna mała łyżeczka herbaty i taką puszkę mam na długo

Mój syn nie ruszy żadnych herbatek ani soczków z Hippa czy innych przeznaczonych dla dzieci w jego wieku. Ma 13 miesięcy. Wody również nie chce. Ani żadnych ziółek. Już sama nie wiem co mam mu dawać. Wypije tylko rozpuszczalną malinową herbate, wiem jednak że jest na nią po prostu za mały. I co ja mam zrobić?

mój też ma niekapek i też wylewa :D rzuca ta butelką z całej siły a one nie są szczelne tak do końca i wszędzie mam plamy z herbatki - nie nadążam ścierać :D co do hippa i bobovity , to ja mam puszkę awaryjnie.... uważam, że są dośc sztuczne i przesłodzone produkty, do tego dość drogie.... Zauważyłam też, nie wiem czy wy też?, że te herbatki gotowe szybko kisną - butelki śmierdzą po nich, a taka zwykła ziołowa może stać cała noc i jest dobra.

Gość mleko moje lub modi
wode oraz herbatke roibos bo nie ma kofeiny i minimalna ilosc teiny oraz soki domowej roboty bez cukru lub z minimalna iloscia, truskawkowy, malinowy, wisniowy,porzeczkowy czasami jakas owocowe herbatke ale tu bardzo patrze na sklady nigdy nie pil tych chemicznych herbatek dla dzieci

ja daje glownie wode (3 kubki minimum). Sok jeden kubek na dzien 50;50 z woda. Kompotow, herbatek nie pije.

Gość mama 15 miesiecznego synka
Moj nie uznaje mleka, kakao, ani sokow, ale za to pije jogurty (takie zadkie do picia) dwa razy dziennie do posilkow oraz duzo zwyklej wody (kranowki. Dodam, ze nie mieszkam w PL i u nas kranowka jest filtrowana) Czasem ode mnie podpije zwykla herbate gorzka z cytryna albo rooibos, lub sporobuje soku (generalnie lubi nam podpijac ze szklanek i kubkow :) ), ale niewiele tego upije i najlepiej smakuje mu woda. Nigdy nie kupowalam typowo dzieciecych herbatek, bo w naszym kraju, w ktorym mieszkamy nawet takowych nie ma, a zaleca sie zwyczajne herbaty bezteinowe.

duszyczkaa24 - dlaczego uwazasz, ze jest za maly na herbatke malinowa?

Gość latwo sie do,myslic
nie latwo sie do,myslic ze pani wyzej jest emigrantka co w uk mieszka :)

Gość latwo sie do,myslic
tfu- nie trudno

latwo sie do,myslic - no wiesz, tobie chyba akurat trudno, bo mieszkam w NL :)

Gość latwo sie do,myslic
hehe jeden wacek emigrantko

Fakt, mimo, ze mieszkam tu 10 lat to emigrantka jestem i zawsze bede mimo obywatelstwa, ale co w zwiazku z tym powiedz mi? :)

Gość latwo sie do,myslic
ale z czym? bo niew rozumiem, tak tylko probowalam zgadnac skad jestes, tyle :)

A nic juz. Zle cie zrozumialam ;)

Gość mama roczniaka
woda i tylko woda