Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamuśśśśka

Do mam które schudły w trakcie ciąży...

Polecane posty

Gość Mamuśśśśka

Interesuje mnie czy są mamy które schudły w trakcie ciąży. Ja chudnę, i będę chudła. Nie odchudzam się, taka po prostu moja fizjologia. Boję się o moje maleństwo, przecież ono powinno dostać wszystkiego, nawet tłuszczu, a ja nie potrafię mu tego dać. Czy są takie które przed ciążą ważyły więcej niż po ciąży? Jaki miało to wpływ na wasze dzieci?? Czy mam się czego obawiać?? Czy dziecko potrzebne mu składniki pobierze z mojego organizmu?? Proszę o rady.

Gość szkoda kasa na
a w ktorym tygodniu ciazy jestes???

Gość Mamuśśśśka
Jestem w 15 tygodniu, a pewna jestem że będę chudła bo kiedyś przeszłam zabieg ograniczający wchłanianie. Od początku schudłam już 3kg to i tak mało jak na moją przypadłość, boję się że za chwilkę będę chudła szybciej.

Gość Adgjm
A ja wlasnie wczoraj czytalam ze niektore kobiety nie objadaly sie nie jadly duzo tlustego i baardzo duzo owocow i warzyw jadly. Jedna na poczatku ciazy schudla 4kg i po ciazy przytyla 4kg aaa i dziecko bylo zdrowe i duze sie urodzilo. Pisaly jeszcze ze niektore kobiety jedza fast foody i pozniej sie dziwia ze urodzone dziecko ma tendencje do tycia i otylosci bo to jest w genach wiec ja tez stwierdzilam ze zaczne sie zdrowo odzywiac. Bedzie lepiej dla dziecka i dla mnie bo duzo nie przytyje.

na poczatku czesto kobiety chudna, pozniej juz tyja. ile wazysz i ile masz wzrostu?

Gość Adgjm
Ale po tym co teraz piszesz to widze ze nie masz wplywu na to czy chudniesz czy nie. Lepiej idz do lekarza i on Ci powie co i jak

Gość Mamuśśśśka
Jestem wysoka mam 176 wzrostu i waże około 84 kg. Kiedyś byłam bardzo gruba stąd ten zabieg który sprawił że schudłam ponad 50 kg. Obliczony był on tak, że miałam schudnąć jeszcze około 20 kg, jednak zaszłam w ciążę. Ja dalej chudnę i boję się o mojego malucha. Czy dostanie wszystko co mu potrzebne.

ja chudłam w trakcie ciąży. miałam jakiś potworny jadłowstręt( mimo braku mdłości). przeszło mi dopiero po porodzie.W dzień porodu ważyłam 1kg mniej niż przed ciążą. Dziecko doskonale sobie radziło- w prawdzie urodziłam wcześniaka ale nie miało to związku z jedzeniem. syn nie był szczególnie wychudzony- 2300 w 8 miesiącu ważył (był krótki-miał 46cm). przy innych wcześniakach z tego samego tc wyglądał dość solidnie. moim zdaniem (i zresztą zdaniem wielu lekarzy) dziecko sobie poradzi. z pewnością odbije się to na Tobie ale dziecko powinno dać radę.

powinnas zglosic sie tam, gdzie zrobili Ci ten zabieg i Ci elkarze powinni pomoc. 1y raz slysze o takim zabiegu - raczej doradz sie specjalistow

alonuszka - ale Ty po prostu nei jadlas - a autorka miala zabieg - tego raczej nie da sie porownac

DO MAMUŚŚŚŚKA!!! Witaj! Moja droga nie masz się czego obawiać ja przy dwójce dzieci zawsze chudłam w ciąży i czułam się doskonale nic nie zagroziło życiu ani zdrowiu dziecka .Więc nie przejmuj się głowa do góry maluszek tyle ile potrzebuje tyle ma wiem to z własnego doświadczenia.Pozdrawiam

Gość Mamuśśśśka
To dość popularna operacja ale wiedzą o niej ludzie mający problem z otyłością. Jestem oczywiście pod kontrolą mojego lekarza aczkolwiek on mówi, że w naszym kraju nie ma zbyt wiele doświadczenia z ciążami. Doświadczenia są, ale w USA gdzie te zabiegi wykonuje się na potęgę. Mój ginekolog znów uspokaja. Oboje jednak mówią, że moja ciążą jest bezpieczniejsza niż gdybym zaszła mając te moje 50 kg więcej. Wówczas byłoby więcej zagrożeń. Mam nadzieję, że mój dzidziuś ze mnie sobie weźmie wszystko co mu będzie potrzeba.

Gość happy mummy.... :)
wez kobieto nie panikuj, i nie nastawiaj sie tak negatywnie! Do 20 tygodnia kobiety bardzo czesto chudna! I nie ma w tym nic nieprawidlowego! Po 20 tygodniu,pomalu zaczyna sie tycie. Niektore tyja mniej,inne tyja wiecej. Poczekaj jeszcze troche i zobaczysz jak bedzie.

Gość Mamuśśśśka
misiaaaaaaaaaa - dziękuję za pocieszenie i dodanie nadziei:)

fakt- sytuacje są inne. i uważam , ze wszystko trzeba skonsultować z lekarzem- zreszta jak wszelkie problemy w ciąży. faktem jest jednak , ze dziecko ma ogromna wolę przetrwannia. i choćby miało wyciągnąć z matki wszystko to będzie walczyło. do lekarza trzeba sie udać bo warto mieć wszystko pod kontrolą i szkoda zdrowia autorki. wiem co autorka czuje- bo strasznie trudno żyje się ze świadomoscią , ze być może głodzi się własne dziecko

w zasadzie to nie kazdy przypadek ciazy jest indywidualny. szukalam w necie informacji o tym zabiegu - czy to byl zabieg na zoladek - opaska czy cos w tym stylu? bo jesli tak to mozna to oprzerwac - ale koniecznie porozmawiaj z ginekologiem prowadzacym i lekarzem od zabiegu

Gość Mamuśśśśka
happy mummy.... :) ja nie panikuję, ja chudnę od dwóch lat. Stale, nieprzerwanie. Po prostu u mnie nie było wyjścia, musiałam poddać się zabiegowi bo inaczej byłabym dzisiaj 200 kg słonikiem. Dzięki temu zabiegowi też zaszłam w ciążę, bo zaczęłam normalnie miesiączkować, i zaczęłam być kobietą. Byłam bardzo gruba i już u mnie nic nie funkcjonowało, mój ginekolog łapał się za głowę gdy mnie widział. popiera moją decyzję.

mamuśka- moim zdaniem naprawde nie masz się czego obawiać. ja od szóstego miesiąca ciąży leżałam w szpitalu. byłam chuda tak, że żal było na mnie patrzeć i cały czas chudłam. brzuch miałam ledwie widoczny a lekarze w sumie nie robili z tego sprawy. sprawdzali tylko czy dziecko rośnie- a rosło prawidłowo.Naprawdę nie wiem jak mało trzebaby było dostarczać składników odżywczych organizmowi żeby dzieckjo faktycznie na tym ucierpiało.

Gość mamusia dwójeczki
muśka mialaś pewnie opercje na żołądek? moze zamiast iloscią nadrabiaj bardziej kalorycznymi posilkami, np orzechy, ser żółty, tłusty ser czy jogurt myśle ze jeszcze przytyjesz w naStepnych tygodniach, takze glowa do góry

Gość Mamuśśśśka
Zmniejszenie żołądka to jeden z etapów tej operacji. Jest to połączone z ograniczeniem wchłaniania w jelitach. Staram się jeść bardziej wartościowe rzeczy, jednak gdy staję na wagę jest mnie mniej. alonuszka - dziękuję za informacje dotyczące twojej historii cieszę się że jest ktoś podobny do mnie:):):):) Moja dzidzia nigdy by we mnie nie rosła gdyby nie ta operacja.

Gość mamusia dwójeczki
a jak wyglada twoje całodzienne menu? napisz może coś wymyślimy, jakie ilości i co dkładnie jesz

Gość mama 15 miesiecznego synka
Wiesz co, nie martw sie o maluszka. Jesil kobieta jest w ciazy to organizm dziala mniej wiecej tak, ze najpierw dostarczane sa wszystkie potrzebne skladniki typu wapno, witaminy, mineraly itd. do budowy tego malutkiego, dopiero rozwijajacego sie organizmu, a dopiero potem to co zostanie, jakby "resztki" pobiera organizm mamy. Zapytaj swojego lekarza albo poszukaj info w ksiazkach lub necie. Tam na pewno bedzie to dokladniej wyjsnione. Jedyny problem jest taki, ze moze to wszystko (w trakcie lub juz po porodzie) odbic sie na twoim organizmi i moga zaczac psuc ci sie zeby, wypadac mocno wlosy i tak dalej, ale jesli bedziesz dbala o to, zeby jesc duzo warzy, owocow, nabialu, blonnika i mieza tez (wazne! :-) ), to bedzie ok mimo chudniecia.

Gość mama 15 miesiecznego synka
mieSa* oczywiscie...literowa...:)

Gość ___rodzice___
Wiek przedszkolny to szczególny okres w rozwoju dziecka. Do 6 roku życia następuje rzeczywisty rozwój mózgu. Im młodsze jest dziecko, tym szybciej przyswaja nowe informacje. Im później je przyswoi tym dłużej będzie trwał ten proces i będzie coraz trudniejszy. Niestety często nie zdajemy sobie z tego sprawy. Dlatego chcemy Państwu pomóc i zaproponować zestawy, pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Zestaw nr 3 to pond 150 literek i znaków o wysokości 5 cm do samodzielnego przyklejenia na blok techniczny, ( blok nie wchodzi w skład zestawu). Idealna pomoc do nauki alfabetu, pierwszych wyrazów, prostych zdań. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1313276713.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1313720175.html http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1313720239.html

Gość hhhhhhhhh
Chudniesz, poniewaz jakby nie bylo masz toche nadwagi i dziecko ma z czego czepac wiec nic w procesie chudniecia nie przeszkadza :) Ja np przed ciaza bylam bardzo szczupla i przez ciaze tez schudlam (choc kg mi przyobylo) i zaraz po porodzie wazylam ok 5 kg mniej niz przed zajsciem w ciaze choc z jedzeniem zupelnie sie nie powstzymywalam. Twoj oganizm najlepiej wie czego potrzeba malenstwu, a jezeli zacznie sie to robic niepokojace na pewno powie Ci to lekarz na wizycie kontrolnej :) a poki co nie matw sie bo nie ma czym

Gość tez chce sie wypowiedziec
Znajoma podczas ciazy z trojaczkani schudla 8 kg. Przed ciaza wazyla 120 kg, i lekarze zalecili jej diete w czasie ciazy. Trpjaczki maja sie bardzo dobrze, maja juz 4 lata.

Gość Mamuśśśśka
Dziękuję, bardzo mi poprawiło to humor. Może rzeczywiście lepiej w ciąży troszkę schudnąć, zwłaszcza przy nadwadze...

Gość bleeatka
ja to w ciąży co prawda przytyłam niecałe 10 kg ale po ciąży już tydzień po porodzie wróciłam do swojej wagi ale waga nie stanęła i ostateczie ważę o 5 kg mniej niż przed ciążą :) Ciąża to była w moim przypadku super kuracja odchudzająca