Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

26Aneczka26

Ślub styczeń - marzec 2011

Polecane posty

no witam dziewczyny i jak tam samopoczucie przyszłych pań młodych. My wczoraj mieliśmy dzień zapoznawczy naszych rodziców ;) I było bardzo przyjemnie... no ale nie o tym chciałam pisać tylko o tym że od nowego roku ma zdrozeć alkohol. Mam pytanko do was jaką wódkę kupujecie i winko, moze też wiecie gdzie najbardziej się opłaca zakupć.

no witam dziewczyny i jak tam samopoczucie przyszłych pań młodych. My wczoraj mieliśmy dzień zapoznawczy naszych rodziców ;) I było bardzo przyjemnie... no ale nie o tym chciałam pisać tylko o tym że od nowego roku ma zdrozeć alkohol. Mam pytanko do was jaką wódkę kupujecie i winko, moze też wiecie gdzie najbardziej się opłaca zakupć.

Hej. Nad winkiem się jeszcze nie zastanwialiśmy ale do wódki to myslimy o stock. Chcieliśmy kupic w makro ale jeździmy jeszcze po hurtowmniach. Może któras da lepszą ofertę:) My jesteśmy z kielc:)

A powiedz jaka cena jest tej wódeczki. Ja tam się na tym nie znam wogóle. A do makro nie potrzebna jest jakieś pozwolenie jak chce się kupić większą ilość ?

My chcemy zapłacic za wódkę do 20 zł. Ta jest w granicach17,5-19. Zależy gdzie.W makro na złota kartę da się negocjować ceny. Zchodzą nawet czasami do koncesyjnej:) albo dodaja karton gratis. No i dowóz jest do domu. W hurtowniach co prawda pytaliśmy się znajomych jak chodzili sami jeszcze nie bylismy ale też niekiegy trafiają się ciekawe okazje. Słyszałam nawet , ze ktoś zamawiał 180 butelek i 20 dostał gratis.

Gość musli5.3.2011
hej, ja też 5 marca czyli za 101 dni :) My zarezerwowaliśmy salę, fotografa, kamerzystę, orkiestrę, zrobiliśmy już kursy przedmałżeńskie, sukienka jeszcze się szyje, kupiliśmy obrączki, wino, i myślimy o kupnie wódki. Ale nie wiemy co wybrać i co najważniejsze w jakiej ilości? Zamówiliśmy zaproszenia, które planujemy od początku grudnia rozwozić. 1 grudnia idziemy do poradni przedmałżeńskiej. W tym roku (5 marca 2010) po 17 jeszcze było widno, więc mam nadzieję, że i nadchodzący piąty marzec będzie tak pogodnym dniem.

Gość musli5.3.2011
W przyszłym roku jest bardzo długi karnawał a post zaczyna się od 9 marca 2011. Więc bez problemu możemy i robimy wesele z tańcami :)

Gość musli5.3.2011
Co skłaoniło Was do wyboru takiego terminu (zimowego) ślubu?

Szczerze-Mielismy w planach ślub ale w nieokreślonej przyszłości. Ale w zeszłym miesiącu siedliśmy, porozmawialiśmy poważnie i stwierdzilismy, ze nie ma na co dłużej czekać. I, ze chcielibyśmy jak najszybciej. A akurat luty był wolny na naszej wymmarzonej sali:) (nie jestem w ciąży)

Witam witam - ale się ciesze że jest nas tu coraz wiecej i serdecznie wszystkich witam - co do pytania dlaczego 05.03.2011 "bardzo się kochamy i poszukaliśmy najbliższego wolnego terminu" też nie jestem w ciąży. Ja teraz jestem na etapie rozglądania się za wódką, winem i napojami. I dziewczyny nie mam pojecia co i jak. wiem że wódkę liczy się 0.5 na osobe a napoje nie mam pojecia.

Gość musli5.3.2011
My ustaliliśmy, że chcemy w pierwszej połowie 2011roku, początkowo planowaliśmy kwiecień, ale niestety ten miesiąc będzie miał tylko 1 tydzień w którym można robić wesela a w rodzinie jest on zarezerwowany przez innych :) Później "w domu jest matura" i kolejne przeszkody. A potencjalni goście weselni nie marudzą, że będzie zimno? Bo nam niestety bardzo. Pozdrawiam

My na 130-150 osób kupilismy 168 butelek wódki +karton na bramki.Wina mamy zamiar kupić 20 butelek. A napoje to nie wiem bo mam w cenie tak samo jak szmpana-a liczy się go na 7-10 osób bo pytałam. W lato to chyba 2-2,5 litra napoju liczy się na osobe. Ale czy w zimę jest jakaś róznica to nie wiem;/

Marudzą , ze tak szybko wesele, beż żadnych zapowiedzi wcześniejszych. No i ze będzie ciemno jak wyjdziemy z koscioła. Ale o zimnie nic nie mówią. W naszych rodzinach byłko kilka zimowych slubów ale już w trójkę:) Także zahartowani są:)

ękuje za podpowiedz - a jaką wódeczke proponujecie. Co do marudzenia - nic nie słyszałam .... boje się bardziej że będą jakieś gigantyczne mrozy, zaspy i mi goście nie dojadą

hihihihihi ja jak informowałam rodzinke (dalszą ) we wrzesniu o ślubie to prawie każdy dziwnie się patrzył. Jestem pewna co sobie pomysleli ;). Ale co tam nie prostuje przynajmiej baczniej przyglądać mi się będą w marcu.

U mnie to wprost pytali czy w ciąży nie jestem. My kupilismy stocka na wesele. Chcieliśmy jakąś wódkę do 20 zł bo nie stać nas na droższą:)

Gość musli5.3.2011
My ustaliliśmy termin ślubu w styczniu razem z zaręczynami, moja rodzinka o zaręczynach dowiedziała się w kwietniu wraz z informacją o tym, że będzie wesele (na weselu u kuzynki), a N. rodzina zaczęła już się dowiadywać od dnia zaręczyn. ;) I co jest męczące podsumowują, że im nie odpowiada ten zimowy termin, bo woleliby .... i każdy mówi coś innego. ;( Ponoć wystarczą 2 litry napojów/ osobę. Też nie mam i nie będę miała brzucha.

musli5.3.2011-to i tak mają sporo czasu na oswojenie się z tym:) Ja swoim rodzicom powiedziałam dopiero 3 tygondie temu. Jak juz mielismy wszystko załatwione:) Przy weselu pomagaja nam rodzice mojego N. Reszta rodziny jest w trakcie dowiadywania się:) No i niegdy nie dogodzisz wszystkim z terminem więc nie przejmuj się ich narzekaniem.

musli5.3.2011 nie przejmuj się takim gadaniem ;) każdy woli lato otd a potem jak przychodzi do 30 st upałów to i tak byłoby źle :) z napojami nie ma co przesadzać tym bardziej, że bierzecie ślub w zimę dużo może się zostać a to co się ewentualnie zostanie oddajcie do hurtowni i wam przyjmą

ja widze same plusy naszego marcowego szaleństwa - terminy wolne - ceny nie z kosmosu - w kamerzystach, fotografach przebieraliśmy do woli - wszyscy byli wolni - jedzenie bedzie schodzić bardziej niż w czasie upałów - no i wszyscy bedą sie bawic zamiast uciekać na dwór

Gość musli5.3.2011
26Aneczka26 ja widze same plusy naszego marcowego szaleństwa - terminy wolne - ceny nie z kosmosu - w kamerzystach, fotografach przebieraliśmy do woli - wszyscy byli wolni - jedzenie bedzie schodzić bardziej niż w czasie upałów - no i wszyscy bedą sie bawic zamiast uciekać na dwór masz całkowitą racje!

Gość musli5.3.2011
Macie już zaproszenia? Kiedy chcecie je rozdawać?

rodzina została poinformowana na początku pazdziernika. Zaproszenia rozdajemy na początku stycznia , na poczatku lutego bedziemy dzwonić po rodzinie potwierdzić ich obezność. Zaproszenia drukujemy

Gość zacieszka
hej laseczki ;) to ja się dopisuje do 5 marca ;) zalatwione: sala ,orkiestra,fotograf,kamerzysta,sukienka i dodatki, garnitur,samochod i na razie to wszystko ;)