Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WańkaWstańka

LUTY 2011 - reaktywacja zagubionego tematu

Polecane posty

Jako że poprzedni topik przepadł (nie wnikam dlaczego i nie obchodzi mnie to szczególnie) ponawiam pomysł założenia tematu dla dziewczyn, które nie mają swojego miejsca. Dziewczyny piszcie!!!!

Nie uczestniczyłam w zadnym z takich tematów, ale chciałabym dołączyc :)) Mam termin na 6 lutego :)

Witaj avocado - to jesteśmy już dwie;-) ja co prawda mam termin na 29 stycznia, ale od początku ciąży mam przeczucia, że jednak będzie to luty. Poprzedni temat dopiero się rozkręcał, więc jak pojawią się dawne dziewczyny to nie będziesz daleko w temacie. A to będzie Twoje pierwsze dziecko, czy już jesteś doświadczoną mamą?

witam fajnie że topik się pojawił tamten był naprawdę fajny, trzeba go kontynuować!

hej dziewczyny :) ja też jestem trzeba by jakąś tabelke walnąć, ale ja póki co spadam bo właśnie znajomi przyszli :) buźki

czekamy na nasze "stare" i oczywiście "nowe" koleżanki, mam nadzieję że topik się rozkręci fajnie się rozmawiało

Gość Aleksandra 22
Witam, ja również mam termin na luty, dokładnie na 28.02 wg OM:)

dziewczyny najlepiej jakbyśmy zrobiły taką tabelkę jaka była w poprzednim topiku: nick...........wiek........termin porodu.......płeć dziecka..........miasto Aga 789........25..........26-27.02..................chłopiec.......Grudziądz

Gość Aleksandra 22
nick...........wiek........termin porodu.......płeć dziecka..........miasto Aga 789........25..........26-27.02..................chłopiec.. .....Grudziądz Aleksandra22..22..........28.02.....................chłopiec........Wrocław

nick...........wiek........termin porodu.......płeć dziecka..........miasto Aga 789........25..........26-27.02..................chłopiec.. .....Grudziądz Aleksandra22..22..........28.02.....................chło piec........Wrocław Wańka..........24...........29.01....................chłopiec.........Łódź

nick...........wiek........termin porodu.......płeć dziecka..........miasto Aga 789........25..........26-27.02..................chłopiec.. .....Grudziądz Aleksandra22..22..........28.02.....................chło piec........Wrocław Wańka..........24..........29.01....................ch opiec.........Łódź Avocado25.....24..........6.02......................dziewczynka.....Katowice

To bedzie moje pierwsze dzieciątko :)))) Bardzo upragnione. Nie moge sie doczekac tego lutego :))) Macie wyprawki?

to będzie moje drugie dziecko mam już synka teraz też czekamy na drugiego, mam ciuszki bo dostałam od kuzynek po ich dzieciach, a w styczniu kupuję wyprawkę czyli łóżko, pościel, przewijak, wanienkę, i inne

to również będzie moje pierwsze dziecko. Z wyprawki prawie jeszcze nic nie mamy - po pierwsze nie bardzo mamy po kim "dziedziczyć" a po drugie cały nas czas kumulujemy teraz w remont mieszkania i drżymy czy zdążymy ze wszystkim na czas;-/ ech, szkoda że ciąża nie trwa ze 12 miesięcy...

Gość Aleksandra 22
Ja oczekuję na swojego pierworodnego:) jeżeli chodzi o wyprawkę, to ciuszki już mam, nic w sumie nie kupiłam, wszystkie dostałam, mam już wybrany wózek, który zamierzam zamówić pod koniec grudnia i odebrać w lutym, łóżeczko też dostanę a kosmetyki i wszystkie przybory higieniczne kupię na przełomie stycznia/ lutego.

Ja dzis byłam na zakupach i kupiłam sobie całą serie Hippa :) Z łożeczkiem i wyprawką do niego poczekam do stycznia :P

Gość Aleksandra 22
No właśnie ja mam dylemat jeżeli chodzi o kosmetyki dla dzieciaczka. Avocado czy te z hippa można uzywać od pierwszego dnia dziecka???

tak tak, one są od 1 dni życia dziecka :))) Kogo bym nie znała z malym dzieckiem to wszyscy tego uzywają i nadzwyczaj chwalą więc po co mam szukac czegos innego... :)))

Gość czesc angellss22
nastepny nick po nastepnym trupie? :D :P

Gość wankawstanka
http://freesweetsite.pl/join/3956 Zbieraj punkty i wymieniaj je na słodkości! Strona została przetestowana przez tysiące osób które mogą potwierdzić jej rzetelność! Co musisz zrobić? Zarejestruj się całkowicie za darmo i zbieraj punkty! Punkty otrzymujesz za aktywność czyli za rejestrację na różnych serwisach, czynny udział na forum Freesweetsite oraz za polecanie tej strony innym osobom! Polecam i zapraszam do rejestracji! http://freesweetsite.pl/join/3956

Hej. Dziewczyny co się stało z tamtym topikiem??? Dlaczego został usunięty??? nick...........wiek........termin porodu.......płeć dziecka..........miasto Aga 789........25..........26-27.02..................chłopiec.. .....Grudziądz Aleksandra22..22..........28.02.....................chłopiec........Wrocław Wańka..........24..........29.01.....................chłopiec.........Łódź Avocado25.....24..........06.02.....................dziewczynka.....Katowice CzarnaOna.....21.........06.02.....................chłopiec.........Zachpom

Witajcie dziewczyny, Temat nam się zagubił? No nic, dopisuję się do tabelki i kontynuujemy ;) Ja wczoraj byłam u ginekologa, ostatecznie potwierdziło się, że będzie chłopczyk - mąż zachwycony :D. Maluszek ma już prawie kilogram (dokładnie 930 g) i wszystko u niego w porządku. Ze mną też w porządku (oprócz kolejnych kilogramów na plusie...) - szyjka się nie skraca, zapalenia nie mam, wyniki dobre :). nick...........wiek........termin porodu.......płeć dziecka..........miasto Aga 789........25..........26-27.02..................chłopiec.. .....Grudziądz Aleksandra22..22..........28.02.....................chłopiec........Wrocław Wańka..........24..........29.01.....................chłopiec.........Łódź Avocado25.....24..........06.02.....................dziewczynka.....Katowice CzarnaOna.....21.........06.02.....................chłopiec.........Zachpom emka kafe......25.........11.02......................chłopczyk......Mikołów

cześć dziewczyny, miło Was znowu czytać. CzarnaOna - gratuluję chłopaka, widzę że ich coraz więcej na luty się szykuje. Ja mam "widzenie" (tak mówimy z narzeczonym na usg;-) we wtorek i już nie mogę się doczekać aż zobaczę synka. Za to wczoraj miałam robioną krzywą glukozy. Blee...gorszego badania chyba nigdy nie miałam. Przełknięcie tego słodkiego gluta było potworne;-/

Ja jutro do lekarza:) Sobie pooglądam moje szczęście:) Glukoza jest straszna, to prawda, ale czego się nie robi dla dziecka. Ja panicznie boję się igieł, tak bardzo, że zawsze zabierałam rękę przy zastrzyku czy czymś takim. A teraz, wchodzę do laboratorium siadam rękaw do góry i czekam aż mi pobierze. :)

hej dziewczyny nie mialam netu pare dni. skoda e tamten temat znikł. ja wczoraj bylam na glukozie. fakt smaczne to nie jest ale wcisnelam cala cytyne , zatkalam nos i duszkiem wypiłam. trochę przez pierwsza godzine mdliło ale myślałam ze bedzie gorzej. najgorsze to siedzenie i czekanie ale wzielam meza i jakos przezylam. po 75 g glukozy mam 55( na czczo ), 134, 118 to chyba dobrze??

dodaj jeszcze jednego chłopaka:) nick...........wiek........termin porodu.......płeć dziecka..........miasto Aga 789........25..........26-27.02..................chłopiec.. .......Grudziądz Aleksandra22..22..........28.02.....................chło piec...........Wrocław Wańka..........24..........29.01.....................ch opiec............Łódź Avocado25.....24..........06.02.....................dziew czynka.....Katowice CzarnaOna.....21.........06.02.....................chłop iec............Zachpom emka kafe......25.........11.02......................chłopczyk.. ........Mikołów gmaja...........30.........22.02......................chłopiec.................Łódź

powiedzcie mi jak czesto chodzicie na usg?? ja bylam w 20 tyg tera mam isc w 30 tyg ale zastanawiam sie czy warto isc jeszcze tera?(26 tyg)? moj maz mowi ze po co teraz skoro za 4 tyg mam juz wynaczone nastepne wańka chodzisz gdzies prywatnie?a ja bym chciala wiedziecz jak sie rozwija. a czy trzeba koniecanie w 30 isc czy moze isc np w 32 tygodniu? wanka chodisz gdzies prywatnie?

ja chodzę do lekarza na nfz (chociaż w prywatnej przychodni, tej na szparagowej), ale za usg już płacę. Pierwsze dwa badania robiłam właśnie w Salve, ale ostatnie (to połówkowe) byłam w Diasonie u dr Kozarzewskiego. Bardzo, bardzo go polecam - wszystko dokładnie omawia i jest naprawę dobrym profesjonalistą. Np. podczas dwóch poprzednich badań żadna z pań doktor nie zauważyła u mnie przegrody w macicy, a pan doktor od razu. Idę do niego w przyszły wtorek i już nie mogę się doczekać widzenia z maluszkiem;-)