Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WańkaWstańka

LUTY 2011 - reaktywacja zagubionego tematu

Polecane posty

Aga faktycznie mamy zbliżony bardzo termin, ja z miesiączki mam na 25 a z usg wyszło że 26. My niestety nie współżyjemy... mój mąż się boi, próbuje go przekonać, że nic się nie stanie, ale on jest przekonany że uszkodzimy dziecko. A Aga i tak jak piszałam z tą siarą - wcześńiej też miałąm bardzo dużo przed porodem, a małą karmiłam samą piersią może z miesiąc, a potem sztuczne musieliśmy wprowadzić. I do roku była karmiona mieszanie.

ja z usg mam 26-27.02, ja pierwszego synka karmiłam tylko niecałe 3miesiące teraz chciałabym dłużej wtedy mój pokarm był raczej mało treściwy potem musiałam brać leki więc lekarz kazał odstawić małego na ten czas od piersi więc wprowadziłam mleko modyfikowane i jak chciałam wrócić do cycka mały niestety nie chciał

a powiedzcie mi proszę dziewczyny jak Wy sobie radzicie ze snem? Bo ja ostatnio strasznie męczę się w nocy - jest mi duszno, ciężko się oddycha co chwila coś w brzuchu uciska, a jak przewracam się z boku na bok to wszystko boli, dziecko zaraz się budzi i zaczyna harce w brzuchu;-/ Sama myśl o tym, że zbliża się wieczór i pora spania sprawia, że już mi źle;-/

Wańka ja za to czekam tylko na moment spania, śpi mi się super. Tylko wtedy czuje, ze wypoczywam bo w ciagu dnia nawet jak siedze to sie mecze i wkurza mnie to, ze ciagle jestem spocona w miejscu gdzie juz piersi mi dosłownie lezą na brzuchu :/// Zresztą kłade się spac ok 22 a wstaje gdzies po 11, a o 16 juz robie sobie krótka dzemke

zazdroszczę. Ja chodzę spać po 22, zasypiam godzinę później, średnio co godzina się budzę i przez kolejne 20 min próbuję usnąć, a potem budzę się o 6 rano i zastanawiam się czy może już nie wstać;-/

Ja zasypiam różnie, 22-24 wstaję 7-8 i w ciągu dnia dzemka. Teraz sie obudziłam ;/ tak późno, dla mnie niedobrze, bo później męczę się z zaśnięciem. Współżycie, R, się obawia i to bardzo, ale raz na miesiąc uda mi się go sprowokować :D Ale fakt, to już nie to samo, pozycje ograniczone a i w nich brzuszek ogromny przeszkadza.

No mi tylko jedna pozycja przypasowała w ciazy, ale coraz ciezej mi go na cos namówic... zanim sie dowiedziałam o skracającej się szyjce to tak go namawiałam nachalnie, ze śmiał się, ze pierwszy raz kobieta chce go zgwałcic heheheh... Teraz to mi libido odeszło w 100%... Ogladam moją serie telenoweli na tv4, ogladacie moze ktores z nich?:D

Ja oglądam m jak miłość, na wspólnej sporadycznie, barwy szczęścia "z mamą" i sex w wielkim mieście mój numer1 :D Chwilami wiem, która co zaraz powie:) Kocham Samantę

To widze, ze tylko ja jestem maniakiem seriali :D Ale nuda mnie do tego zmusza : 14 - powtórka pierwszej milosci 17-osaczona 18-nie igraj z aniołem 19- morze milosci 20- na wspolnej 20.45- m jak milosc :D:D:D

he, he, jako że też sporo czasu spędzam w domu to i mnie seriale nie omijają. Ale ja wole te, które przez Internet można oglądać. Obecnie jestem na 6 sezonie Gotowych na Wszystko;-)

Gość dfzgcvbjmnm..
droga angells a nie zastanawiasz sie ze twoj chlopaczek szuka gdzie indziej ? ;)

ja też dużo w domu jestem, ale wole np poczytać książkę niż patrzeć cały dzień w TV tymbardziej że jak mała śpi albo jej nie ma to wole się zagłębić w cisze :), z seriali oglądam tylko Majke codziennie o 17.55, a po za tym codziennie fakty, milionerzy w niedziele o 18 i kuchenne rewolucje w sobote o 18. Kiedyś byłam bardzo wkręcona w m jak miłość, żadnego odcinka bym nie przepuściła, ale teraz to wg mnie już takie flaki z olejem... za długo to trwa. Na wspólnej też kiedyś oglądałam, ale teraz w tym czasie małą kłade spać. Aaaa no i obowiązkowo oglądam Mentaliste w czwartki o 21 na canal+, widziałam też że na tvn zaczeli puszczać stare odcinki.

Cześć Dziewczęta, Wczoraj kafe coś kiepsko chodziła, nie mogłam dodać posta. Słuchajcie, ale Wam dobrze, że możecie sobie oglądać tv, tyle spać... oj ja to się wyśpię za jakieś 2 lata- mam nadzieję, a nie jak dzieci pójdą do szkoły, co mnie tym wszyscy straszą:) Zauważyłam, że się bardzo postarzałam:( w sensie więcej mam zmarszczek, gorsza cera, sińce pod oczami- to chyba efekt nocek:( no ale coś za coś;) A jeżeli chodzi o seks w ciąży, to jak nie ma przeciwwskazań, to jak najbardziej, przecież wtedy kobieta ma ogromne stężenia estrogenów i bardzo duże libido:) Coś miałam jeszcze napisać, ale nie pamiętam, dziewczyny piszcie, Emka, Mania, Gmaja co u Was? Miłego dnia!

dziewczyny ja ze snem też nie mam problemów, z zaśnięciem wcale a chodzę spać też koło 22 wstaję po 7 bo muszę małego do przedszkola odprowadzić, ale za to w nocy co ok. 2 godz do toalety latam dziecko tak mi na pęcherz uciska od dłuższego czasu że mam już dość z domu nie mogę na dłużej się ruszyć, a co do seriali to oglądam na wspólnej, m jak miłość i pierwsza miłość:)) czasem kryminalne zagadki miami,

Hej Aga:) Dziewczyny, wiecie może, ile tygodni w 2011 wynosi macierzyński i czy na drugie dziecko też się liczy coś dodatkowo? Szukam w necie, ale żadnej konkretnej informacji nie znalazłam..

karin nie jestem pewna ale słyszałam coś o 22 tygodniach ale głowy nie dam :(

Ja karin czytałam ze nalezy się 20 tygodni, w tym mozna skladac wniosek o dodatkowe dwa, które zazwyczaj przyznają wiec łącznie 22 :)))) Tylko trzeba pamietac o tym wniosku, gdy sie koncza te pierwsze 20 tygodni :) Mała strasznie dzis mnie w żebra kopie, jak ja uwielbiam tego małego urwiska :)

muszę się trochę dowiedzieć na ten temat żeby potem nic nie umknęło bo trzeba pisać o macierzyński do pracodawcy potem, o zaległy urlop i takie tam ja chcę wrócić do pracy na 3/4 etatu więc też odpowiednio wcześniej trzeba napisać ah dużo tego za bardzo pogmatwane. O becikowe i z ubezpieczenia też trzeba pisać

martwi mi to że od jakiegoś czasu twardnieje mi brzuch i czasem lekko pobolewa w dole jakby na okres, wy też tak macie?

Aga mi tez się czasami tak dzieje, mówilam ginekologowi o tym i stwierdzil, ze to normalne nawet gdybym miala lekkie skurcze.. ale dla pewnosci skonsultuj to tez ze swoim.. Mania łozeczko super i tez zamówie z takim materacem, wsumie to juz wybrałam wiec wam pokaze.. moim priorytetem w szukaniu lozeczka był taki własnie materac i to, zeby była szuflada na dole http://allegro.pl/show_item.php?item=1302936713&errmsg=Aukcja+jest+ju%C5%BC+w+Twoich+obserwowanych.+Nie+mo%C5%BCesz+doda%C4%87+jej+po+raz+drugi.

hej:) Czyli 22 tygodnie macierzyńskiego, 20 z automatu a dwa podanie, no dobra, trzeba pamiętać:) Aga, Avocado, mnie też brzuch na dole twardnieje, ale u mnie to od noszenia dziecka podejrzewam, nie da się takiego malucha nie nosić, choć staram się minimalizować, ale to trudne.. Łóżeczka fajne, materac mamy właśnie taki gryczano-kokosowy, ale łóżeczko 140x70, jakoś wolałam większe, z płyty mdf, chyba Vox, można potem na tapczanik przerobić. Avocado, dlaczego z szufladą? Mnie się wydaje, że to bardziej uciążliwe ciągle się schylać, chyba że dodatkową pościel tam trzymać? A ja teraz dla drugiego dziecka chciałabym kołyskę, żeby mieć przy naszym łóżku, a potem przejmie łóżeczko po bracie, a starszemu jakieś inne kupimy. Macie doświadczenia z kołyskami?

Ja się zastanawiałam nad kołyską, ale stwierdziłam, że nie będę robić sobie dodatkowego wydatku. A akie wózki kupujecie bądź macie po starszym dziecku?? Ja już zdecydowałam. wolę kupić tańszy wózek głęboki, w sumie ten jest 3w1, ale później lepszą spacerówkę, chociaż uważam, ze Tako Jumper X to dobry wózek. http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.max24.pl/foto_max/15675/JumperXPIK08-.jpg&imgrefurl=http://www.max24.pl/tako-jumper-x-pik-08-fotelik,p2375360.html&usg=__22GzBzFwU1lfjdTAYIngBBYqPvY=&h=800&w=533&sz=68&hl=pl&start=140&zoom=1&tbnid=8Qo1lNhKn2CCtM:&tbnh=142&tbnw=108&prev=/images%3Fq%3Dtako%2Bjumper%2Bx%2Bczarny%26um%3D1%26hl%3Dpl%26lr%3D%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DQvh%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26channel%3Ds%26biw%3D1280%26bih%3D768%26tbs%3Disch:10%2C3447&um=1&itbs=1&ei=ypTiTJu1JoWUjAfiqMHHAQ&iact=hc&vpx=498&vpy=239&dur=818&hovh=205&hovw=136&tx=81&ty=121&oei=tJTiTOW4K43xsga1pdXDCw&esq=8&page=6&ndsp=28&ved=1t:429,r:17,s:140&biw=1280&bih=768

Gość gość
Ja wcześniej miałam kupić też to łóżeczko z żyrafą ale jednak zrezygnowałam A co do szuflady lepiej dokładnie przejrzeć jak jest zrobiona żeby ubrania się tam nie kurzyły jeśli ktoś chce wybrać z szufladą już :)

Gość mama_z_2009_mama
Cześć dziewczyny . Zapraszam Wszystkie mamusie przyszłe i obecne,jak i kobiety które są w trakcie starań o dzidziusia na nowo założone prywatne forum. Jeśli macie ochote i czas podzielić się swoimi doświadczeniami i przeżyciami związanymi z ciążą, porodem, połogiem i macierzyństwem oraz chcecie poznać nowe mamy to gorąco gorąco ZAPRASZAM. Jest wielee przeróżnych działów na któryc na pewno odnajdziecie kompanki do rozmów . Pomóżce rozkręcić naprawde świetne forum : GWARANTUJE MIŁĄ I PRZYJEMNĄ ATMOSFERE!! Zarejestruj się na http://www.mamazjajem.fora.pl/ Zapraszam do przenoszenia się stąd tam i zakładania takich samych nawet tematów i kontynuowania ich na tamtym forum Pomóżcie nam to rozkręcić

Cześć mamusie :) Mnie się też zdarzają "twardnienia" brzucha. Co prawda na razie tylko ze 3-4 razy, ale zaczęły się jakieś 1,5 tygodnia temu i co parę dni coś takiego teraz odczuwam. Dziś maluszek postanowił sobie pobuszować w moim brzuchu o godzinie 4.00 rano, więc jestem nie do końca wyspana, ledwo wytrzymałam w pracy... Tak a propos pracy - dziewczyny, jesteście już na L4 czy chodzicie normalnie do pracy nadal? Ja na L4 zamierzam przejść za jakieś 2-2,5 tygodnia, czyli na początku grudnia. Nad zakupem wózka i kołyski się nie zastanawiam, bo obie te rzeczy dostanę od szwagierki. Niby fajnie, bo sporo dzięki temu zaoszczędzę, ale z drugiej strony takie zakupy to też przyjemność i chciałoby się móc wybrać dla swojego dziecka to co się naprawdę podoba. Weszłam przez przypadek na jakiś temat o imionach dla chłopców i się trochę zdziwiłam. Myślałam, że Tymon to bardzo rzadkie imię, a w propozycjach przewinęło się chyba ze 4 razy ;). No ale ja z Tymka tak łatwo nie zrezygnuję, choćby miało się stać tak popularne jak Marcin czy Karol 20 parę lat temu ;).

hej ja też raczej zamawiam łóżeczko klupś ale z motywem misia i to jaśniejsze drewno, wózek albo easygo gt4, albo vector4, ale jeszcze nie jestem pewna a z imionami to mam na oku albo Adrian albo Ksawier choć to drugie raczej takie nietypowe, a jeśli chodzi o twardnienie brzucha to lekarz pewnie powie że to normalne itp