Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewelka_rewelka

fotograf śluby - za ile?

Polecane posty

Ja płacę 1500 bo biorę ślub zimą(rabat 500 zł). Normalna cena letnia to 2500. Ale ja zrezygnowałam z drukowanych zdjęć i fotoksiążki. Dostanę zapis 350 ujeć na płycie. Ale to rczej nie z oszczędności. Poprostu nie poobało mi sie wykonanie tej fotoksiążki. Wolę siąść sama wydrukowac zdjęcia które chce i zrobic ja po swojemu:)

Gość do original flower
original flower, co do fotoksiążki to masz zupełna rację, bo to straszna wiocha i ukrywanie błędów fotografa. Z drugiej strony źle robisz nie biorąc odbitek. Tylko na zrobionej przez fotografa odbitce zobaczysz prawdziwą, jakość zdjęć. Zdjęcia pokazane na monitorze nigdy nie pokażą, jakości zdjęcia. Co do tej obróbki zdjęć przez fotografa to większość fotografów robi zdjęcia w JPG, których w zasadzie poza jaśniej, ciemniej i lekkiej zmianie kontrastu nie da się obrabiać. Niech fotograf da ci zdjęcia w JPG z wywołanych plików RAW i dodatkowo czyste pliki RAW. Jeśli nie zgodzi się na taką propozycję to przepłaciłaś. Drukując sama zdjęcia pamiętaj, że nie mają one takiej trwałości jak zdjęcia z laboratorium fotograficznego. Koszty papieru fotograficznego do drukarki i tuszu są o wiele wyższe niż kopiowanie zdjęć w laboratorium fotograficznym tak, że tu nie zaoszczędzisz. Z tymi promocjami to też jakieś przegięcie.

Ja sie umówiłam juz , ze zdjęcia będą obrobione gotowe do wyruku. Ale jaką techniką to bedzie robic to przyznam szczerze, ze nie pytałam. Ja chcę na płycie dlatego, ze później wywołam sobie taki jakie chce zdjęcia. A nie wybrane przez fotografa. O to głównie mi chodzi. A drukowanie zdjęć też będzie profesjonalne tylko w innej firmie:)

Gość Kiściołek
A powinnaś zapytać bo zdjęcia z plików jpg nie są powalające i to raczej amatorzy posługują się tym zapisem. profesjonalista tylko pracuje w RAW.

Gość Szfagierka Verka
Za dobre zdjęcia trzeba dobrze zapłacić, moja siostra jak wychodziła za mąż 18. września 2010 - to zapłaciła 1800 PLN za zdjęcia reportażowe + 900 PLN za sesję w plenerze i 1200 PLN za sesję studyjną a teraz jeszcze czeka na album książkowy, za który ma dopłacić 900 PLN Jednak zdjęcia są tak piękne, że warto było zainwestować zwłaszcza, że nikt nie kamerował. Myślę, że 4800 PLN za całą obsługę fotograficzną na tym poziomie to wcale nie było drogo. Vera

Gość Ubaw po pachy
Jeśli fotoksiążka jest za 900 zł to to cena około 5 tys jest cena abstrakcyjną. Czyli robił to domorosły pseudo profesjonalista. Prawdziwa fotoksążka sama kosztuje 5000 zł. Sesja w plenerze za 900 to też coś z tą ceną jest dziwnego. Co to był za plener że tylko tyle kosztował? Prawdziwi profesjonaliści właśnie najwięcej liczą sobie za plener. Szfagierka Verka podziwiam ciebie ze tak dokładnie znasz ceny poszczególnych elementów oferty fotografa. Pewnie napiszesz że masz ślub w przyszłym roku i znasz podane ceny. hihihihi znowu reklama i to jaka głupia

Gość ta pani fotograf ....
jest po 1.stara po 2. GRUBA po 3.ma krótkie tłuste nogi wspomagane szpilkami wiec sadze ze zona by cie nie zabila :)

Gość cena a jakość
Zastanawiam się jaka jest zależność ceny do jakości zdjęć. Widziałam galerie wielu fotografów przytaczanych na forum którzy biorą po 5, 6 a nawet 8 tysięcy, ale nie wiem w czym te zdjęcia są lepsze np. od tych http://www.krzysztofwasiuk.pl/blog za 3 tys. ? Zauważyłam też, że tzw. czołówka ostatnio trochę stanęła w miejscu i w dodatku robi coraz bardziej udziwnione zdjęcia, a jednocześnie pojawia się coraz więcej nowych nazwisk, którzy depczą im po piętach.

Gość jeżeli........
ten Wasiuk bierze 3000 tysiące........ to, moim zdaniem, WARTO!

Gość tja.... może...
może jeśli ktoś się nie zna na zdjęciach to nie zauważy różnicy i uzna, że warto zapłacić 3 tysiące za takie zdjęcia ale... kadry banalne.... typowe, mało odkrywcze, standardowe. A obróbka po prostu fatalna. Biedna Panna Młoda- śliczna dziewczyna ale widać każdą niedoskonałóść jej cery- zdjęcia są tak przeostrzone... każdą krostkę i rozszerzony por. Czernie pozalewane, kontrasty przesadzone... Moim zdaniem nie wrto...

Gość ja się nie znam
ale chciałabym mieć takie banalne kadry, fatalną obróbkę i za ostre zdjęcia ze swojego ślubu :)

Gość ja też bym chciała
:P

Gość po1 po 2 po 3 po ...
okropne sa te zdjecia wasiuka jakies takie kontrastowe ,twarde ohyda!!!!!