Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katjusza81

A ja chce tylko 5kg

Polecane posty

Gość katjusza81

Witam Słuchajcie, nie mam jakiejś mega otyłości. Chcę po prostu schudnąć 5kg. I myślę, że to jest największy problem. Nie potrafię się zmotywować. Dziś jeździłam na rowerze, ćwiczyłam w domu po czym zjadłam krokieta smażonego na patelni i 6 ruskich pierogów!!! Może ktoś dołączy się i spróbujemy razem????

Gość erpatre
Ja się dołączę. Nawet bardzo chętnie, bo wciąż nie mogę sobie poradzić z tymi 5kg. Problem jedynie w tym, że teraz święta się zbliżają i będzie przez to trudniej :)

Gość erpatre
Ja się chętnie dołączę. Tez chcę się pozbyć około 5 kg. I wciąż mi się nie udaje. A teraz święta się zbliżają więc będzie trudniej :)

Gość erpatre
O przepraszam, coś mi się zablokowało i musiałam napisać jeszcze raz i jest podwójna odpowiedź :)

Właśnie - święta!!! Ja jak zwykle obiecałam sobie, od jutra zero słodyczy!!!!! pieczywo tylko na śniadanie - ciemne, razowe. Ziemniaków nie jem od kilku lat. Co jeszcze?

Gość erpatre
No właśnie pieczywo też jem tylko na śniadanie i tylko razowe. I też zastanawiam się nad wyrzuceniem ziemniaków i makaronów. Innych produktów mącznych typu pierogi czy kopytka w ogóle nie trawię, bo nie może mi to przejść przez gardło. Mam wrażenie, że jest takie ciężkie. A te ziemniaki są naprawdę aż tak bardzo tuczące? Zrezygnowanie z nich dużo daje?

Zastanawiałam sie nad Duncanem, ale wiem, że nie poradzę sobie bez warzyw i owoców. I chyba dam sobie spokój ze wszystkimi dietami świata i zastosuje swoją własną!

Wiesz co? ja nie jem ale czy to coś daje nie wiem, bo ja za to pochłaniam olbrzymie ilości słodyczy! Są opinie, że ziemniak to przecież warzywo i jeśli podany jest bez sosu i tłuszczu to nie tuczy.

Gość erpatre
Chyba swoja własna dieta jest jednak najlepsza, bo dostosowana do indywidualnych potrzeb. Wiesz co lubisz i to jesz i przynajmniej nie chodzisz zdenerwowana, że tego czy tamtego nie można. Ja też się zastanawiałam kiedyś na Ducanem, ale to niestety dieta zbyt kaloryczna i gdybym jadła zgodnie z tymi zaleceniami przytyłabym w szybkim tempie niestety.

hmmmmm nie chcę sobie po raz kolejny obiecywać, że nie zjem słodyczy, bo wiem jak to się skończy. A więc napewno je ograniczę!!!!I muszę więcej korzystać z piekarnika, bo dotychczas wszystko smażę na oleju, na patelni! Jutro niedziela, nie jadę na żaden obiadek do mamusi, a więc mam zamiar jutro zjeść niskokaloryczny niedzielny obiad:) ale co? masz pomysł? ogólnie jestem mięsożerna a więc nie powinno być problemu z doborem mięsa, ale jak je przyrządzić?

Gość erpatre
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia o przyrządzaniu mięs. Nie przepadam za mięsem aż tak bardzo, żeby chcieć je sobie samej przyrządzać. Jem je tylko jeśli moja mama akurat gotuje. A słodycze chyba muszę całkowicie wyrzucić, bo boję się, że się nie powstrzymam. Kiedy odchudzałam się początkowo nie miałam w ogóle z tym problemu - po prostu przestały dla mnie istnieć. A teraz....chyba mam mniejszą motywację.

Erpatre no to słuchaj!!!! Jutro zero słodyczy!!!!!! Będzie to o tyle trudne, że jest niedziela!!! A jak wytrzymamy też w poniedziałek to we wtorek (jeśli będziemy miały ochotę - oczywiście) zjemy cosik słodkiego, małego:) taka nagroda!!!!

ja już wymyśliłam sobie danie obiadowe na jutro! zrobię sobie udko z kurczaka upieczone z warzywami w folii, w piekarniku.sniedanie zjem pożywne - bo to dla mnie najważniejszy posiłek, a do wieczora jabłka!

Gość erpatre
A widzisz :D I jadłospis jak znalazł :) A co do słodyczy to ja jakoś postaram się wytrzymać, ale już całkiem. Nie będę jeść we wtorek w ramach nagrody. To musi być silne postanowienie, bo inaczej się posypię. Ja nawet nie przepadam za słodyczami, ale je jem, bo po prostu wszyscy, których znam tak robią i to mi jakoś weszło w zły zwyczaj, ale postaram się to naprawić.

też bym sobie obiecała całkowity zakaz słodyczy ale wiem jak jest ze mną! sukcesem dla mnie będą te dwa dni bez słodyczy:) no i łudzę się, że we wtorek nie będzie mi się chciało słodkości:)

Witam Widzę nikt nie chce się dołączyć:) Tak jak wczoraj sobie obiecałam dziś zero słodyczy. Śniadanie - 3 kromki razowego chleba z szynką naturalną, pomidorek, kawa z mlekiem - wiem do dietetycznych to nie należy. Później 1,5 godz na rowerze - pogoda była boska, w domu poł godziny gimnastyki. Teraz czekam na kurczaka z warzywami. Wieczorem mam zamiar zjeść tylko grejpfruta. Haha może ktoś się dołączy bo tak dziwnie pisać samej dla siebie:)

Gość bellacosa
Hej...to może ja się przyłączę jeśli pozwolicie... również chciałabym schudnąć ok 5 kg.... nie mam żadnej motywacji...właśnie zjadłam 2 kanapki i piję małego reddsa:/ w gruncie rzeczy nie jestem otyła i umiem dobrze się maskować, ale mam gruby brzuch, oponki i grube uda...cellulit i rozstępy. Tych ostatnich 2 rzeczy to nie ma szans żebym się pozbyła...no ale może chociaż te 5 kg... powrót do wagi z czasów studiów...marzę o tym...

Cześć :) Ach, mieć 5 kg mniej...rozmarzyłam się :] Więc dołączam do Was! W sumie to jestem właśnie na diecie turbo (niestety temat upada na tym forum, więc zawitałam do Was). Przede mną jeszcze 4 dni i dalej pomyślę, co z sobą zrobić. Jeszcze 2 tygodnie temu też miałam do zrzucenia co najmniej 5 kg. Teraz to będzie coś około 3,5-4 aby osiągnąć wagę w której się w miarę lubię. Problem w tym, że ja już od dawna próbuję, a kilogramy nie chcą się ode mnie wynieść:p Przyjmiecie mnie do siebie??

No i kwestia motywacji... niestety nie ma chyba jednej metody, żeby sobie z tym poradzić. Ja znalazłam sobie taką: chcę się po prostu podobać pewnemu panu :) tzn wiem że i tak mu się podobam, ale chciałabym bardziej :D Dzisiaj idę na siłownię trochę pobiegać lub pomaszerować na bieżni. Poza tym staram się dużo chodzić w ciągu dnia. Niestety nie mam czasu na jakieś regularne baseny, aerobiki i inne takie zajęcia:(

Witam Dziewczyny:) Ciesze się, że ktoś się w końcu odezwał. Ja właśnie przed chwilą zjadłam obiad - niestety nie było to co zamierzałam. Z racji tego, że niespodziewanie późno wróciłam z pracy, to musiałam na szybko zadowolić się 2 tostami z serem(!!!!) ogórkiem kiszonym i szynką. Kurczę a miałam chcleb jeść tylko rano!!! Ale nie mogłam wytrzymać, a byłam taka głodna, a to jedyne szybkie danie w moim wykonaniu i przy udziale mojej pustej lodówki:) Słodyczy tak jak obiecałam sobie nie jadłam - no ale wypiłam poł szklanki soku pomarańczowego - niby bez cukru, ale słodki był jak cholera:) Na śniadanko była owsianka z orzechami, pożniej kanapka razowca z pomodorem. i tyle na dzis. Ćwiczyć raczej nie będę. Właśnie teraz biegnę na angielski, a jak wrócę to pewnie nie będę na siłach. Wogóle kiepsko się czuję, chce mi się spać... ok, lecę ale Wy kobietki piszcie, piszcie....cały czas piszcie!!!!

A ja właśnie popijam czerwoną herbatkę po obiedzie złożonym z rybki i surówy :) Dzisiaj się ważyłam i...jestem w miarę zadowolona, bo mimo że waga stoi, to jest szansa, że za chwilkę ruszy w dół. Trzeba mi tylko cierpliwości :) Piszcie co u Was, bo nam temat padnie, a tego przecież nie chcemy;) Ile ważycie i jaki jest Wasz cel? Ja: 168 cm wzrostu, 58 kg obecnie- na diecie, więc nie pożeram dużych ilości 55 wymarzony cel, do którego nie mogę dobić...a jest to waga sprzed lat kilku, kiedy to czułam się szczupła i nie miałam żadnych wiszących fałdek i oponek.

Gość karolcia123123
Hej To się przyłącze do Was. Ważę 62 kg przy wzroście 163 cm. Ograniczę jedzenie i nie będę jeść po 18 ( tylko nie wiem co z tego wyjdzie bo w weekendy jestem w szkole i wracam do domu koło 23 w niedzielę) :/ Do ćwiczeń też raczej nie mam zacięcia.

Cześć Ty popijasz herbatkę a ja jem!!!!! Ale dopiero co wróciłam z pracy. Dziś ryż brązowy z kurczakiem, ananasem i pieczarkami. Zrobiłam to hurtowo bo mam zamiar nakarmić tym mojego chłopa a może i zostanie na jutrzejszy obiadek:) Dziś kolejny dzień bez słodyczy, i czuje się lepiej niż wczoraj. Wczoraj tak mi się w głowie kręciło, że jadąc autem było niebezpiecznie! dziś jest oki. Nawet mi się tak jeść nie chciało - w sumie to nawet nie miałam kiedy. Śniadanko - bułka sojowa z szynką, ogórkiem i rzodkiewką. II śniadanie - 3 marchewki, sok jabłkowy - szklanka. No i teraz obiad. Na wieczór zamierzam jabłuszko - zobaczymy. A co do mojej wagi ... mamy podobnie, ja mam 167cm, w sobote ważyłam 59kg, zważę się w kolejną sobotę to zobaczymy:) Również chcę dobić do 55kg - 4 lata temu tyle ważyłam i było super, teraz się zaniedbałam i efekty widać. Moim problemem są głównie biodra i uda - najtrudniej mi schudnąć z tych części ciała. I piszcie dziewczyny bo znikniemy z pierwszej strony:)

Gość karolcia123123
Nie wiem jak zaczernić swojego nicka :/ Ja dzisiaj zjadłam dopiero obiad ( rano byłam u dentysty i wyrwała mi zęba). Na obiad zupę ogórkową i niedawno jogurt. Później może jeszcze gruszę zjem.

Gość karolcia123123
Nie wiem czy się udało.

upssss chyba się nie udało:) Wejdź w zakładkę "Moje konto" - ta ostatnia zakładka. Nastepnie zarejestruj się punkt A. Musisz wybrać pseudonim którego jeszcze nikt nie ma. do tego hasło i gotowe.

Dziękuję :* Właśnie zjadłam na kolację pół jabłka i pół gruszki :P Nie mogę się zmusić do jedzenia śniadań. Tak do 14 mogę wcale nie jeść.