Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość araerr

CO WYBRAC- UCZELNIĘ PAŃSTWOWĄ CZY PRYWATNĄ? CZY KTOS W OGÓLE ZWRACA NA TO UWAGĘ?

Polecane posty

Gość araerr

bo zastanawiam sie nad: -Uniwersytet humanistyczno-Przyrodniczy j. Kochanowskiego w Kielcach- kierunek ekonomia lub logistyka -Politechnika Świętokrzyska- ekonomia -Wyższa Szkołą Ekonomii i Prawa w Kielcach- kierunek europeistyka albo finanse i rachunkowosc

Gość niezalogowana furgonetka
tylo państwowa, zawez byłam na UNi , jestem juz na uzupełnijącyhc i tu są smai studenci z poaństwowych szkół. poziom ich wiedzy nie ejst zachwycający:/

Gość hjhhigh
nikt nie patrzy na szkołę czy prywatna czy państwowa. obecnie liczy sie TYLKO doświadczenie

Gość esw323111
zalezy jaki masz charakter itp. ja np. byłam na panstwowej uczelni i prywatnej i żałuję że zamrnowałam czas na państwowej...prywatna o niebo lepsza, nie ma niepotrzebnego stresu a poziom nauki taki sam a nawet wyższy , nie dają zbędnych zajęć i jest czas na naukę tego co istotne

Gość araerr
ja patrzę pod kątem pracy później, podobno chętniej zatrudniają po panstwowych uczelniach

No jasne, że państwową. Pomijając znajomości i doświadczenie pracodawcy zwracają uwagę na wykształcenie. Jeśli ktoś ma do wyboru płacić takie same pieniądze na uczelni państwowej albo na prywatnej i wybiera to drugie - to znaczy, że nie jest na tyle mocny, żeby poradzić sobie na porządnym uniwerku.

Gość niezalogowana furgonetka
no mnie też pytają, na praktyki tez wolą z państwooych. a i zaocznenie sa mile widziane

Gość ppoznaszjakatomloedia
pierdolenie. mam mnostwo znajomych na prywatnych i po prywatnych i mają fajne prace. po państwowych? układają towary w lidlu :) ale mówcie co chcecie mądrale

Gość hjhhigh
ja jak szukałam pracy nikt nie pytał o skzołe!!! nikt nie mówi ze szkoła prywanta jest od razu najgorsza bo jest prywatna! Są rankingo szkół prywatnych i nikt nie każde Ci wybierac najgorszego g*****

Gość araerr
a co sądzicie o kierunkach, które wybrałam? jest szansa później na pracę?

Gość hjhhigh
moim zdaniem kierunki są bardzo ok, ja sama studiuję finanse i rachunkowosc, mozesz robic to tym wszytsko, własną działąlnośc (bo masz podstawy racjuinkowiści, ekonomi), w banku, w ubezpieczeniach (bo na tyc kierunkach sa częsci ubezpieczen), generalnie wszystko.

Wszystko zależy od kierunku. Napewno łatwiej znaleźć pracę po kierunkach technicznych na prywatnych uczelniach niż po np. filozofii na uniwerku. Ale ten sam kierunek na państwowej uczelni jest lepszy niż na prywatnej. Odpuść sobie europeistykę. To takie nie wiadomo co. Według mnie najlepsze są finanse i rachunkowość. Sama to studiuję :P

Gość idz na polibude,
bo inzynierów w tym kraju jak na lekarswto , tylko na troche bardziej przyszłosciowy i ambitny kierunek te całe finanse i ekonomie to były ok jakies 10 lat temy( podobnie jak zarządzanie)

Gość araerr
najbardziej mnie interesuje ekonomia- specjalnosc:rachunkowosc

Gość popatrz w rankingach
jaka uczelnia jest wyzej notowana( prywatnych tam malo). Im lepsza szkola, tym trudniej sie dostac, wiec wyzszy poziom tworzony przez samych ludzi- na i co za tym idzie - ciekawsze towarzystwo, a i pracodawcom dobrze, zeby nazwa cos mowila. Jak lepsza uczelnia - to pracodawca na ogol mysli : skoro sobie poradzil tam, to i u mnie da rade. Mowia o rozsadnych pracodawcach, bo jak byle jaka praca, to im w sumie wszystko jedno.