Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

uparta ostryga

Panowie, wytłumaczcie mi jedną rzecz...

Polecane posty

Poetycko przez pomyłkę. Dlaczego, taka już natura poetyckich pomyłek, co miały być niepoetyckim gniotem. ;)

wrzosik-->co prawda to prawda ale bylam nie tak dawno na weselu 40latki i jak sama mówi "warto było czekać" i ten chyba typ co Ty

"ecrivain-jesteś filozofem?" Ja?! A gdzieżby. Ja tylko filozofuję bez uprawnień. Ale ciiiicho :P

Może spotkam takiego ,co myśli ,tak jak ja w tych sprawach.Wiesz o czym piszę?

ecrivain-co jeszcze nam powiesz? oczywiście pofilozofuj,może być cicho.:)

Powiedzieć, czy nie powiedzieć, oto jest pytanie. :P Jako że noszę się z tematem "naukowym" sensu życia, a do tego z pomysłem para-literackim, to Was o to zapytam. Czym dla Was jest? Co oznacza? Co uważacie za takowy? (Miałem dzisiaj trzasnąć taki topik badawczy, ale jakoś nie trzasnąłem, może wkrótce).

Nie naukowy. Pytam o subiektywny, taki własny. O obiektywny też mogę zapytać, jeśli ktoś uważa, że taki jest. Choć ja uważam, że takich nie ma. Noszę się z zamiarem by zacząć pisać bloga (taka biedna namiastka literatury) o zbliżonej tematyce (wiem, wśród "słitaśnych blogasków" o nowych różowych bucikach nie ma szans). "Naukowe" w tym jest tylko pytanie innych o to.

Gość syntax error
bez uprawnień? będzie madnat 1500 zł

Gość syntax error
nie pyskuj bo przekroczę uprawnienia :classic_cool:

zazdrostka jestem wierząca. sens życia dla mnie?Każdy człowiek jest na tym świecie w jakimś celu, nikt nie urodził się akurat w tym miejscu i czasie przez przypadek i bez powodu., bo każdy ma do wypełnienia jakieś zadanie.Bez sensu życia ,życie jest bez sensu,po co wtedy rano wstawac,i cokolwiek robić?. Każdy człowiek musi sam odnaleźć swój sens.

Syntax - gdybyś był babeczką, to byłoby do rozważenia :P Ale skoro nie jesteś, to będę filozofował bez względu na cenzurę ;) Wrzosik - dzięki, to o podejściu do tego. A gdybym zapytał Cię bardziej osobiście (nie musisz oczywiście odpowiadać). Czy znalazłaś swój sens? Jeśli tak to co nim jest? I jak do tego doszłaś, od zawsze wiedziałaś, tak wyszło jakoś, sam nagle przyszedł, czy w jakiś inny sposób? I z czego wynikają (ewentualnie - skąd pochodzą) te zadania, które ludzie mają do wykonania?

wrzosik--> wiec dobrze wiesz ze wiara czyni cuda a niektorzy niestety ale zostali powolani do samotności i nic juz na to poradzic nie moga...:( ale Ty? chyba jednak nie :P

Gość syntax error
tłumaczę Ci jak dziecku, że kumpluję się z dresami i pod pozorem niewyszukanych rozrywek, wykładam im żywoty słynnych filozofów, według Laertiosa i nie będę tolerował seksistowskich postaw to, że nie jestem kobietą, nie uprawnia Cię do deprymowania moich walorów, jako przekraczającego uprawnienia żul! :classic_cool:

Taki blog to przede wszystkim moja ewentualna próba działania, jakem niepiszący grafoman, bo od 5 lat niczego nie popełniłem "literacko". No i jednocześnie podjęcie ciekawych tematów, którymi zawsze chciałem się zająć, przenieść gdzieś tam ze zwojów na jakąś bardziej uporządkowaną treść. (A może jednocześnie forma pomocy samemu sobie i też komuś, bo od dłuższego czasu chciałem tworzyć coś pozytywnego, coś komuś dającego). I może mieć jakąś interakcję, z jakimś wariatem, który by to zdołał przeczytać :P

Gość syntax error
zazdroska możesz wkleić jeszcze jakieś foto? bo mi się podobasz i chętnie sobie popatrzę najlepiej cała, Twoja drobna sylwetka :) jeśli chcesz, może być nago, ale nie nalegam :classic_cool: