Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PARIS PARIS

Kto był w PARYŻU?

Polecane posty

Gość tomaszowaty
moim zdaniem mniej więcej na jedno wychodzi - zaoszczędzicie 20 Euro na hotelu a wydacie 18 na metro.. A metro w Paryżu nie jest fajne.. Z tego hotelu wszędzie dotrzecie pieszo

Gość PARIS PARIS
tomaszowaty a jak jest z taksowkami, ile moga kosztowac kursy z centrum na obrzeża miasta lub tak do 5 km?

Gość tomaszowaty
przyznam, że taksówkami nie jeździłem..

Gość PARIS PARIS
dzieki, i tak wiele pomogles :)

Gość PARIS PARIS
ale pewnie ceny tez nieziemskie zwlaszcza dla obcokrajowcow

Paris Paris i świetnie :) jak jest to Wasze marzenie :) .ale czy Jego tez marzenie czy tylko Twoje ? może chce gdzie indziej jechać :)

Gość tomaszowaty
spoko - miło mi było powspominać sobie Paryż :-)

Gość PARIS PARIS
a jakis hotel bliżej wieży eiffel'a lub Place de la Concorde ?

Gość PARIS PARIS
basia k nasze wspolne, wlasciwie pomysl wyszedl od niego :)

Gość PARIS PARIS
bedziemy brac raczej tylko slub cywilny tam wiec w okolicach tego placu blizej byloby nam do konsulatu

Świetnie kidy wyjazd ? i chce tutaj zdjęćie na topiku z Parysa :) wkleisz?

Gość PARIS PARIS
ale to na Champs Elyses

Gość PARIS PARIS
zdjecia sa obecujace

Gość kajko i kokosz
Paryz jest piekny, ale cholernie drogi... ja jezdze do katakumb pod Paryzem. Bo tam pod miastem jest drugie miasto tuneli, zamkniete dla publiki, ale pelno ludzi tam lazi. Sa tam rzezby, malowidla i groby. Ale na hotelach sie nie znam, bo zatrzymuje sie u kolezanki, w ogole lepiej znam Paryz podziemny niz ten nad ziemia :)

Gość PARIS PARIS
kajko i kokosz a jak najlepiej jest zaczac zwiedzac paryz? kupic mape i po prostu lazic ?

Gość delicje pomaranczowe
ja tam w rpazyu nie bylam ,ale podobno jest tam bardzo nudno i dennie ...... wiec mam nadzieje,ze sie nie zawiedziecie. wg mnie to bym saobie darowala ten pomsyl ,soro nie macie kasy.

Gość kajko i kokosz
Powiem szczerze, ze nie wiem, ja jezdze z kolezanka, ktora mieszkala tam przez 13 lat i to ona jest przewodniczka. A zatrzymujemy sie w mieszkaniu zaprzyjaznionej amerykanskiej malarki, ktora polowe czasu spedza w Nowym Yorku, a polowe czasu w Paryzu... przewaznie mamy wiec mieszkanie dla siebie. Jezdzimy glownie rowerami, bo mozna wypozyczyc rowery chyba za 1 euro (jesli jedziesz nie dluzej niz pol godziny) i to dziala przez dobe. Wiec my bierzemy rowery z jednego miejsca, jedziemy w drugie przez mniej niz pol godziny, tam zostawiamy rower, lazimy sobie, a jak potrzebujemy sie przemiescic w inne miejsce to znowu wypozyczamy rower, bo to 1 euro jest na 24 godz (jesli nie jezdzisz jednej rundki dluzej niz pol godziny).

Gość PARIS PARIS
nie chodzi o to ze nie mamy kasy, ale nie chcemy tez wydawac horendalnych sum na pobyt, to ma byc nasz slu i podroz poslubna w jednym wiec nie bedziemy skąpic ale chcemy wydawać z umiarem

Gość wbrew pozorem te rzeczy
nudno i dennie jest wszedzie jak sie nie ma ani kasy ani pomyslu ;P

Gość PARIS PARIS
basia k ślub dopiero w przyszlym roku, ale dokladenj daty nie ustalilismy jeszcze

Gość kajko i kokosz
Ja osobiscie uwielbiam Paryz, szkoda tylko, ze jest taki drogi (porownuje do Anglii, bo tam mieszkam), glownie jezdze tam jednak do katakumb, ktore sa jak narkotyk. Bylam w kilku turystycznie strategicznych miejscach i najmniej je lubilam ze wszystkiego. Najbardziej lubie w Paryzu (oprocz podziemi) jego normalne ulice, zakamarki, markety, restauracje no i Francuzow, choc duzo osob na nich narzeka.

Gość PARIS PARIS
no ale na 4-5 gwiazdek nie bede wywalac kilka tysiecy euro :/

Gość PARIS PARIS
kajko i kokosz my tez nie jestesmy typowymi turystami, owszem chce zobaczyc wieze itd ale bardziej interesuja mnie wlasnie takie zakamarki :)

Gość PARIS PARIS
kajko i kokosz nie wiem jak tam jest z tymi francuzami, poznalam tylko 2 i to do 30, zwykli, rozrywkowi ludzie. A wracajac do tych katakumb to jak sie tam dostac?

Gość PARIS PARIS
do tych podziemi kazdy moze sobie wejsc i zwiedzac?

Gość kajko i kokosz
Te paryskie ulice i zakamarki sa na szczescie wszedzie w szeroko pojetym centrum, wiec wystarczy przejsc sie na spacer. Fajnie tez jest posiedziec nad Sekwana w sloneczny dzien, na wiezy Eiffela (nie wiem czy tak to sie pisze lol) bylam raz, ogromne kolejki najpierw na dole, potem do drugiej windy na pierwszym poziomie, wrzeszczace wycieczki, widok ladny, ale te tlumy i czas tam spedzony, zeby dostac sie na gore nie warte zachodu... no ale chyba kazdy kto jest w Paryzu powinien tam chociaz raz byc, wiec ja wieze z poczucia turystycznego obowiazku zaliczylam ;) wiecej tam jednak nie pojade.

Gość kajko i kokosz
Podziemia to inna bajka. Mala, ale bardzo ciekawa czesc jest otwarta jako muzeum. Reszta jest zamnknieta i zeby sie tam dostac trzeba znac wejscie, miec mapy i latarki. Bo nie da sie stamtad wyjsc w dowolnym miejscu, nie ma tez zadnych drogowskazow, jest tylko kilkaset kilometrow tuneli, w ktorych jest ciemno i latwo jest sie zgubic, a telefony nie maja zasiegu. My chodzimy z zaprzyjaznionym Francuzem, ktory zna te podziemia i czesto sam tam nawet chodzi, poza tym ma mapy. Nawet wejscie jest trudne do znalezienia, bo jest to mala dziura w porzuconej linii metra. Jest tez pare innych wejsc, ale my tym zawsze chodzimy. Mozna wejsc przez wejscia do kanalow, ale policja je zaspawuje.

Gość PARIS PARIS
kojko i kokosz no wlasnie z poczucia turystycznego obowiazku zobacze kilka strategicznych obiektów, jak wieza, muzem, notre dame. Ale bardziej interesuje mnie(nas w sumie :) w zwiedzaniu "odkrywanie" zwyklych uliczek, sklepikow, kultury takiej codziennej