Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lillyy25

przyszla mama w rozmiarze xxl?

Polecane posty

Gość Lillyy25
mam zamiar wpadac czesciej :)

Gość Lillyy25
a wlasnie...dziewczyny ..ja jak napisalam wczesniej mam taka nadwage od zaburzen hormonalnych..nie jem duzo..wiem ,ze moze w to nie uwierzycie..ale taka jest prawda. czasami zjem cos "zakazanego",no kilka kostek czekolady albo na grilu u znajomych kielbaske z ketchupem...na codzien natomiast jem ciemne pieczywo-pumpernikiel, ktory kocham,chude wedliny..sery,ryby,malo nato kast warzyw.chce przez to powiedziec ze nie objadam sie fast foodami,frytkami i tona slodyczy. tak sie zastanawiam ..czy nie przejsc na slynna diete kopenhaska...schudlabym na niej duzo,jakby nie patzrec ma malo kalorii,ostrzegaja przed nia itd..ale je sie tam zdrowe rzeczy- wolowine,szpinak,jajka,pomidory i salate,ryby..itd. przez miesiac takiej diety nie wyplucze sobie wszystkich witamin zwlaszca ze bede je na bierzaco uzupelniac.. znalazlam podobny temat do tego..moze ktoras z Was bedzie chciala poczytac http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3815890&start=630

Gość teneryffffaaa
ja przytyłam w ciaży 40 kg , na porodówce waga pokazała 108 kg, lekarz nie omieszkał powiedzic " jak sie mogla pani do takiego stanu doprowadzić ... " a ja po prostu całe życie musze sie kontrolowac z jedzeniem , mam tendencje do tycia i w ciazy tyłam podwójnie , organizm poczuł ze może sobie na więcej pozwolić . Wogóle miałam bardzo ale to bardzo duzy brzuch - wyglądał na ciażę bliźniaczą albo i trojaczki i w pierwszych miesiacach na brzuchu zrobiły sie najpierw fałdki a potem sie dopiero naciagnęły , mój brzuch był tak ogromny ze podobno moje kg nie rzucały sie w oczy az tak bardzo bo na pierwszym planie był brzuch . Córa urodziła sie normalnych rozmiarów ( 53 cm, 3400 kg ) pród trwał bardzo krótko , nikt nie sugerował cc ze wzgledu na tusze ... 2 lata zajeło mi zrzucanie tego wszystkiego ... Po mojej puszystej koleżance długo nie było widac ciaży , zresztą przytyła tylko 12 kg jedząc wszystko (!) .

Gość jasne, że tak
Lillyy25 - z dziękowaniem poczekam do porodu :D Kąśliwych uwag nie miałam, bo większą część ciąży przeszłam na Wyspach, a tam kobiety są troszkę pulchniejsze, do Polski dotarlismy już kiedy brzuszek był widoczny więc pewnie część osób myślała, że po prostu w ciąży przytyłam więcej ale tak czy inaczej żadnych uwag nie było, gdyby były odpowiedziałabym równie kąśliwie ;) A co do fałdek, to szczerze mówiąc nie miałam ich przed ciążą, miałam lekko wystający brzuch - starałam się nosić spodnie dopasowane do typu figury więc fałdki z boku też się nie robiły, no chyba, że siadałam to fałdka była ;) a sam ciążowy brzuszek zaczął być widoczny gdzieś około połowy czwartego miesiąca więc też raczej normalnie. Z czasem brzuch napinał się coraz bardziej i teraz jak się go dotknie to jest napięty, raczej twardy. Jedyne z czym miałam problem to skóra musiała rozciągnąć się jeszcze bardziej czego efektem jest kilka rozstepów na brzuchu. Jak masz jeszcze jakieś pytania to pytaj, ja też miałam mnóstwo wątpliwości, a niestety wtedy nie miałam z kim pogadać i mój Mąż się nasłuchał :D

Gość obalam mityy
co do ruchów w ciaży to ja również poczułam w 15 tyg. zaczęłam rodzić normalnie ale skończyło się na cesarce, bo okazało sie, ze mam męska budowe miednicy, czyli bardzo wąską i tu kolejne nie do wiary, bo przecież przy swojej wadze moje dupsko wyglądało pokaźnie. po cesarce jako pierwsza wstałam z łóżka bez niczyjej pomocy, a leżały ze mną jeszcze 3 dziewczyny po cc. nawet pielęgniarki nie mogły się na dziwić, ze tak sobie radzę, po cc na trzecią dobę zdjęto mi szwy, wszytsko zagoiłu się wspaniale, brzuch przy karmieniu wstępuje jak szalony, więc naprawdę trzeba się tylko pilnować by do poprzednich nawycków nie wrócić. ja w ciąży miałam brzuch malutki, nie widać było, ze ejstem w ciąży, ale fałdki gdzieniegdzie są, choć brzuch napięty, to na przykład po bokach mialam, ale naprawde wyglądałam ładniej niż przed ciażą.

Witam. Ja też jestem XXL. Zachodząc w ciążę ważyłam 87 kg przy 158 cm wzrostu. W ciąży przytyłam 18 kg, z tego 5 przybyło mi w ostatnich dwóch tygodniach ciąży. Tydzień po porodzie ważyłam 92 kg, czyli zostało mi tylko 5 do zrzucenia. Mam PCOS i straszne problemy ze zrzuceniem zbędnych kg. Ginekolog powiedział mi jednak,że z moją chorobą lepiej szybko zajść w ciążę bo za parę lat może być już za późno (konsekwencją PCOS jest często niepłodność). Po pół roku brania tabletek anty (które miały za zadanie "dać odpocząć" moim jajnikom:)) zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu. Całą ciążę czułam się cudownie, żadnych dolegliwości, zgagi, wymiotów, nadciśnienia, cukrzycy. Zdrowo się odżywiałam i dużo ruszałam. Poród był ciężki, ale to dlatego, że główka dziecka nie schodziła do kanału rodnego, ja się męczyłam 17 godzin, a lekarze cały czas czekali (trafiłam na beznadziejnych lekarzy, niestety). Dopiero jak inny lekarz zaczął zmianę i zobaczył,że za długo to trwa to zdecydował, że trzeba zrobić cc. Po cesarce doszłam do siebie naprawdę szybko, wstałam na drugi dzień, a szóstego dnia już zdjęli mi szwy. Byłyśmy z córką tydzień w szpitalu (przez ten długi poród dostała jakiegoś zakażenia) m i jak wychodziłyśmy to funkcjonowałam już zupełnie normalnie. Teraz mam wspaniałą roczną córeczkę i już planujemy z mężem kolejnego dzidziusia:)

Gość Lillyy25
a ten brzuch mialas tak duzych rozmiarow ze wzgledu na wczesniejszy tluszczyk czy moze mialas duzo wod plodowych itd?? Jak mozna tak powiedziec kobiecie ..jak moze tak powiedziec lekarz!!!przeciez jesli chcialby skomentowac Twoja wage mogl delikatnie zasugerowac..ze np kiedys,w kolejnej ciazy powinnas sie bardziej pilnowac lub skorzystac z porad dietetyka albo cos...powinien Ci poradzic jak z tym sobie poradzic a nie obrazic Cie..wspolczuje ze takie cos Cie spotkalo...Gratuluje natomiast zdrowej coreczki:)

Ja poczułam ruchy w 18 tygodniu, brzuch był widoczny dopiero w szóstym miesiącu...W czasie ciąży nikt mi nic nie powiedział na temat mojej nadwagi, jedyną osobą, która zwróciła mi uwagę była położna, która zajmowała się mną na początku porodu...Ale szczerze mówiąc ból był wtedy tak straszny,że nic mnie to nie obchodziło...

Gość Lillyy25
jasne, że tak dziekuje :) oczywiscie pytan mam cala mase... ja co prawda nie mam pcos..ale kiedys usg pokazalo doslownie kilka malenkich cyst w jajnikach.Lekarz powiedzial mi ze z tego powodu mialam podwyzszony poziom testosteronu i przytylam. teraz teststeron mam w normie na szcescie. problemow z owlosieniem i cera nie bylo( jedynie jasniutki delikatny meszek na szyi i linni szczeki..)Ja tez mieszkam w uk..pewnie zlosliwych uwag by w szpitalu tu nie bylo bo wiele tu kraglejszych pan..jak napisala jedna z Pan tutaj..ze mimo "kraglych bioder"okazalo sie ma za waska miednice..to ile mamy w biodrach nie zawsze jest wspolmierne z tym jaka mamy miednice do rodzenia..bo ona moze byc szceroka..ale miec waski wchod..tym sposobem dzidzius nie da rady urodzic sie silami natury. Jak juz tak zadajemy pytania..wiadomo..piersi tez mam spore.jak duzo urosy Wam piersi w ciazy??

Gość obalam mityy
ja miałam to szczęście, ze nie poczułam się ani razu źle z powodu wagi, moja gin, kobieta o dużym doświadczeniu nawet mnie nie ważyła przy wizytach,a to ogromny komfort, połązną utrafiłam taką, ze sama wyglądała słusznie i mówiła, ze ja przy niej jak ona rodziła to jestem laska, zresztą mje podejście zrobiło dużo, bo swoją wagę ciągle obracałam w żart, nawet jak mnie przenoszono z łóżka na łóżko to wyrazalam ubolewanie i sama mówiłam, ze szkoda że dźwigu nie mają. a one sie śmiały ze mna i jakoś tak sympatycznie ogólnie do mnie podchodzono. nie pieściłam sie też i widać było, ze dużo pomagam, nawet po cc starałam się podwójnie i roboty przy mnie nie było, dużo usmiechu i nastawienia na plus naprawdę potrafią zdzialać cuda.

Gość obalam mityy
piersi jedynie mi się ujędrniły, zresztą nawet nie w ciaży a po, bo to od mleka

Gość Lillyy25
obalam mityy podziwiam ,mozna sobie Ciebie stawiac za wzor.ja niestety nie umiem obrocic mojej wagi w zart..moze dlatego ze od kilku bliskich mi osob uslyszalam wiele bardzo przykrych dla mnie uwag,,,,

Gość obalam mityy
życie mnie tego nauczyło, najbardziej na świecie nie lubie jak ktoś mi okazuje współczucie, moja waga męczyła mnie okropnie, zwlaszcza, ze większość zycia byłam bardzo szczupłą osobą. gdy wyszlam za maż stałam się kurą domowa, wpadłam chyba w depresję, bo nic nie robila, tylko do południa chodziłam w pizamie i żarłam, spasłam sie strasznie, a latka leciały więc zaszłam w ciążę bo wszystkie moje próby odchudzania były nieudane, stwierdziłam więc, ze jak będe czekać aż schudne to nigdy nie będę mieć dziecka. naprawdę to bylo dla mnie wybawienie, bo teraz wyglądam normalnie, nauczyłam się na powrót odzywiać jak czlowiek a nie zwierzę. przez cały ten okres jednak każdy udawąłam,że mam do siebie wielki dystans i osoby, które mnie poznawaly potem opowiadały mi, ze przez moje nastawienie nie postrzegały mnie jako osoby grubej. naprawdę dzieki temu baaaardzo rzadko słysząłam jakies przykre komentarze na sój temat

Gość jasne, że tak
Mi jak na razie piersi nie urosły ani trochę, nie wiem co będzie po porodzie - teraz mam rozmiar 90E i jedyną moją obawą jest to, że Maluch może mieć problem z uchwyceniem piersi, podobno czasami się tak dzieje kiedy mama ma duży biust ale przecież problemy są również z innymi rzeczami, niektóre kobiety mają wklęsłe lub płaskie brodawki albo z kolei bardzo małe piersi i jakoś dają radę więc na pewno też damy radę, w razie czego zawsze można odciągac mleko laktatorem i podawać butelką. U mnie ze strony rodziny często były jakieś uwagi, w typie że ze mnie to "baba" i w tym stylu, bolało szczególnie, że nie bardzo miałam wpływ na wagę ale od kiedy zamieszkałam sama to w końcu przestałam słuchać takich "miłych" uwag i było mi znacznie lepiej, wtedy też zaczęłam się inaczej ubierać i poczułam się wreszcie jak kobieta, zrzuciłam czarne, workowate ubrania, zmieniłam fryzurę i poznałam Męża, więc najważniejsze to uwierzyć w siebie.

No ja też usłyszałam wiele na temat mojej wagi, zwłaszcza od mojej mamy, która waży 65 i uważa,że jest bardzo gruba...Mój mąż nigdy słowa mi na ten temat nie powiedział, kocha mnie taką jaka jestem, po prostu lubi krągłe kształty, choć sam jest szczupły :) Ja źle się czuję ze swoją wagą, chciałabym schudnąć, tylko brak mi wytrwałości...Teraz znowu dojrzałam do zdrowego odchudzania, mam nadzieje,że się uda...Chciałabym schudnąć i też zacząć starać się o drugiego dzidziusia. Chcemy mieć dwójkę dzieci więc muszę się spieszyć bo PCOS nie śpi :)

Ja mam teraz 90 E, przed ciążą miałam D. Z karmieniem miałam przeboje, córka nie umiała ssać, ostatecznie odciągałam mleko laktatorem...Po 4 miesiącach okazało się,że mała ma skazę białkową i musiałyśmy przejść na bebilon pepti...

Gość Lillyy25
prosze nie po yslcie sobie ze jestem jakas niepowazna...bo 20 min temu napisalam ze na 100% najpierw dieta potem ciaza... Ale jak tak czytam Wasze wypowiedzi,ze mimo nadwagi niektore z Was zaszly w ciaze,urodzily dzieciaczki,po ciazy schudly wszystko bylo ok..to zastanawiam sie co ja mam w koncu zrobic.i nie chodzi o to ze nie wiem czego chce ,bo ja doskonale wiem pragne tego dziecka najbardziej na swiecie,nie podjelam tej decyzji z dnia na dzien..myslalam nad tym prawie rok czasu odkad pierwszy raz poczulam To Cos( instynkt macierzynski (?) po narodzinach corki przyjaciolki) po mniej tez tej wagi nie widac..nawet kiedy pani doktor zapytala na badaniu...z 85 bedzie,prawda? a bylo95 ..albo i ciut wiecej. dzis powinnam zaczac nowe opakowanie tabl.anty...

Gość teneryffffaaa
Lillyy , miałam duży brzuch z niewiadomej przyczyny tak napawde, bo nie miałam za dużo wód płodowych , mialam robione dodatkowe badania , bo lekarz nie mógł uwierzyć w jego wielkosć i przy tym prawidłowosć :) Jak sie okazało że wszystko w porzadku to mówił że nawet lepiej bo dziecko ma dużo miejsca . Dodam ze jeszcze prawie pół roku po porodzie ludzie mnie w kolejce przepuszczali bo myśleli że jestem w ciaży :( Mi brzuch nie malał jak karmiłam jak odstawiłam córkę od piersi to wazyłam 96 kg. Dopiero potem zaczeły kilkogramy spadać . Co do rozmiaru biustu to hmmm , przed ciaza 75B , stanik do karminia kupiłam w rozmiarze 95DD i przed porodem był na styk , a po porodzie był za mały i to bardzo - nie wiedziałam że mi tak piersi urosną ... Teraz mam 80 B lub C zalezy jaka firma. Ale czesciej mierze i kupuje na B .

Gość jasne, że tak
Hmm.. To musi być Twoja decyzja ale jeśli zaczniesz się odchudzać to będziesz musiała trochę odłozyc ciążę w czasie. Mogą też pojawić się problemy z okresem - u mnie pojawiały się bardzo szybko i np. schudłam 5 kg i miesiączka się spóźniała albo nie miałam jej przez 2 miesiące. Jeśli będziesz się pilnować i nie objadac w ciąży to nie przytyjesz dużo, a po ciąży dużo łatwiej będzie Ci zejść z wagi - karmienie robi swoje, a zawsze będziesz miała dodatkową motywacje żeby jeść zdrowo.

Gość Lillyy25
dzis pogada jeszcze o tym z moim kochaniem.on bardzo pragnie miec ze mna dziecko.powiedzial mi tylko ze nie chce zebym po porodzie np sie za bardzo dolowala tym i ze jesli ja sie zgadzam to staramy sie o dzidzie. jesli chce zaczekac on zrozumie.. hehe a najlepsze to jest to ze ja tak pisze itd..a moze sie okazac ze np staranie o dziecko zajma mi np 4 mies..przeciez nikt nie powiedzial ze musi sie udac za 1 razem. hmm..dietka solidna(ale zdrowa) do momentu az na tescie nie bedzie +..to tez jest jakies rozwiazanie..nawet jak schudne 5 kg..i w ciazy znow te 5 przytyje to jeszce nie bylaby taka tragedia... ale ja Wam marudze ..co? ;)

Gość teneryffffaaa
Lilly , jak ważyłam te 95 poł roku po prodzie to tez nikt nie chciał wierzyc, moze dlatego że jestem wysoka (175 cm ) . i wracając do dużego rozmiaru biustu , dla mnie był to problem na początku , bo jak karmiła córcie to ie widziałm jej główki , była połowę mniejsza ... miałam trudności z przystawieniem a w zasadzie z dobrym ułozeniem dziecka . Potem już byłam specem , nawet na stojąco karmiłam :) Swojej decyzji musisz być pewna w 100 procentach . Ja przed ciaza iałam juz prawie fioła , dzień bez wejścia do sklepu z ubrankami dziecięcymi był dniem straconym i jak sie dowiedziałam w 3 tygodniu że jestem w ciaży , to mało co sie posikałam ze szczecia . Dziecko jest cudem i największym szczęściem , ale jezeli masz mozliość planowania to musisz być pewna swojej decyzji . Z tego co piszesz widze ze chyba jesteś :)

Gość teneryffffaaa
na moim przykładzie było tak , że bardzo chciałam dziecka , staraliśmy sie nie długo bo 4 cykle , ciaża była koszmarna, bardzo źle ją znosiałam, mdłości od 4 tygodnia do końca ciaży , bóle pleców takie ze nie nie miałam siły w 3 trymestrze wstać z łóżka (ale to pewnie po trosze wina wagi jaka osiagnełam w którtkim czasie ) . Po porodzie - o czym nie wiedziałam - tez nie jest kolorowo , ja mialam baby bluesa krótkiego bo chyba z miesiac , hormony we mnie buzowały ze szok .

Gość Lillyy25
teneryffffaaa jestem pewna..chce tego malucha najbardziej na swiecie. na tym forum nie ejstem z niepewnosci co do swojej decyzji..chcialam tylko poznac opinie aby nie zaszkodzic maluszkowi i sobie moja nadwaga. to prawda dziecko jest cudem..i ja tak samo nie umiem przejsc obojetnie kolo mother carea ...kiedys bylam nawet poogladac wozki i lozeczka.. moja sasiadka ma 6 mies coreczke..jak mam wolne zabieram jej dzidzie na spacer zeby mogla chwile odpoczac bo oprocz malej ma jeszcze dwoje w wieku szkolnym..nie wiem nawet kiedy ucieka mi ten czas jak sobie spacerujemy po parku i gadamy..i choc moze wyglada to glupio dla innych-nie dbam o to.bo nie ma nic piekniejszego niz jej usmiech na moje : a guuu ;))

Gość teneryffffaaa
Lilly , to do dzieła :)

Gość Lillyy25
a propos brzuszka. kolezanka niedawno urodzila.przed ciaza normalnej budowy dziewczyna..moze max z 60 kg wazyla..dala mi cenna rade sprawdzona przez nia sama ,kuzynki i kolezanki.-kilka razy dziennie ,odkad tylko dowiedziala sie ze jest w ciazy-wmasowywala w brzuszek oliwke...efekt?? gladka skora.zero rozstepów.

Gość DO Lillyy25
Moglabys sprobowac diety Tony Ferguson. Wszystko znajdziesz w Bootsie. Uwazam ze jest duzo bardziej roznorodna niz kopenhaska i bardziej skuteczna.

Gość Lillyy25
teneryffffaaa dzieki:))

Gość obalam mityy
słuchaj lilly, ja w ogóle bym tych tabsów nie brała, nie masz gwarancji, ze nie zajdziesz w ciąże na przykład za pół roku. nie stosuj żadnyc diet, jedz 5 małych posiłków dziennie, zdrowych, bogatych w warzywa i owoce, no i cwicz, ja na przykład biegałam 2 razy w tyg. ale po ciąży i dużo mi zleciało. nie zastanawiaj sie jeśli masz taką cheć, możesz równocześnie tracić na wadze zdrowo i starać się o dzidzię, kto wie może zajdziesz szybko, a może wręz przeciwnie, więc lepiej zacząć juz teraz.

Gość Lillyy25
no nie powiem ciekawie ta dieta Fergusona wyglada. a Czy masz kogos kto juz j testowal?? moze Ty sama? napisz mi cos o efektach.

Gość DO Lillyy25
ja zaczynalam ciaze z 78 kg przy wzroscie 169 cm, przytylam 10 kg. Zdecydowanie pozniej, po ciazy nabralam wiecej wagi bo po pierwsze bardzo krotko karmilam piersia a po drugie troche sobie folgowalam ze slodyczami :P