Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lillyy25

przyszla mama w rozmiarze xxl?

Polecane posty

Gość Lillyy25
do obalam mityy oraz wszystkich innych forumowiczek.. chce Wam bardzo podziekowac za takie zainteresowanie tematem..za wszystkie cierpliwe rady i odpowiedzi..ale przede wszystkim za kazde cieple slowo..:)) za to ze nie potepiacie..ze nie oceniacie..za to ze rozumiecie. wzruszylam sie troche bo juz dawno nikt nie okazal mi tyle ciepla.... ;)

Gość DO Lillyy25
ja nie stosowalam jej jeszcze,ale zamierzam bo na naszym topiku kobietka ja stosuje i naprawde sporo schudla i to nie w tempie blyskawicznym wiec nie ma szoku dla organizmu. Z tego co czytalam to 2 posilki w ciagu dnia zastepujesz ich produktami(np. sniadanie i kolacje), mozesz tez caly jadlospis sobie ustawic tylko i wylacznie na produktach gotowych. Wypijasz 2-3 litry wody dziennie i zjadasz lacznie 6 lekkostrawnych posilkow (wliczajac w to np. przekaske). Maja chyba 3 plany diety w ramach tego programu. Mnie wydaje sie rozsadna,ale odczekam do Nowego Roku :) Na razie staram sie duzo pic i mniej jesc, ograniczam slodycze,zamiast kawy pije herbaty ziolowe, gotuje lekkostrawne posilki.

Gość obalam mityy
Lily nie ma za co. pamiętaj odżywiaj się dobrze, często i regularnie, ćwicz i rób dzidziusia, a wszystko będzie ok:)

Gość teneryffffaaa
Lilly , w moim przypadku pomimo ogromnego brzucha , na brzuchu nie mam ani jednego rozstępu , na bokach kilka małych nitecaek i zewnątrz ud tez ze 2-3 niteczki . Smarowała sie jak mi sie przypomniało , a pod koniec ciaży to juz wogóle. Moja mam nie ma ani jednego rozstępa , moze to dziedziczne :) Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki ! ja sie ostatnio dietą białkową dr dukana odchudziiłam o kolejne 8 kg , z miesiac temu przestałam ja stosować kończąc na poczatku 2 etatpu i nie przytyłam nic jak na razie, troche sie kontroluje , ale są dni że zjem pizze z mezem na pół ... Tyko że ta dieta ma tylu zwolenników co przeciwników , trzeba być okazem zdrowia zeby ja stosować . Ja w miesiac schudłam własnie te 8 kg . Znam osoby , widziałam na żywo , co pochudły po 30 kg . Akurat mi przypasowała, bo czułam sie super na niej , tylko mi starsznie braowało chleba .

Gość Lillyy25
ja dukana nie moge bo mam skaze bialkowa i jak sie przejem bialkiem to dostaje wysypki...

Gość obalam mityy
ja dukana stosowałam 10 dni i czułam sie potwornie, co do rozstępów to mialam juz przed ciążą jak przytyłam na wlasne życzenie, a w ciąży przybyło malutko, teraz są po prostu białe

Gość Lillyy25
ja wlasnie szukam na necie opinii o lekarzach ,ciazy i porodach w uk...bo zdania znajomych sa bardzo podzielone...

Gość Start_*_
podnosze

Gość ParampampamM
Ja zachodząc w ciążę wazylam 79 kg przy wzroście 176. Według kalkulatorow bmi miescilam sie na granicy norma/nadwaga. Teraz jestem w 28 tygodniu, przytyłam juz 10 kilo, ponad 3 w pierwszym trymestrze. Nie miałam mdłości, nie wymiotowalam, staram sie odżywiać racjonalnie i bardzo rzadko pozwalam sobie na zachcianki typu słodycze. Od początku moja ciąża jest zagrozona, więc żadnej aktywności fizycznej nie moge uprawiać. Większość czasu spędzam w pozycji leżącej, pewnie to ma wpływ na wzrost wagi. Na razie nie zauważyłam, zebym przytyła gdzieś poza brzuchem. Nie polecam odchudzania tuż przed ciąża, stosowania diety cud tylko po to, żeby ważyć mniej podczas zapłodnienia. To głupota totalna. Nawet jeśli schudniesz 5 kilo przed sama ciąża, to bardzo szybko nadrobie te kg z nawiązką. Organizm działa według pewnych schematów i nie da sie go oszukać. Albo postanowisz zmienić swoje życie, sposob odżywiania i spędzania wolnego czasu na aktywny jakiś rok, dwa przed zajsciem w ciążę, co zaowocuje spadkiem wagi ale w zdrowy sposob, albo nie chudnac wcale przed ciąża. Ale najgorsze co można zrobic to na krótki czas przed zajsciem w ciążę rozregulowac organizm dietą cud, wypłukac z organizmu ważne składniki, witaminy, sile mineralne. Ja przed zajsciem w ciążę schudlam prawie 20 kg w dwa lata, właśnie zmieniając w 100% sposob żywienia i ruszając sie po prostu. Pozdrawiam wszystkie mamy XXL, i życzę powodzenia.

Gość aaaaśśśśśśś
Zachodząc w ciążę ważyłam 96 kg przy wzroście 166. Tyć zaczęłam dopiero w 6 miesiącu z efektem 106 kg przed samym porodem. Dzień po urodzeniu waga wskazała 98. Rok po porodzie udałam się do dietetyka co obecnie daje mi 71 kg i tyle mi pasuje:) Zmieniłam przyzwyczajenia żywieniowe i wagę utrzymuję juz 2 rok.

Gość maggdaallennna
ja wazylam na poczatku ciazy 96 kg,przytyłam 9 , z ciaza zero problemów, żadnego nadciśnienia , cukrzycy itp,a ze mna na sali leżały chudzinki co miały powazne problemy,wie to nie jest reguła, zdrowa ciaza nie jest zalezna od wagi.