Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meglie007

Ślub cywilny jak szybko można wziąść?

Polecane posty

Gość meglie007

Chcielibyśmy się pobrać z chłopakiem bez nikogo i jak najszybciej. Jak to zalawić, gdzie należy się udac i jak wygląda procedura śllubu cywilnego. Nie ukrywam, że zależy nam na czasie. Najlepiej jak najszybciej.

Gość meglie007
Dzięki. A powie mi ktoś coś więcej na ten temat? O co się wypytują i co tzreba ze soba mieć?

Gość mothernorth
Dowody osobiste i, jeżeli urodzeni byliście/braliście wcześniej śluby w innych miastach, odpisy aktów urodzenia/małżeństwa. O nic poza danymi nie wypytują, to nie spowiedź ;) Każą Wam tylko zadeklarować, jakie nazwiska będziecie nosić po ślubie i jakie będą nosić dzieci.

Gość meglie007
Dobra, dzięki wielkie poczytam sobie.

Gość meglie007
o co?

Gość kolega ma rację
Trzeba mieć 2 świadków zawarcia związku małżeńskiego. Ile ty masz lat, że nie słyszałaś nigdy o czymś takim? Aha, musisz być pełnoletnia i ukochany też. Ile macie lat? PS1 " Jest takie przysłowie - "co nagle, to po diable" więc tak biegiem do ślubu, to może raczej nie leć. PS2. "wziąć" a nie "wziąść"

Gość mozna przyspieszyc
piszesz podanie do kierownika, motywujesz i od niego zalezy czy ci skroci te 31 dni czy nie. mi sie udalo w 2 tygodnie.

Gość meglie007
Ja mam 21, on 37, rozwodnik, bardzo się kochamy i chcemy pobrać, uprzedzam kolejne pytanie - nie jestem w ciąży (chyba). A ty jaki dałaś powód że udło ci się w 2tygodnie?

Gość mozna przyspieszyc
wyjazd za granice na stale, rzeczywiscie wyjechalismy zaraz po slubie. za to podanie trzeba doplacic jakies grosze, chyba 40 zl

Gość gość
hej, pytanie: obecnie jestem za granica, nie da sie tego wszystkiego zalatwic online??

Gość gość
wziąć...ja pikole aż w oczy z daleka gryzie...