Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pawełek1988

Czy to normalne wsród studentów?

Polecane posty

Gość pawełek1988

Mieszkam ze studentami i sam nim jestem i nie wiem czy to inni powariowali czy to ja jestem jakiś inny? Chodzi o to że wszyscy codziennie muszą zadzwonić do domu, do mamusi, opowiedzieć swój cały dzień ze szczegółami typu: "wstałem dzisiaj o tej...", "na uczelni to...", "zaraz idę brać kąpiel..." idt. Sam widuję się z rodziną co 2-3 miesiące a dzwonie tylko wtedy jak już mam jakąś sprawę, no czasami też zadzwonie tak bez powodu no ale takie gadanie o niczym mnie męczy i moją mamę też. Dodam że z mojej rodziny też nikt tak nie dzwoni. O co w tym biega?

Gość niezalogowana furgonetka
nie każdy tak ma...tylko mamisynki i córeczki mamusi, co dopiero z domu uciekli...moi dzwonia co parę dni, albo jak sprawa jest

Taa mi ostatnio powiedziano, że moja matka nie jest "prawdziwa matką i żoną" (osoba u której wynajmuje), bo ja mam 18 lat i jestem samodzielna (nie jeżdżę co tydzień do domu, nie wydzwaniam tam i nie zwożę maminych obiadków w słoikach) i jestem rażącym przeciwieństwem mojego współlokatora, totalnego maminsynka

A gdyby moja matka była "prawdziwą" to by codziennie do mnie wydzwaniała, wymuszała moje przyjazdy i na siłę pakowałaby żarcie. Tak dla drobnej dziewczyny wożenie co tydzień kilogramów jest baaardzo wygodne A mój współlokator jest właśnie studentem a ja tylko licealistką

Gość pawełek1988
hehe no właśnie mam takiego współlokatora co właśnie ze sklepu to tylko kupuje ser szynkę chleb i margarynę a reszta słoiki i codziennie obowiązkowo rozmowa z mamą.

w tym roku zaczełam studia i wyjechałam do innego miasta na stancje.. od poczatku pażdziernika rozawiałam z mama moze z 4-5 razy... dzwonie jak mam sprawde

Gość jak se pościelesz
ja wysyłam kase mailem do mnie nie dzwonią:classic_cool:

Gość lubie polskie góry
To ja też nie jestem prawdziwą matką i żoną;) Córka studiowała 400 km od domu, teraz robi doktorat 1000 km od mojego miejsca zamieszkania. Dzwoniła, jak miała interes lub chciała pogadać: czasem 2 razy dziennie, innym razem raz na tydzień. Ja do niej podobnie. Przyjeżdżała różnie: czasem co dwa tygodnie, czasem po dwóch miesiącach. Gotuje lepiej ode mnie, więc i tymi obiadkami nie przesadzałyśmy...I wiecie co, całkiem dobrze nam obydwu w takim układzie. Po prostu: jedni potrzebuja opowiadania się co chwila (a rodzice kontroli nad dziećmi), inni nie. A teraz zróbcie ze mną, co chcecie;)

Uuu "lubię polskie góry" nawet nie wiesz jak pewna osoba w moim otoczeniu traktuje "takie osoby" :P Właśnie każdy żyje i robi jak chce, ale zawsze znajdzie się ktoś kto się wtrąci i tylko krwi napsuje A jak słyszę dyskursy czy lepiej coś podgrzać w mikrofali czy może jednak na patelni to mnie szlag trafia, po prostu kompletna ciota która nawet wanny po sobie popłukać nie umie (ha, dzięki mojej interwencji nauczyła się)