Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość the last resort of independenc

co robie nie tak ze nie chudne;(((

Polecane posty

od tygodnia jem 5 w maire lekkich posilkow dziennie(wyjatek w weekend), codziennie cwicze na silowni, spalam ok 400 kcal, nie jem slodyczy, pieczywa, napojow gazowanych, a mimo to nie schudlam ani grama ciuchy sa co prawda luzniejsze ale wagowo nic sie nie zmienilo;// co mam zmienic? zaczac glodowac? przykladwy jadlospis np na sniadanie : platki +serek wiejski+kawa 2 sniadanie: jablko lub koktajl bananowy (dietetyczny) obiad(zupa jarzynowa) lub jakies mieso z warzywami podwieczorek-serek topiony kolacja: spaghetii lub coś lekkiego( z tymz e czasami ok 20-21 jakw racam z pracy)ale chodze pozno spac ok 1. wogole nie czuje sie glodna, moze za duze porcje nakladam? zawsze jak chudlam to bylam tak glodna ze az mnie skrecalo, a teraz widze ze ustabilizowal mi sie metabolizm, nie mam juz biegunek, czuje sie swietnie na takim odzywianiu,ale nie chudne;(( aha-pije duzo ziol, zielonej herbaty, wody (bo cwicze)

Gość mloda:)
problemem Twoim jest to ze tkanka tluszczowa zamienia sie w mieśnie i dlatego nie chudniesz...

ale ja nie widze tych miesni jakos specjalnie..mam duza nadwage bo waze 80 kg przy 172, czuje sie jak wieloryb, dzisiaj sie zalamalam jak zobaczylam sie w lustrze na tle tych superlasek na aerobiku;/ cwicze w pasie neoprenowym kt podobno ma przyspieszac spalanie kcal, najpierw robie pol godz cwiczen aerobowych a potem pol miesniowych. plus czasem aerobik...chcialam schudnac szybko 1o kg zeby sie zapisac na krav mage ale ciagle czuje sie jak wieloryb;((((

Waga jest ważna, no ale chyba utrata cm też cieszy? Aleeee - wyczytałam kiedyś w jakimś poradniku, że utrata 1 cm w obwodzie brzucha, to +- 1 kg utraty wagi w postaci tłuszczu. Czyli jesteś na dobrej drodze :).

A poza tym ćwicząc, wyrabiasz sobie nie tylko formę i tracisz wagę, ale poprawiasz metabolizm, regulujesz pracę jelit, no i przede wszystkim rzeźbisz sylwetkę.

dzieki za pocieszenie, ale dobija mnie ta 8 na poczatku...zwlaszcza ze brzuch mam ciagle jak beben;/ nogi mi chudna i tylek, a moim najwiekszym problemem zawsze byla oponka..nie umiem jej zgubic mimo ze robi brzuszki, biegam i wydawac by sie moglo ze powinno sie spalac;/

dzieki husaria...

Spokojnie, spokojnie. Weź pod uwagę fakt, że jak tracisz wagę powoli, to ta utrata jest trwała i prawdopodobieństwo wystąpienia efektu jojo maleje. PS. Ja z brzuszkiem też walczę ;)

Gość blackvelvet25
Ahh niestety wiele z nas ma ten problem, że nie chudnie równomiernie. Ja sporo schudłam, właściwie to mogłabym już zakończyć odchudzanie, ale mnie z kolei dobijają nogi. Brzuch jest już całkiem przyzwoity, teraz kwestia żeby go trochę ujędrnić ( ale ćwiczę ćwiczę ), z bioder już też mogłaby przestać spadać, a nogi wciąż takie grube. I chyba będę musiała zakończyć odchudzanie, bo chcąc schudnąć na tyle, by moje nogi były w miarę ( ale tylko w miarę ) szczupłe musiałabym się pogodzić z faktem, iż góra mojego ciała wygląda jak wychudzonej modelki ( a tego bym nie chciała)

Gość ja bym Ci nie radzila biegac
poki co oczywiscie. Przy takiej tuszy za bardzo obciazasz stawy. Brzuszki tez Ci poki co nic nie dadza, nie masz co rzezbic na razie. Najpierw pospalaj troche, a potem pomysl o kaloryferku ;)

Gość nosz ja piernicze
zresz spaghetti na kolacje i chcesz schudnac?:D

Gość spokojnie,spokojnie:)
mialam ten sam problem-waga stala w miejscu.Tez sporo cwicze i zdrowo sie odzywiam.Waze 58kg przy 164cm wzrostu i wcale na tyle nie wygladam.Nic mi sie zwisa ani nie faluje,po prostu taka moja uroda i juz.Moze Ty masz tak samo:)

Gość kDdksdsksds
a skad wiesz ze spagetti polan wielka iloscia sosu z torebki???? ale z ciebie idiotka. a co do brzucha brzuszki nie , przerzuć sie na a6w spalisz tluszcz:)

Gość kuki123
unikaj kolacji lub jedz same warzywa

Gość jesli ma tluszcz na brzuchu
to a6w go raczej nie spali,tylko uksztaltuje miesnie,ktore beda pod tym tluszczem ukryte.No ok,moze je bedzie troche widac,ale zeby a6w przyniosla pozadane efekty,autorka musi wziasc sie za cwiczenia kardio:)