Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mad girl

Czy Bóg istnieje? W co wierzycie?

Polecane posty

maliboo: wiesz jakie jest największe zwycięstwo szatana? to że człowiek myśli że go nie ma. skoro nie ma to moze robić wszystko. a uwierz mi ze szatan jest. może głupio to zabrzmi ale wiem z własnego doświadczenia, (kiedyś bawiłam sie bardzo długo, w czarną magie, wywoływanie duchów, i robiłam inne głupie rzeczy) i daje saobie teraz rece i nogi uciac ze szatan istnieje.

Gość big bang
NO WŁASNIE NIE....TO CO PISZESZ TO TAK MILE PRZEZ WSZYSTKICH KRYTYKOWANY POSTMODERNIZM

Gość big bang
łoooooooj, predzej istnieją kosmici:P:P:P:P

Gość maliboo
minimadzia 'bo wydawalo mi sie ze fajnie takie cos przeczytac ' przeczytac taka powiastk fajnie, ale niekoniecznie wierzyc ze to prawda :D czasami warto pomyslec logicznie, inaczej mozna byc podatnym na tzw. 'pranie mozgu'

Gość big bang
bajka o mojżeszu dalej jest ładna:P

cale sredniowiecze walkowali ze nalezy umiartwiac swe ziemskie cialo, czyzby dogmaty sie zmienily? ups, byc moze nie jestem na czasie z dekretami watykanu co akurat jest u nich na topie... to podkreslanie marnosci ciala i zycia doczesnego, ze to tylko przedsionek dla 'wiecznie szczesliwego zycia w krainie mlekiem i miodem plynacej - oczywiscie wtedy gdy sobie na to zasluzymy - ze seks jest 'brudny' i tylko w celach prokreacji i po ciemku, nie jak np. w celebrujacym cielesnosc hinduizmie gdzie sa cale swiatynie z tymi 'nieprzyzwoitymi' rzezbami :)

Gość big bang
do tej oswiecoenje i swietej prawdy w biblii

to jest przykład:) wiadomo ze na podstawie opowiadania z blogu nie zmienisz swoich pogladow i wiary:) dla mnie bylo to wazne odpowiadanie i chcialam sie podzielic, i tyle:)

Gość big bang
koran naucza ze maz ma dogadzac i dbac o swoja zone w lozku, ich grzechem jest dbanie tylko o siebie - faceta

Gość mad girl
ja byłam bardzo wierząca i troche głupio mi o tym pisać. Ale miałam wrażenie jakbym przegrała z własnymi slabosciami i pokusami...... Po tem jakbym starciła Boga. I wypierałam sie go, obrazałam. Głupio było mi sie do niego modlic ,bo czułam ze go zawiodłam i teraz czuje ze juz nie mam z nim żadnego kontaktu

Gość big bang
No dobra.... pytanie z punktu widzenia kosmologii musi istniec życie poza naszą planetką... jeśli je odkryjemy, to większość religii, a juz na pewno chrześcijaństwo lezy w gruzach....

nala007 SEKS jest SWIĘTY!!! :) a zycie, to nie jest kwestia umartwiania. nikt Ci nie każe się bić ( bedzie to naruszenie 5 przykazania nie zabijaj) ani umartwiać a że w NIEBIE będzie mleko i miód to inna sprawa:)

Gość prawnuk,,
"asietttaaa mysle ze to nie jest takie wazne czy wierzysz czy nie wierzysz. wazne by byc dobrym czlowiekiem, nikogo nie krzywdzic, zyc w zgodzie ze soba wtedy wszystko na pewno bedzie dobrze"" --nie jestem co do tego taki pewien bo jak bylaby wtedy roznica miedzy wierzacym-zyjacym wedlug 10 przykazan a niewierzacym? Poza tym Jezus w Biblii mowi wyraznie kto sie nie dostanie do nieba.Powtarza wielokrotnie ze znajda sie tam "ci ktorzu uwierzyli"-no i wlasnie tu jest ten ostatni moment zycia kiedy umierajacy oddycha po raz ostatni i poznaje Boga-widzac przez moment Jego Twarz....To wlasnie chyba ten moment moze decydowac tez o naszej przyszlosci w wiecznosci. Malibu-obejrzyj,posluchaj egzorcyzmy anneliese michelle. Przeczytaj teksty z tego linku ktory podalem.Przekonasz sie czy szatana nie ma. Wiesz-on podczas egzorcyzmowania bywal zmuszany do powiedzenia pewnych rzeczy.Mozna o tym przeczytac m.in. w ksiazce Gabriela Amorth'a-Wyznania Egzorcysty.Wiesz co uznawal za swoj najwiekszy sukces?To ze ludzie uwierzyli ze on nie istnieje...

Gość maliboo
minimadzia no wlasnie tylko tyle masz do zaoferowania powiastki...na tym sie to wszytko opiera, ale dla mnie to za malo ale jak ci z nimi lepiej... zauwazylam, ze ludzie ktorzy sa 'slabi psychicznie' czepiaja sie religii bo ona daje im jakies oparcie, nadaje sens zyciu ja widze sens zycia bez religii, nie potrzebuje jej dobranoc

Gość big bang
u nas w PL panuje szał egzorcystyczny.... po prostu każdy ma mieć diabła i egzorcystę na telefon

Gość big bang
Mi też bóg nie nadaje sensu życiu, nie jest żadnym punktem odniesienia.....

mad girl: ale On jest MIŁOSCIA! i umarł za Twoje WSZYSTKIE grzechy, za te których jeszcze nie popełniłas tez;) dlatego przyjmij to:)

Gość big bang
dziękuję...... ale to tylko opowiastka

Gość mad girl
minimadzia -tez bawiłam sie w czrną magie :( załuje , bo robiłam to dośc długo

maliboo to co pisze, wynika z mojego doswiadczenia a nie z powiastek a Tobie jest lepiej nie wierzyć bo Ci tak łatwiej i boisz się, ze musiał byś coś zmienić! masz swoj świat i swoje kredki.

Gość prawnuk,,
Gabriel Amorth jest wieloletnim egzorcysta diecezji rzymskiej.

mad girl proponuje przenieść rozmowę na gg. bede mogła Ci troche wiecej powiedziec na gg niż na forum, bo tu zaraz pojawią się głupie komentarze....;/

Gość big bang
Jak czytam to zbawcze i uduchowiono-natchnione pitu pitu .......

Pan Jezus: Chcę wam ukazać, jaka broń obezwładnia szatana najbardziej i najmocniej: wasza pewność, że jesteście kochani przeze Mnie i otoczeni Moim Miłosierdziem. Odwołanie się do Mojego Miłosierdzia unieszkodliwia waszego wroga (szatana), ponieważ on wie, że to jest prawda. Chciałby tylko zachwiać wasza pewność, wykazując wam waszą słabość, wasze braki i uwypuklając wasz wady wasze grzechy . To też jest prawda (że je macie), ale gdzież jest znak równania między waszą nędzą a moim Miłosierdziem? Pamiętajcie, że on jest waszym oskarżycielem przede Mną i ponad to nic nie może. Jesteście obmyci Moją Krwią. przebywacie wewnątrz Mojego Serca, a nie poza Nim, i nic wasz tego usunąć nie zdoła, bo nawet gdybyście to teraz sami zrobili w pełni zdecydowania woli, Ja będę wam pamiętał to, że kiedyś kochaliście Mnie i służyliście Mi. Dlatego myśląc logicznie nie możecie się bać, a wszelkie wasze lęki są wam narzucone (przewrotnie) i nie mają żadnych podstaw.

Gość prawnuk,,
mad girl-uwierz w to co napisalem.Mianowicie w to ze Bog jest bardzo Milosierny.Przeciez gdyby tak nie bylo-to nie dal by sie za nas zamordowac na krzyzu w tak okrutny sposob.On ZAWSZE wybaczy i KAZDEMU i KAZDY nawet najstraszniejszy grzech.Bog zna nas lepiej niz my sami.Przeciez to On trzymal nas-nasza dusze pierwszy z Miloscia zanim tchnal w nas zycie...

Gość mad girl
teraz boje sie szatana ,juz raz mnie opetał. teraz jak modle sie do Boga to odchodzi. Boje sie:( Dlatego wolałam nie wierzyć czułam sie bezpiecznej. To wszystko jest popieprzone:/