Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mad girl

Czy Bóg istnieje? W co wierzycie?

Polecane posty

Gość rudy45677
Widzisz, teraz czujesz jej zapach.

Gość rudy45677
Teraz odpowiedz mi na pytanie czy ta niebieska róża jest prawdą.

Gość rudy45677
I Twojego.

Gość rudy45677
Powiesz teraz , że już jej tam nie ma, ale jesteś świadomy tego , że ona pozostanie już tam na zawsze.

Gość rudy45677
No już czytałem to pytanie ... czyli którego nie ma ?

Z tego, co wiem to istnieją kontrowersje co do tego Nie wolno ci mieć innych bogów oprócz Mnie. Nie wolno ci zrobić sobie figury, żadnego wyobrażenia tego, co jest w niebie na górze, ani tego, co jest na ziemi w dole, ani tego, co jest w wodzie poniżej lądu. Nie wolno ci oddawać im pokłonów i nie wolno ci im służyć, bo Ja , twój Bóg, jestem Bogiem żądającym wyłączności, który karę grzech ojców synom do trzeciego i czwartego pokolenia, tym, którzy Mnie nienawidzą, a tym, którzy Mnie kochają i przestrzegają Moich przykazań, wyświadczam dobro przez tysiące . i tego i nie wolno ci pożądać żony twojego bliźniego, nie wolno ci pożądać domu twojego bliźniego, jego pola i jego sługi, i jego służącej, i jego byka, i jego osła ani niczego, co należy do twojego bliźniego.

Gość z tymi przykazaniami
to trochę jak z obecnym zakazem palenia ja bym do jednego ani drugiego Boga nie mieszała ale ludziom namieszać zawsze można i chyba oto chodzi w gruncie rzeczy :P

Gość taka_jedna_mama_znajaca_biede
Bog istnieje , mam na to dowody, niezbite. Zainteresowanych prosze jutro , to dluuuuga rozmowa, duzo do opowiedzenia.A teraz ide juz spac, szkoda ze wczesniej nie wpadlam na ten temat. Pozdro

Gość Pozdro :)
🖐️

taka jedna mama-ja bardzo chetnie poczytam, ja mam z kolei niezbite dowody na obcowanie dusz zmarlych, na to ze wiedza o nas wszystko sa z naimi w kazdej minucie naszego zycia. ale to o Bogu bardzo mnie interesuje. mam nadzieje ze sie dzis pojawisz

Gość ja wierzę w Bogaaa
przykłady: nie mogłam długo znaleźc pracy i nagle jednego dnia znalazłam. Tak samo raz się obudziłam i jak przez mgłę zobaczyłam postać w oknie, jakiegos ducha. Raz mi sie samo światło wyłączyło w domu, a innym spadła taka kasza z komody. Ogólnie to mam bujne przezycia z obcowania z Bogiem

ja wierze w Boga-ale to nie sa zadne dowody!!!!!!! sa ludzie ktorzy np afirmuja , wizulaizuja codziennie wierzac w energie wszechswiata, nie nawiazujac zupelnie do Boga i tez dostaja to czego chca. no i co ty na to? a sa tez ludzie ktorzy modla sie do boga zarliwie latami o cos i tego nie dostaja, wiec jak ciebie Bog slucha i nnych juz nie? to on pobie tak wybiera?

Gość KaroIek
zaje­biście

Gość kijken kijken niet te kopen
to znaczy: klikaj, klikaj aż do usranej śmierci

Gość mad girl
Jak ktos ma ochote podyskutować lub popowiadać o duchach i dowodach na istnienie Boga to zapraszam, chętnie poczytam;)

Gość ja sie zglaszam do dysputy
jest tu kto?

Gość kto wie?
czy Bóg uczestniczy w tworzeniu nowego człowieka?

Gość eustraelo
z przykrością muszę Panstwa zawiadomic że Boga prawdopodobnie nie ma bo i po co mialby być a my jemu po co i tyle. Czlowiek stworzylo boga ze strachu przed smiercią i nicoscia

Gość ale jest top model
:classic_cool:

Gość eustraelo
albo nie wiem

Gość Czy Bóg nie istnieje?
cuda chyba wynikają z rachunku prawdopodobieństwa, np. ktoś chory na raka ma szanse 1:100 i akurat trafia na ten 1% szczęścia (a ludzie mówią - to był cud)

Gość ja sie zglaszam do dysputy
Bóg istnieje ale nie jest tworem takim jakim sobie go wyobrazamy jako chrzęscijanie,czy tez inna wiara

Kurczę tak was czytam i się zastanawiam. Przepraszam, nie przeczytałam całego wątku ale co np z ojcem Pio? Jak się na to zapatrujecie?