Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lalilu

Diane35 - mały problem, kilka pytań

Polecane posty

Gość Lalilu

Witam kobietki. 4 dni temu (w pierwszy dzień krwawienia) wzięłam pierwszą tabletkę z opakowania Diane35 i muszę przyznać że męczy mnie parę spraw. Mój okres przez pierwsze 3 dni był taki jak zawsze, jednak dzisiaj widzę jakiś brązowy śluz, poza tym dość skąpo. Odczuwam męczący ból piersi, troszeczkę się powiększyły. No i cera - czyli to na co Diane ma pomagać w moim przypadku - sprezentowała mi dziwne, bolące gule :/ Czy któraś z was podczas przyjmowania miała takie problemy ? I czy jeśli sprawy pogorszą się, to czy można odstawić w środku opakowania, czy należy koniecznie je "skończyć" ? To moje pierwsze tabletki i to nie w celu anty bo nie współżyję, tylko mające poprawić cerę. Bardzo proszę o odpowiedź :(

Gość nie przesadzaj
co juz po 4 tabletkach masz chrosty? to nie przez diane35-tak sadze brałam ją kilka lat i super wpływała na moja cere weim ze na kazdego dziala inaczej piersi bolały mnie tez przez jakis czas na poczatku przewaznie organizm potrzebuje ok 3 mce aby sie przyzwyczaic nie przerywaj zazywania jesli wezmiesz ok 2 opakowania i nadal beidze sie zle czuc i miec coraz wiecej pryszczy tzn ze masz zle dobrane tabletki ale na poczatku organizm musi sie przyzwyczaic diane sa dosyc silne

Gość nie przesadzaj
a jelsi chodzi o te plamienia po okresie to tez tak mialam po niektorych tabletkach dziewczyny plamia ok 2 tygodnie u mnie zawsze okres konczy sie takimi plamieniami-weic tym sie nie przejmuj

Gość Lalilu
Dziękuję :) Pryszcze to może rzeczywiście od czegoś innego, chociaż nigdy jeszcze takich nie mialam ;/ najbardziej jednak ten okres mnie martwi, zawsze 6 - 7 dni a teraz 4 i to nietypowy dość. Jeżeli jeszcze ktoś miał takie skutki to piszcie proszę:)

Gość nie przesadzaj
prawe kazde tabsy skracaja okres ja po jednych miala 3 dni tylko teraz biore Sylvie 20 -tez na cere ale słabsze niz diane35- bo cera mi sie poprawila i teraz biore jako antykoncepcje okres mam 4 dni

Gość mi po Diane 35 tez
na poczatku wyskoczyly takie straszne duze pryszcze ale sie zagoily i juz pryszcze nie wychodza:) dzis wezme 4 tabletke z 2 opakowania i widze znaczna poprawe, nie mam juz takich bolących gul jak wczesniej:) przy poczatkach brania tez sie zle czulam, watroba mnie bolala, glowa, ale to tylko jakis pierwszy tydzien a pozniej sie uspokoilo:)

Gość ja odstawilam diane ale bo mia
wszystkie skutki uboczne

Gość Lalilu
Do "ja odstawilam diane.." a odstawiłaś w trakcie opakowania czy wzielas do końca ? Ból głowy też mam ale to dziś pierwszy raz i myślę że raczej z niewyspania niż od D. chociaż kto wie.. Dzięki za odpowiedzi :)

Gość masło.maślane
ktos tu zaglada :P ? Dziewczyny ja biorę Diane juz 10 dni i piersi bolą mnie STRASZNIE ! :( nie moge wytrzymac, przy chodzeniu musze je trzymac zeby "amortyzowac" hehe :D jak nikt nie widzi to ok ale przeciez nie bede po miescie z rekami na piersiach paradowac :P Czy któras ytak miala ? Bo zaczynam sie martwic ze mi zaszkodzą i zrobi mi sie cos w piersiach :(

Gość dorota1164
Ja Dianę przyjmowałam 2 lata. Dostałam ją na uregulowanie okresu i poprawienie stanu cery. W tym czasie przytyłam prawie 30 kg i wyjaśniła się przyczyna nieregularnych miesiączek - gruczolak przysadki mózgowej o wielkości 2cm. Najlepsze jest w tym wszystkim to, że gdyby mój "kochany" ginekolog choć trochę zainteresował się przyczyną nieregularnego miesiączkowania wiedziałby o gruczolaku który przez te dwa lata karmił się Dianą i rósł jak na drożdżach. Nie musiałabym przechodzić przez to co do tej pory, czyli 3 lata przyjmowania po 8 tabl. dziennie bromergonu na zmniejszenie gruczolaka, ciągłych badań i w efekcie operacji usunięcia guza. Muszę dodać że to wszystko zrujnowało mi zdrowie ponieważ o upragnionej ciąży mogę sobie teraz pomarzyć. Mimo operacji ciągle się leczę, moje hormony są w totalnej rozsypce i trochę to potrwa zanim wszystko wróci do normy. I pomyśleć, że wszystko zaczęło się od Diana35, która według mnie i moich doświadczeń to syf jakich mało.Na rynku jest mnóstwo mniej szkodliwych środków antykoncepcyjnych, które mają taki sam cel jak Diana. Więc dziewczyny warto się zastanowić nad tym czym się faszerujecie bo to może mieć skutek na długie lata.

Gość frania772
Hej ... ja właśnie zaczełam brać 2 opakowanie Diane .. i co do rezultatów to jestem jak narazie bardzo zadowolona. :) Gin przepisała mi Diane.. bo mam za wysoki poziom testosteronu [ mam problem z nadmiernym owłosieniem] .. ( tak w ogole mam rownież pco ) no i .. tabletki rowniez miały zrobić porządek z moja miesiaczka. Co mie zdziwiło, ze po 1 opakowaniu już widze róznice.. Wloski nie odrastają .. a jeśli jakieś sie pojawią.. to bardzo wolniutko rosną. :) No i co do piersi ... to praktycznie od samego poczatku mnie bolaly .. az skonczylam opakowanie, ale to dlatego, że im sie troche urosło. :) Teraz juz ból całkiem zanikł. A poza tym.. to zauwazyłam pare skutkow ubocznych .. ale da sie je przezyć, tym bardziej, że pomagają mi te tabletki. :) Ale na początku jak sie dowiedziałam, ze mam brac Diane, byłam przerazona.. po przeczytaniu wielu opinii na ich temat.. Ale teraz wiem, ze nie warto zwracać na nie uwagi, bo każdy organizm reaguje inaczej. :))