Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frulalika

cocker spaniel czy sznaucer miniaturowy?

Polecane posty

Moja też tak robi, kladzie sie polowa ciala patrzy na mnie i czeka az jej pozwole wejsc, a jak sama sie pcha to krzycze i wie o co chodzi. Nauczylam sie opierac jej urokowi, odmawiac jej i to jest podstawa jesli chce sie miec psa tej rasy;p Ona jest dla mnie pelnoprawnym czlonkiem rodziny:)

Gość spaniel
no ja tylko z tym spaniem ...a reszta to juz ok ...nauczona i wytresowana ma 2 lata i miala szczeniaki..... ale byly piękne same suczki , teraz dostaje maile od ludzi co je kupili , super rosną i tylko slysze pochwały :) choc tez troche rozrabiają jak to psy

Gość Katherinne
Cocker Spaniel szczeniaczek: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/12/Cocker_Spaniel_Puppy.jpg pies dorosły: http://th.interia.pl/11,b3c1121973843086/english_cocker_spaniel441_32331902718x_1190779500515.jpg Sznaucer Miniatura: szczeniaczek: http://www.johnwade.ca/images/stories/Column/minischnauzerpuppy.jpg pies dorosły: http://zbractwa.pl/images/stories/nowosci/kpii7.jpg

Gość spaniel
ja od dziecka chcialam spaniela i one mi sie bardziej podobają ale to rzecz gustu

Gość Katherinne
Krzyki i bicie... Mam nadzieję, że autorka nie weźmie sobie do serca tych porad pseudo-wychowawczych. Biedne psy :/

"Ja znam dwa spaniele i niestety muszę się zgodzić, że do inteligentnych nie należą. Głupsze są tylko chyba dalmatyńczyki (z ras, które spotkałam)." Dalmatyńczyki rzeczywiście. Szczyt wśród ras ;) Dlatego ci co wzieli się za hodowle sprzedają teraz za 50zł.

"Krzyki i bicie... Mam nadzieję, że autorka nie weźmie sobie do serca tych porad pseudo-wychowawczych. Biedne psy :/" W którym miejscu jest, żeby krzyczeć i bić ?

Gość Katherinne
Przeczytaj to się dowiesz. Boże :/

Czy ja napisałam, że bije swoja psinke- nie rozsmieszajcie mnie:) ogarnia mnie ironia;/ A chyba krzyk to nic złego, bo nie wierzę że wy nie krzyczycie na dzieci, znajomychm psy... każdy czasem na to zasluguje

Gość Katherinne
Nie, nie krzyczę na dzieci. Następny genialny pomysł :/ "ogarnia mnie ironia;/ " Padłam :D

Jak Ci sę nie podoba to nie czytaj moich komentarzy i w ogóle opuść ten temat:) żegnam

Gość spaniel
wiesz ja mam dziecko ...i wiem jak psa wychowac...nie jestem gówniarą... MOja Jessi dostala klapsa nie powiem ... ale przynajmniej jest wychowana. nie mówię tu o znęcaniu sie nad psem i niewiadomym jak biciu ...... kazdy sam decyduje co robi ..jak padłaś to powstań i idz sobie z tąd

Gość Katherinne
Nie, nie, wcale nie pisałam, że mi się nie podobają, wręcz przeciwnie :D

"jak padlas to powstan i idz sobie stad" no to bylo dobre i rowniez tak uwazam:)

"MOja Jessi dostala klapsa nie powiem .." Czasem trzeba dać klapa albo podnieść głos. W końcu pies musi odróżniać kiedy właściciel jest zadowolony z jego postępowania a kiedy nie. Normalnie wystarczy zrobić coś takiego raz w życiu. Nikt tu nie każe psa lać i znęcać się nad nim :) Ludzie.. nie wpadajmy w obłęd jakiś :) Za torturami też nie jestem ;)

Gość Katherinne
Niestety nie potrafisz wychować psa. To co Ty nazywasz tym wychowaniem, czyli klaps czy krzyk pies odbiera jako agresję. Do psa mówi się stanowczo i wychowuje od małego, a nie zastrasza. Ciesz się, że masz tego spanielka, bo gdybyś miała jakąś agresywną rasę klaps lub krzyk mógłby się skończyć dla Ciebie tragicznie - nawet jeśli nie dla Ciebie (bo być może pies uważałby Cię za przewodnika stada), to mógłby skończyć się źle dla Twojego dziecka, które najprawdopodobniej powtórzyłoby Twoje błędy przy psie, a dziecko zawsze jest najniżej w hierarchii. Temat nie jest Twój, więc nie rządź się kokoszko.

Gość spaniel
twoj tez nie i odchodzisz od tematu

"Do psa mówi się stanowczo " Tak własnie wychowywałam swojego psa, stanowczym i podniesionym tonem... sama sobie zaprzeczasz;/ Nie mój ale jak masz wkurzać ludzi to lepiej stąd wymiataj:)

Gość Katherinne
Już Cię słucham i znikam o Pani :D Stanowczy głos, to nie jest podniesiony głos, dziewczyno! Radzę poczytać cokolwiek o wychowaniu i traktowaniu psa, bo na prawdę obawiam się o Wasze pieski. Ja zdaję sobie sprawę, że chcecie dla nich jak najlepiej i kochacie je, ale na prawdę nie zdajecie sobie sprawy, że przez krzyk i podnoszenie głosu/krzyk zastraszacie psy, a nie wychowujecie!

Nie czytalam calego tematu ALE autorko chcesz trzymac psa w ogrodzie? :o jesteś niepoważna? Nie kupuj psa bo tylko go skrzywdzisz ŻADEN pies nie będzie szczęśliwy spędzając cale życie w ogrodzie bez kontaktu z domownikami... pies powinien mieć zarówno dostęp do ogrodu jak i do środka domu 24 godziny na dobre :o chcesz psa z rodowodem czy kundelka ze schroniska??? bo chyba nie masz zamiaru kupować kundla z gieldy od pseudohodowcy który ci wciśnie kit, że piesek jest rasowy tylko papierka mu się nie chcialo wyrabiać czy coś? Chyba nie jesteś glupia żeby wierzyć w takie teksty ?? :D:D:D:D:D:D:D

Skończ te swoje łzawe teksty,:)mój piesek nie jest przeze mnie zastraszony ani przez żadnego członka naszej rodziny, jest dobrze wychowana i każdy kto przychodzi do Nas to stwierdza:)

no to sobie wybralas psa do ogrodu.. hehe napewno ci odstrasza ludzi :P a tak co do labradorow.. bo o nich pisaliscie, to ja mam 2, jeden czarny (suczka) i goldena.. i jak mi ktos powie ze sa to glupie psy to chyba zabije, one sie strasznie szybko ucza, sa przyjazne dla otoczenia i to jest chyba jedna z tych madrzejszych ras racja, ze trzeba sie z nimi caly czas bawic bo to zywe psy i trzeba im poswiecac uwage, za skarpetki tez sie zabieraja... ale to pies przeciez... tak pozatym to sa bardzo grzeczne moje dwa pupile :P:):)

nie chodzi mi o "czystego" rasowego psa to o jakiego w takim razie? Nie ma rasowych psów bez rodowodu. albo są mieszańce które mniej lub bardziej przypominają jakąś rasę albo są psy rasowe czyli te z rodowodem z hodowli. a co do wychowania psa: bijąc psa uczysz go agresji mniej lub bardziej. Jeśli masz w domu pudelka to nie dziw się że tego nie widzisz gdybyś miala rottweilera i wychowywala krzykiem i biciem to dzisiaj stwarzal by zagrożenie dla otoczenia. Nie wiem czy ktoś z Was stosuje takie praktyki, ja rozumiem, że czasem może się komuś zdarzyć że nad sobą nie zapanuje i da psu klapsa czy krzyknie oczywiście robią to tylko niedoświadczeni wlaściciele, któzy nie mają pojęcia o psychice zwierząt.

Gość Katherinne
Mysia69 zgadzam się całkowicie! Mój brat ma mieszańca labradora, pies o dziwo nie był nigdy szkolony, a jest jednym z najbardziej posłusznych piesków jakie znam :) Nawet pomimo tego, że mają małe dziecko, które często z nim wariuje :)