Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość morso22

Kogo cyganka oszukała ?!

Polecane posty

Gość szuszka
Miałam bardzo podobną sytuację, to było koszmarne. Najgorsze jest to,że człowiek czuje się potem jak kretyn, naprawdę. Dzisiaj nie jestem już taka łatwowierna i na choćby najmniejszą wzmiankę o wróżbach reaguję bardzo ostro- nie dziękuję i odchodzę nawet jeśli ktoś próbuje mnie na siłę zatrzymać

Gość Rafał Rafał
Cześć Lipsssss Może ta informacja zainteresuje Twoją mamę. W Tarnowie na ul. Krakowskiej 10 jest "Muzeum Etnograficzne" (Oddział Muzeum Okręgowego w Tarnowie). W tym Muzeum Etnograficznym jest jedyna w Polsce stała wystawa poświęcona Romom. Podaję Ci stronę www.muzeum.tarnow.pl Serdecznie Cię pozdrawiam Rafał

Gość Rafał Rafał
Cześć Romniouri Serdecznie Cię pozdrawiam

Gość @Morso22
Mnie oszukała Cyganka dawno temu, ale wszelkie uogólnianie uważam za debilzm. Pobili mnie też polscy katolicy bez powodu. Polacy okradli mi piwnicę.

Gość Romniouri
Kiss you all my dear friends (K)(K)(K) muuuuuaaaaaahhhhh now, I have to go to make something to eat , hehe kirawaf laszij zumi and kajni pekouf :):) ugotuje dobra zupke i upieke kure, pa pa pa ps do Lipsssssssssssss 3maj sie siostro

Gość Morso22
szuszka, dokładnie, to nie chodzi już nawet o te pieniądze, ale o poczucie jak człowiek jest glupi, poczucie do samego siebie... bo zlodziej to zlodziej,w każdej narodowości są i nie o to chodzi czy cygan czy polak czy niemiec tylko o to że człowiek dał sie tak nabrac i czuje sie jak frajer

Gość do rominouri
pandafciu moj lub mniej murokar

Gość Rafał Rafał
Cześć Lipsssss Zapomniałem napisać poprzednio, że to Muzeum Etnograficzne w Tarnowie organizuje co roku romskie imprezy, np. w maju "Noc Muzeów", w lipcu "Tabor Pamięci", we wrześniu "Romską Jesień". Rafał

Gość Morso22
Widzę że jest tu troche romow z pochodzenia, powiedzcie mi, czy na prawdę wy cos tam umieliście wróżyć, czy czarować, czy to jest bajka niektórych z takich oszustów ?

Gość niewole niszczą nam sny
Rafał, czytałeś książkę "Cyganie na polskich drogach"?

Gość Rafał Rafał
Czytałem.

Gość Romniouri
Hey "do romniouri" na pen mangie ziungale worby !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ci pandawaf ma a tu lesama kasa worbis , lesama bo me szaj penaftukie has muri miś tu cioro zdrajco !!!!!!!! tu na 100% ci san rom, warika szundan kadal worby, cizanes but te worbis romanes ;) fajma.

Gość Rafał Rafał
Romniouri może Ciebie też zainteresują te informacje o Muzeum Etnograficznym w Tarnowie, które podałem Lipsssss

Gość Morso22
Pozdrawiam tez Romow którzy tu piszą, wy jesteście ci normalni.

Szkoda, że nie znam romskiego.

Gość Romniouri
powiedz 2 - 3 zdania to ci przetlumacze :)

Gość Romniouri
dzieki rafal :) ja pochodze z innej kasty romow niz ci ktorzy tancza, spiewaja i sa jak don wasyl. ja pochodze z kasty Lovary (lołwe) - pieniadze :):) oni zajmowali sie kiedy wyrabianiem dukatow. a don wasyl i ci co tancza to Rumungry (nie mylic z rumunami)

Nie chodzi mi o konkretne zdania. Po prostu języki to moja pasja. Kiedyś słyszałem Romów rozmawiających w trolejbusie. I zauważyłem, że wplatają polskie słowa, np. warsztaty, unia. Domysliłem się, że rozmawiają o dotacjach z UE.

Gość KARINKAAA:)
Cyganka zrobiła mnie tak samo w kuku jak autora

Gość Rafał Rafał
Lipsssss, jakbyś mi podała e-maila, to mógłbym Ci wysyłać informacje o romskich imprezach w Polsce.

mnie jeszcze zadna cyganka nie oszukala ale za dziecka niestety zle wpsomnienia mam :O boje sie ich .. wiec bylo to tak chodzili po domach a ja sama bylam wtedy , mialam ok9-10 lat otwieram drzwi a tu romka czy jest mam itp ja ze nie i chcialam zamknac drzwi a ona mi noge i tak ze nie moglam nic zrobic ani zamknac ani nic :O ale tyle dobrze ze akurat mama wrocila i odeszla dostala ochrzan , mojej babci kiedys kury ukradly :D ale to bylo wieki temu :) raz zaczepila nas cyganka to mialam 17 mnie i moja kolezanke ale szybko ja splawilismy

Gość Romniouri
tak, czesto wplatamy slowa z krajow w ktorych jestesmy .. moja mlodsza siosta, ktora urodzila sie w anglii jak uczyla sie mowic to wplatala slowa angielskie, mowila naprzyklad, me ziaf ando room ;) czyli ide do pokoju

Gość Rafał Rafał
Romniouri, nie wiem, z jakich szczepów romskich są Romowie z zespołów romskich z Tarnowa, czy to są Rumungry czy inni. Nie pytałem się ich. Poza tym występują tam także inne polskie i zagraniczne zespoły romskie. Nie tylko Romowie z Tarnowa. Jakbyś chciała kiedyś przyjechać do Tarnowa, to przyjedź. Ja, jak tylko mogę, to przyjeżdżam na romskie imprezy do Tarnowa.

Gość a ja miałam ciekawą sytuację
parę dobrych lat temu,mam urodę wloską ale korzenie polskie,byłam z mężem latem na wakacjach,ubrana bylam tak trochę po cygańsku (miałam długą kolorowa spódnicę)siedzimy sobie nad jeziorem aż tu podchodzą do mnie 2 cyganki i jak gdyby nic zaczynają rozmawiać ze mną w ich języku....ja oczy w slup i one chyba zorientowały się że nie ten adres bo sie oddaliły bez słowa.Ogólnie rzecz biorąc nie jestem rasistką ale co do romów ma b negatywne uczucia,kolezankę okradli na 2 stowy aranżując b głupia sytuację-na drodze stoi niby zepsuty samochód,ona się zatrzymuje oni proszą o pomoc chcą trochę kasy na paliwo w zamian oferuja złoty sygnet,oddaja go zjeżdzajac z kwoty 700zł na 200zł,koleżanka myślała ze zrobiła interes,ie muszę mówić,ze sygnet okazał się z tombaku...a jak ktoś pisał wcześniej-Hindusi taktak,ąle trzeba znać trochę historii!oni zostali jako kasta WYRZUCENI z ziemii swojej wlasnie za niegodne postępowanie!

Gość Romniouri
Fajnie by bylo odwiedzic jeden ze swoich starych krajow :):) popytam kuzynow, moze sie uda , wiem ze w ciechocinku sa imprezy, ale tez tam nie bylam :(

Gość Romniouri
oh jak ja lubie mowic o pochodzeniu ludzi roznych ras ..."wszystkie drogi prowoadza do rzymu" albo "egipt kolebka cywilizacji" :):)

Gość Romniouri
do Tarocistki ... a moze ja tobie powroze ???? za darmooooooooooooo :):)

Gość Rafał Rafał
do Romniouri i do Lipsssss Cieszę się, że mogłem Was poznać. Moim ideałem urody są Cyganki i Hinduski (bo jak wiecie, Wasz naród pochodzi z Indii).

na mnie rzucila juz klatwe,wyszla jedna cyganka w centrum Warszawy..daj pani powroze za monete,chcialam zobaczyc jak rozegra cala ta sprawe wiec sie zgodzilam,powiedziala ze widzi szczescie faceta i dziecko,potem prosze wyjac banknot papierkowy stwierdzilam a co mi szkodzi najwyzej bede sie szarpac i jej zabiore moje pieniadze,widziala juz juz dom i jakies tam bogactwa..po czym mowie ze ma mi zwrocic 2zł i 50zł a ona że nie bo sie nie spelnia marzenia,a ja prosze mi oddac wyszla druga cyganka z krzakow i powiedziala ze jest w ciazy i ze nie oddadza po czym szedl facet powiedzialam mu sytuacje bo sama nie moglam wyrwac tych pieniedzy i rzucily na mnie klatwe.szarpalismy sie.a faceta pozniej na kawe zabralam.tak moja naiwnosc ale chcialam sprawdzic caly system ich gierek gdyby nie facet nie odzyskalabym tych pieniedzy

Gość Romniouri
Tez cie ciesze ze cie poznalam:)