Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia 1287654

Basen z 6 miesięcznym dzieckiem??

Polecane posty

Gość kasia 1287654

CZy ktoś był na basenie z taki małym dzieckiem?

Gość to TYLKO wozek
tak, ja.

tak ja zaczelam chodzic z synkiem jak skonczyl pol roku chodzilismy sami nie na zajecia grupowe, na basen z chlorowana woda o temperaturze 32*C, po roku zaprzestalismy bo synek zaczal bardzo czesto lapac infekcje ucha i pediatra kazal zrezygnowac;-(

Gość kasia 1287654
i jak wrażenia?? dziecku się podobało?? Nie dostało potem kataru? Woda ie była za zimna?? A byłaś w zimę czy latem??

zaczelam chodzic od stycznia tego roku, woda w sam raz chociaz mowia ze powinna byc cieplejsza, synus nie chorowal tylko to uszko;-( uwielbial tam chodzic...

Gość to TYLKO wozek
Zaczelysmy chodzic na zajecia grupowe dla dzieci wczesna wiosna. Chodzimy do teraz. Moje dziecko bardzo lubi wode. dzieki tym zajeciom oswoila sie z woda, zamaczaniem glowy czy chlapaniem. W lecie w okresie przerwy, bedac na wakacjach, moja corka nauczyla sie plywac w skrzydelkach. Moim zdaniem wszystko dzieki wczesniejszym zabawom na basenie. Polecam zajecia grupowe, chyba ze sie na tym znasz i potrafisz wymyslac zabawy.

Gość kasia 1287654
my właśnie planujemy tez zacząć od nowego roku i może jakiś karnecik wykupić tylko boję się że mały się rozchoruję.

Gość to TYLKO wozek
Corka nie choruje od wyjcia na basen. Bo basenie siedzimy do pol godziny w barze aby stopniowo zmniejszac temperature, bo na przyklad w szatni jest nadal "sauna". Po wyjsciu koniecznie czapka i tyle. Jakos nigdy nie myslalam, zeby czegos nie zrobic bo mi sie dziecko rozchoruje. Chyba, ze masz tak prblem, ze dziecko latwo lapie infekcje to wtedy skonsultuj z pediatra.

Gość kasia 1287654
jeszcze odpukać nie chorował tylko od czasu do czasu lekki katarek

Musisz chodzić na specjalny basen dla maluchów, gdzie jest odpowiednia temperatura i woda jest (chyba) ozonowana zamiast chlorowana. Ogólnie dziecko do 9 miesiąca życia pamięta że nie może oddychać pod wodą, później już mu to zanika, więc pół roczku to idealny czas. Są specjalne kursy z instruktorami. Mam 14miesięczną bratanicę która już jest w "drugiej" klasie takiego kursu, sama pływa (oczywiście z pływaczkami i tatą w pogotowiu), siedząc na krawędzi basenu wskakuje do wody, nie boi się, nurkuje, nie choruje :) Tylko trzeba odpowiednie miejsce znaleźć. To głupota chodzić z maluszkiem na "zwykły" basen, w dodatku jak się nie wie co i jak to można dziecku krzywdę zrobić, także ja bym sie pisała z maluchem tylko na zajęcia z instruktorem dla Bąbelków :) Świetna sprawa :)

Gość to TYLKO wozek
Zośka1209 Dokladnie! Basen to tez zabawa dla calej rodziny. U mnie takie zajecia odbywaja sie w soboty przed poludniem. Na basen moga wejsc 2 dorosle osoby plus dziecko. W ten sposob spedzamy razem czas, nie tylko dziecko ma frajde ale rodzice. My z mezem bardzo lubimy sobotnie poranki, mimo ze nie zawsze mamy ochote wstawac wczesnie.

Gość rozwin wypowiedz
Ogólnie dziecko do 9 miesiąca życia pamięta że nie może oddychać pod wodą,

Gość bardzo prosta sprawa
dziecko ma odruch że wstrzymuje oddech, taka pozostałość po życiu płodowym poczytaj fachowe lektury to się przekonasz że to prawda

dokładnie :) pamięta z życia płodowego bo tam przecież jest w wodach płodowych. Oczywiście + - ale przyjmuje się że do 9 miesiąca pamięta, dlatego 6-7 miesiąc to się powoli robi ostatni dzwonek na naukę pływania ;)

Gość wiezienna ballada
ja chodze z moim dzieckiem odkad skonczylo 3 miesiace

boja bratanica też miała tak wcześnie zacząć chodzić ale akurat zima była, więc zaczęli jak miała pół roczku :)

Gość @nnaa
woda dla maluchow nie powinna byc chlorowana, tylko ozonowana. trzeba sprawdzac ktora plywalnia w okolicy taka oferuje i ja wybrac. ozon jest bezpieczniejszy od chloru.