Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość golciaa

dyslekcjia czy to koniec z rozwojem nauki

Polecane posty

Gość czesc golcia
golcia ja siedzialam po 4 ale na skutek trzeba czekac ,sama zobaczysz

Gość golciaa
stigma----no kurwa przeciez to logiczne on pisze np.''pszetskole'' ''kolo'' ''srenka'''zamiast syrenka kaze mu poprawic kazdy zle napisany wyraz do skutku a nauczycielka wstawia mu E NA KURWA MAC

Gość Marta34,.,.
Witaj. Mój syn jest obecnie w piatej klasie i ma stwierdzoną dysleksję,dysgrafię i dysortografię. Do poradnie trafił dopiero w czwartej klasie gdyz na moje sugestei do nauczycielki ,że cos jest nie tak z nim ona odpowiadała ,ze rodzice przesadzaja i wymysaja dzieciom problemy. Wkoncu jednak postawiłam sprawe na ostrzu noża i zdecydowanie poprosiłam o skierowanie go ze szkoły do poradni. Tam stwierdzono u niego wrecz ksiązkowe objawy dysleksji,dysgrafi i dysortografi.Dzieki temu ,ze wiem teraz na czym stoimy to inaczej do niego podchodze,zaakceptowałam jego "wady" i staramy sie codziennie cwiczyc. Piszemy dyktanda,uczymy sie starannie pisac i duzo czyta. Widac juz postepy. Wazna jest cierpliwosc i zaakceptowanie dziecka takim jakie jest. Życze powodzenia i wytrwałosci.

Gość golciaa
Marta34,.,.-----dziekuje za otuche ,mam duza szanse zeby mu pomuc wiec bede stosowac sie do zalecen pani pedagog do ktorej jechalam,bo nauczycielka twierdzi caly czas ze on nie wymaga dodatkowej pracy i jest normalny ,pojde w poniedzialek i dym zrobie i przedstawie jej opinie specjalistow

Gość Marta34,.,.
Trzymaj sie. Pa.

Gość ja pieeeerdolęęęęęęęęęęęęę
Nic dziwnego, że bachor nie umie pisać, skoro mamuśka robi byki w co drugim słowie :O "Pomuc", "zazut" - ja pierdolę :O

Gość trafia szlaG
Szlak to jset do chodzenia w gorach. A poza tym cierpliwosci. Znam osobiscie dzieciaki, ktore po latach nauki (i zaangazowania rodzicow) wyleczyly sie. Czytanie ksiazek jest bardzo wazne. Jako ze moze mu to sprawiac trudnosc, kupuj krotkie ksiazki/opowiadania (dlugie pewnie go zniecheca) , z duzymi literkami, z obrazkami, w temacie, ktorym dziecko sie interesuje. Moze jakies przygodowe (typu stary dobry Robinson Crusoe), sci-fi, czy cokolwiek go interesuje. Powodzenia zycze!