Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xxx DOTKA xxx

Co to może być??? :(

Polecane posty

Gość tak tylko wtrące
kochana rób test to sie nie będziesz denerwować. trzymam kciuki!! a jeśli teraz miałoby się nie udać to odstaw termometr i takie tam. naprawde. daj sobie czas. sobie i temu maleństwu. w to, że mi się tak udało to do tej pory czasem nie wierzę. ale ja sobie w duszy powiedziałam, że widać to jeszcze nie czas. pogodziłam sie z tym, że dziecko jesli jest nam dane to przyjdzie i nie będe go pospieszać. naprawde się z tym pogodziłam. zaczęłam cieszyć się mężem i jakoś tak poszło. ale powiem wam, że pod koniec cyklu juz wiedziałam. kurcze śniła mi się córeczka. na początku to sobie pomyślałam no ładnie jednak mam paranoje, trzeba sie leczyć. ale ja naprawde pierwszy raz czułam.

Gość kafejkaaaaaa
tylko o to chodzi ze ja sobie juz dawno dalam spokoj i sie z tym pogodzilam 2 lata staran robi swoje i potem sie odechciewa tego martwi mnie zaten ten dziwny okres i stad bo to ze dostaje co miesac@ to jestem juz przyzwyczajona a co do tego zeby nie myslec do konca to sie tak nieda jak sie chce tego malestwa z tym odpuszczaniem to tez nie do konca tak jest mam poro kolezanek takich ktore caly czas myslaly o ciązy itd a mimo tego zaszly a ze mna to jest tak ze nawet z mezem juz wyluzowalismy bylsiby nawet na wakacjach i tez to nie pomoglo......

tak dziewczyny maja racje nie ma co sie nakrecac i wogole ze to ciaza bo pozniej sa przykre rozczarowania:( poczekaj do nadejscia @ jesli nie przyjdzie zrob dopieor test..trzymam kciuki aby to byla dzidzia:)

Witam ponownie.Ja z mierzeniem temp. sie nie bawiłam w ogóle. Teraz właśnie od poniedziałku sie postu gorzej czuje i sobie tak mierze. I raz mam np 35,9 a raz 37,2. Odkąd sie staramy o dzidzie to w poniedziałek pierwszy raz zmierzyłam temp. tylko i wyłącznie z powodu złego samopoczucia. I już się nie nakręcam. Wierzę, że jak ma być to będzie w swoim czasie. Boję się poprostu, żeby to nie było coś poważniejszego :( A Ty Tak tylko wtrącę w którym miesiącu jesteś? Gratuluję jeszcze raz córeczki:) Mi się przedwczoraj w nocy też śniło, że byłam w takiej zaawansowanej ciąży, że nie mogłam spać bo mi brzuszek przeszkadzał, aż się obudziłam. Więc też już nieświadoma paranoja:p

Witam:) ja na początku miałam właśnie takie objawy ból brzucha, mdłości itp. ale pomylilam to z jakims zatruciem. robiłam test i wyszedł negatywny. poźniej zrobiłam jeszcze 3 razy i za trzecim razem I I. osobiście polecam test krwi B-HCG. wynik masz w ciągu kilku godzin, masz pewność ponieważ wykrywa już po 48h od zapłodnienia. fak faktem kosztuje troszeczke więcej. ja w szpitalu płaciłam 25 zł. ale opłaca się :) przynajmniej wiem na czym stoje i już nie wmawiam sobie objawów:)

Taaa.... Tylko ja boję się rozczarowania. Mówię sobie, że i tak ok środy dostane okres więc po co robić jakiekolwiek testy? :p A kiedy dokładnie zaczęły Ci się takie objawy?

dotka >> objawy zaczęły ci się jakieś dwa tygodnie przed miesiączką, czyli w okolicach owulacji. może to był duży pęcherzyk :) a objawy chyba faktycznie trochę wcześnie. usg też może nic nie pokazać, zaczekaj do terminu @ i zrób test. powodzenia! :)

No właśnie w okoolicach owulacji. Nigdy tak nie mialam. Ale trwają do dzisiaj i sie nasilają. Dlatego sie denerwuję, że coś może być z nimi nie tak... Jest_super:) to, że objawy zaczęły Ci się miesiąc temu nic mi nie mówi:p Jaki to był okres Twojego cyklu? też przed spodziewaną @?

Się denerwuję, że coś może być ze mną a nie z nimi nie tak:p Przepraszam za blędy ale coś niekumata jestem dzisiaj cały dzień. Nie wiem w ogóle co robię:( I to też jest męczące.

Gość thaisse80
Ja zaszlam po 4 latach staran. Bylam u gina, ze wstepych badan wynikalo, ze wszystko jest ok, glebszych badan nie robilam i maz tez nie robil. Jedyne co u mnie bylo nie tak to nieregularne i dlugie cykle choc wg mego gina nie mialo to raczej wplywu na ciaze. dal mi do uregulowania wit B6 i tyle. udalo mi sie zajsc jak wyjechalam z mezem do innego miasta ze wzgledu na prace. praca tak mnie pochlonela, ze wogole nie myslalam o dzieciach. pierwszy objaw u mnie to byl taki, ze zaczal mi smierdziec maz:)) potem smierdzialo mi juz doslownie wszystko i wszyscy,mialam lekkie mdlosci i to co mnie zaniepokoilo to straszny bol w okolicach jajnikow taki jakby juz mial nadejsc okres a on nie nadchodzil.

to było trochę dziwne bo to był akurat drugi dzien @. nie wiem. od wtedy miałam te objawy. myslałam ze to grypa jelitowa. prawde mówiąc nie wiem czy już wtedy mogłam być w ciązy. dowiem się u lekarza w który tc jestem. narazie na podstawie krwi wyszedł 4 tydzien. więc by się zgadzało że mniej więcej wtedy....nie wiem. sama tkwie w wilekim szoku.

Thaisse80 mogę mieć wszystkie objawy byle nie to, żeby mój mąż mi śmierdział;p ale mnie tym rozbawiłaś:p Nie zniósłby gdybym go pogoniła z małżeńskiego łoża. A jak to jest z bólem piersi na początku? bo mnie bolą tak ogólnie jak na okres tylko bardziej trosze i dłużej. Poza tym nic... a jak czytam to inne dziewczyny mają strasznie wrażliwe sutki, swędzą je albo widza siateczki z żył;/

żyły na piersi to może trochę widzę ale nic szczególnego. ale bolą to prawda...dziś w nocy do tego stopnia ze nie mogłam spać na brzuchu. ale przynajmniej są troszeczkę więszke;p

No mnie też bolą tak, że nie mogę na brzuchu spać:( Ale zawsze przed okresem tak mam. Ale nigdy dwa tygodnie przed!! Poza tym żadnych zmian... A mogłyby urosnąć przynajmniej ze dwa rozmiary bo należe do tzw desek:p

no ja też należę....;/ kochana, nic się nie stresuj.ja przez dlugi czas tez tak mialam ze wkrecalam sobie objawy. wszystko bylo na tak a tu wynik negatywny. w koncu gdy odpuscilam i tak o po prostu zrobilam tes bo mi sie okres spoznial 2-3 dni zrobilam i wyszły II. bardzo duzo lezy w głowie:) nie myśl o tym i sie nie stresuj!!! a ile mogło by w razie czego byc od zapłodnienia?

Gość thaisse80
Dotka- jak mi malzonek zaczal smierdziec to sie naprawde wystraszylam. moj M dba o higiene, poza tym ja zawsze wlasnie uwielbialam jego zapach, uwielbialam sie w niego wtulac wiec naprawde wtedy poczulam sie zaniepokojona co to jest ze ja nagle jak go poczuje mam lekki odruch wymiotny:)) Co do boli piersi mialam go tylko na poczatku (pamietam jednego wieczoru to byl bol plus swedzenie-myslalam ze zejde), potem jakos zmalal, przychodzily owszem momenty, ze piersi bardziej mnie bolaly ale potem tez odchodzily.

Gość after party
xxx DOTKA xxx dziewczyno nie nakrecaj sie piszeszeze tego nie robisz a jednak mimo wszystko tak poczekaj do dnia spodziewanej @ to sie przekonasz kazdy organizm jest inny to ze pania kowalska bolaly piersi tak a nie tak to nie znaczy ze u ciebie tez tak musi byc!!!twoje objawy nie konecznie musza wskazywac na ciąże...

Gość after party
xxx DOTKA xxx temperature sie mierzy codziennie rano anie o kazdej porze dnia

Gość mnie bola piersi
i mnie mdli - wlasnie czekam na okres a te objawy u mnie to pms

Gość mnie bola piersi
powiekszony brzuch??? Przed okresem - normslks, pirsi, mdlosci, sennosc - pms - ale ciaza tez ale na objawy za qczesnie

Staram się nie nakręcać... Ja na początku zapytałam czy to nie jest coś groźnego bo martwią mnie te bóle. A to dziewczyny zaczęły mi pisać o ciąży więc mimowolnie znów o tym myślę, że może jednak tym razem... Co do temp też pisałam, że nie bawię się w mierzenie. Po prostu z powodu złego samopoczucia mierzyłam i też mnie zmartwiło, że raz za niska raz za wysoka. A ew od zaplodnienia nie wiem ile mogłoby być bo też w tym miesiącu jakoś nie miałam czasu na zwracanie uwagi na płodne. Ostatnią miesiączkę dostałam 25 października a kochamy się średnio co 2-3 dni bo lubimy:p

Gość tak tylko wtrące
hej ja jestem juz w 6 miesiącu:) strasznie się tą ciążą cieszymy. nie wkęcaj się, napewno nic złego się nie dzieje zwłaszcza jak byłaś 2 miesiące temu u ginekologa to na 100%! albo to ciąża albo jakieś osłabienie.

Gość tak tylko wtrące
a i tak czytając to jeszcze nie mogłam znieść zapachów wszelakich. jedszenia, perfum itp. wszystko mnie o mdłości przyprawiało. ale to dopiero w 2 miesiącu. to był koszmar.

No z zapachami nie mam problemów:p Tylko dzisiaj jakiś śmieszny ból pleców mi doszedł :( Normalnie niby nie jestem nakręcona i wiem, że dostanę okres ale mimo wszystko mam straszną ochotę zrobić jutro rano test:/

Gość kafejkaaaaaa
ja sie nie nakrecam Niunia888 przeczytaj dobrze moje pytanie jak mam czrekac na @ jak ja juz milam:/a tem mi nie spada w dalszym ciagu jest 37 i jajniki mnie pobolewaja a moj@ byl nieco dziwny więc jak moge czekac na @ jak juz byla trzeba umiec dobrze czytac ze zrozumieniem

Gość Ja się starałam 1,5
roku Ile było cykli w których miałam pełno objawów wskazujących na ciążę! Inaczej bolesne piersi, kłucie jajników, raz nawet wymiotowałam już, wszystko oczywiście to była moja psychika. Ostatnio nie miałam czasu na myślenie o staraniach, okres mi się spóźniał ale byłam pewna że przyjdzie, brzuch i piersi zaczęły boleć - tak samo jak przed @...dopiero po kilku dniach zrobiłam test- dwie kreski... dopiero oswajam się z tą myślą, dalej jestem w szoku :) Mam nadzieje że będzie dobrze, cieszę się - choć moje szczęście jest mocno zabarwione strachem Pozdrawiam i trzymam kciuki, mi odpowiednie pozycje, liczenie dni płodnych, trzymanie nóg w górze i inne "wspomagacze " zajścia nie pomogły, zaszłam jak byłam pewna, że tym razem nic z tego.

kajka a ty czytaj ze zroumieniem ze to nie bylo do ciebie tylko do dotki a to jest roznica...twoich postow na wet nie czytalam wiec nawet nie wiem o czym piszesz

No ja powiem szczerze, że w tym miesiacu tez nie miałam czasu na myślenie o tym. Dostałam pracę i musiałam się dużo uczyć teraz a potem myślenie co w domu trzeba zrobić, co na obiad podać jakie zakupy zrobić. Teraz zastanawiam się nad zrobieniem testu jutro rano tak, żeby się upewnić (chociaz to za szybko) a w razie czego iść w poniedziałek na badanie krwi i usg czy na pewno się tam nic złego nie dzieje. Jak myślicie? Ja się starałam 1,5 kiedy się dowiedziałaś? Który to tydzień/miesiąc? Jak się czujesz?