Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obrączki przymierzanie

przymierzanie obrączek

Polecane posty

podobno nie powinno się przymierzać obrączek przed ślubem a ja nie potrafię się powstrzymać

wierzycie w to? czym to grozi?

no, jak będziesz wybierać dla siebie to chyba zmierzysz? niezmierzenie grozi tym, że będą za duże lub za małe ;) ale czym grozi zmierzenie, to ie wiem :)

no do kupienia tak ale już je kupiliśmy są u nas i teraz mam ciągle ochotę zakładać i patrzeć jak wygląda a podobno nie powinno się to jakiś przesąd ale nie wiem co z niego wynika

nic. ja też mierzyłam. żyjemy i mamy się dobrze od lat sześciu :) zabobony, ale jeśli w ie wierzysz, to spluwaj przez lewe ramię - podobno odczynia złe uroki ;)

podobno jak sie raz założy obrączke, to nie powinno sie jej zdejmować, ale jak to w praktyce bywa, to nie wiem.... generalnie chyba trzeba przymierzyć po odebraniu, prawda?

Gość jedyny przesąd na ten temat
jaki słyszałam, to zgubienie obrączki wróży rychły rozwód. O mierzeniu nic nie było :)

oczywiście że mierzyłam obrączki przed ślubem,mąż też i to różne wzory.no jak wierzysz w zabobony to nie mierz,najwyżej będzie albo za mała albo za duża ;) a jak panicznie boisz się mierzyć,to idź do jubilera i poproś o takie kółeczka z rozmiarami. a my obrączki mierzyliśmy nadal jesteśmy razem i nic nie zapowiada końca ;)

co innego mierzenie aby wybrać obrączkę a co innego potem mierzenie ich w domu kiedy się tylko ma ochotę

Ale po odebraniu lub zakupie też należy zmierzyć, czy pasują, bo co jak się w USC lub kościele okaże, że jednak nie? Ja tam nie miałam obsesji zakładania co chwilę - bałam się, że zgubię, a poza tym uznałam, że jeszcze zdążę się nacieszyć, bo będę ją nosić do końca życia :)