Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdfhhs

cyfrowy polsat- czy ktos z was mial z nimi problemy? prosze o rade

Polecane posty

Gość sdfhhs

witam mialam umowe z nimi na 13 miesiecy .do 6 listopada. rozwiazanie umowy wyslalam 5 listopada. okazalo sie ze trzeba bylo wypowiedzenie wyslac 3 miesieca przed koncem a jak nie to przechodzi umowa na czas nieokreslony.ok moje nie dopaczenie trudno.wiec wg wyliczen umowe powinnam miec do 6 lutego. a tu przychodzi pismo ze automatycznie przedluzyli mi umowe o 12 miesiecy!! i ze okres wypowiedzenia jest to 6 ale marca!! malo tego wg nicch zerwalam umowe i musze zaplacic kare 600zl. dla mnie to absurd. czy ktos sie z czyms takim spotkal? oczywiscie jak anuluje rozwiazanie umowy to bez kary sie obejdzie i wg nich wszystko ok!!

Jeżeli umowa na czas nieokreślony to w umowie powinno być napisane jaki jest okres wypowiedzenia. Jeżeli trzy miesiące to składasz teraz i powinna umowa się wówczas zakończyć w dugiej połowie lutego. Tamto anuluj.

Gość sdfhhs
tez tak myslalam to skad oni sobie wymyslili te 12 miesiecy? i czy maja prawo z automatu przedluzyc o 12 miesiecy. i jeszcze jedno pytanie formalne. jezeli umowa konczy sie 6 a ja 5 wyslalam a do nich dotarlo 10go to jaka data sie liczy .wyslania czy dotarcia?

Nie wiem jaka data się liczy, ale jeśli w umowie było, że wypowiedzenie na trzy miesiące przed to tutaj nic nie ugrasz. Mają prawo przedłużyć, jeśli jest tak napisane w umowie.

Gość asdfffffffffffffffff
Data wysłania się liczy i nie daj im się, nie mają prawa przedłuzyc o kolejne 12 miesiecy

Gość 3miesiące
ok ale to muszą być pełne 3 okresy rozliczeniowe wiec możliwe ze do marca musisz im płacić. nie daj sobie wcisną zadnych kar za rzowiązanie

Gość sdfhhs
no i kare mam wg nich 600zl , bo niby maja prawo z automata na 12miesiecy przedluzyc. tylko ze ja wyslalam rezygnacje przed koncem umowy a nigdzie nie pisalo o 12 miesiacach

Gość wiewiórcze oczka
a karę za co za rozwiązanie umowy ? to było podane w umowie gdzieś ?

Gość sdfhhs
wg nich ta kara jest za wczesniejsze zerwanie umowy.czyli w te 12 miesiecy co sobie automatycznie przedluzyli. w umowie bylo tak ze jak nie dam wypowiedzenia 3 miesiace przed koncem to przedluza o czas nieokreslony a to mozna wypowiedziec z okresem 3 miesiecy. a teraz twierdza ze mam automatycznie przedluzona umowe o 12 miesiecy i kare 600zl za zerwanie umowy

Gość wiewiórcze oczka
to dość ciekawe bo ja rozumiem umowa promocyjna ale te kolejne 12 miesięcy już nie jest promocyjne.