Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nefere

Ile przytyłyście w ciąży???

Polecane posty

Witajcie!!! Tak jak w temacie, ile kg na plusie? I ile średnio tyjecie przez miesiąc? ja jestem w 28tc i już 14kg na plusie,a wcale dużo nie jem :(

Gość ervinga papinga
7-8 kg odjąź wagę mojego maleństwa ponad 3 kg to jakieś 4-5 kg mojej wagi ciała przybyło, zrzuciłam w niecałe 3 tygodnie po porodzie i już byłam normalna, po prostu się tyle nie żre a nie;/ ja jadłam zdrowo i wcale nie "za dwoje" tylko za samą siebie, ALE ZDROWIEJ niż normalnie.

Gość a moze o to chodzi
jestem w 26tc i mam 6+

poczatek 29tygodnia, względem wagi sprzed ciązy na plusie 1 (JEDEN!) kilogram... martwi mnie to ale skoro z dzieckiem wszystko dobrze to niech bedzie i tak.

Gość mama sama w domu...
ja jeszcze stawałam na wagę 2 dni przed terminem i na koniec ciąży maiłam 13,5 kg na plusie

Gość andziaaaaja
ja przytylam w sumie 9 kg tak jak ty teraz do 28tc to moze 3kg przytylam....dopiero póxniej bylo najwiecej nie wiem od czego to zalezy wage wyjsciowa mialam 53kg a na koniec 62kg....

co prawda jestem dopiero w 29 tygodniu, a prawie 14kg na plusie ;) w 6 miesiącu przytyłam najmniej,bo jakieś 2,5kg ale nie miałam większego apetytu,w 5 było najgorzej jak narazie(4kg w ciągu miesiąca :P ) teraz znowu jak jestem głodna muszę coś przekąsić zaraz bo mnie żołądek boli :( a co do twojej wypowiedzi ervinga papinga, nie żrę na siłe ani za dwoje,tylko jjem jak jestem głodna. moja mam mówiła mi, że na mojego brata przybyło jej 14 kg w czasie całej ciąży, a na mnie tylko 8kg, a ogólnie jak była młoda to była tak samo szczupła jak ja,po prostu każda jest inna i nie ma co porównywac, chociaż z tego co słyszałam to kobiety które miały niedowagę przed ciąża to podobno w czasie ciąży więcej im przybywa( ja przed ciążą miałam 56kg przy 172cm wzrostu,więc to jak dla mnie ewidentna niedowaga ;) )

do dzisiaj- a dzisiaj mam termin... (póki co cisza... 😭)- dokładnie 14kg. I z tego co pamiętam najwięcej przybyło mi właśnie w III trymestrze.

Gość Jakaś inna jestem
9kg do porodu, a po porodzie zostały mi jeszcze 4kg i mam je do teraz a mineły prawie 3m-ce :)

Gość MaritaLak
6 kg :)

Gość tra tra la la
15 kg ale na 2 tyg przed porodem przytyłam najwiecej.Teraz po 3 miesiącach zostało mi już tylko 2 kg na plus i niech już tak zostanie.

Gość ervinga papinga
ja te z miałam niedowagę przed ciążą i to sporą przy 170cm ważyłam 50-51kg. i jak już pisałam wyżej wcale tak dużo nie przytyłem, moja mama też była chuda w czasie ciąży (oprócz brzucha rzecz jasna)

Gość gość
Jestem prawie w 30 tyg ciąży przytyłam 5 kg

Gość alaa ma kotaaa
rozpoczęty 31tc na plusie 11 kg ... ale nei oszukujmy się wszystko zalezy od tego która z jakiej wagi startowała...

Gość gryczka
Oczywiście, że zależy. Ja miałam lekką niedowagę, 163cm wzrostu i 49kg.

ja 10 kg przytyłam tak około 1 kg miesięcznie. ale w pierwszych tygodniach przez wymioty schudłam 3 kg.

Gość totylkojaajaajaaa
26kg.. :o wszystko zrzuciłam.. a moja córeczka ma prawie 14msc

a co do tego ze kobiety z niedowagą tyją więcej to ja właśnie miałam niedowagę i myślę ,że 10 kg to wcale nie dużo.

Gość hiacyntowa dama:)
ja przytyłam 25kg, oczywiscie na pewno z 8kg z tego to było dziecko+wody itp, ale wazyłam ok.25kg wiecej w dniu porodu. W tej chwili,minał rok, własnie wyszłam "na czysto",mam tyle co przed zajsciem w ciaze, moze nawet troche- ze 2,3kg.mniej ale wygladam gorzej:o inna juz figura, inne kształty:o inne cycki:o ciuchy które były dobre przed zajsciem w ciaze niby wchodza ale leza juz inaczej:( bez sensu😭

Gość swieeetlicczeeek
ja w 26 tc miałam 14kg na plusie a teraz jestem w 32tc i moja waga się nie zmieniła ciekawe na jak długo? :P

Gość jajajaj mamaa
ja 36 tydzien i mam 11 kilo. nie tyje duzo bo mam diete przez cukrzyce ciazowa. :) to jedyny plus tylko.

Gość musiak
narazie 23 tc i 3,5kg na plusie

ja już gdzieś pisałam,ale ważyłam się w czwartek i nadal ważę tyle,co na wizycie w 13 tygodniu, najlepsze jest to że jestem już w 5 miesiącu,waga stoi w miejscu, brzucha nie ma wogóle a wiem że mały kopie od ok 2 tygodni, serduszko bije,wiem bo słucham. w środę idę na usg i boję się że położna mi powie,że coś z nim nie tak,że rozwija się zbyt wolno,że jest za mały na ten tydzien ciąży .. :(

zaczęłam jeść normalnie ok 16 tygodnia, bo wcześniej jadłam bardzo mało przez mdlości. zjadam wszystko,to mięsa,to warzywa,to owoce,słodyczy też sobie nie odmawiam...ale jednak( boję się czy mały rozwija się prawidłowo...:(

Gość chuda-ges
ja mialam niedowage i w ciazy mnie przybylo ok 27kg... waga tragiczna ale kazdy ten stan przechodzi inaczej, podziwiam laski ktore tyja 'programowo' ;) moja corka ma 10mc i zostaly mi jakies 4kg+ wiec nie ma zle :)

Gość Mamunia 33
ja 9 kg, a jadlam co chciałam, a w sumie mam tendencje do tycia, a ciąza bardzo mi sprzyjała, czulam się super, po wyjściu ze szpitala mialam juz mniej 1,5kg niz przed ciążą. Polecam basen

tj że dziecko mi zabiera żeby rosnąc i tym samym nie pozwala mi utyć,bo nie mam z czego czerpać tych składników powodujących tycie? teoria dziwna,ale może trochę prawdy w tym jest.. co do zębów naszczęście ciąża mi ich odzczędziła,za to do porodu stracę chyba wszystkie włosy... a co do basenu-też zamierzam chodzić po porodzie chociaż po godzinę dziennie :) może to przyspieszy powrót do figury.