Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wredna_kocica_

Mam pytanie o kadzidełka

Polecane posty

Gość wredna_kocica_

Kupiłam po raz pierwszy kadzidełka. Zapaliłam je tak, żeby końcówka się tylko żarzyła, ale po kilku minutach musiałam je zgasić, bo cały pokój się zadymił dymem, a nic nie pachniało. Może to wina kadzidełek (chińskie), ale może coś źle robię? Pomóżcie.

Gość hjhjhjh
bo twoj nos sie przyzwyczaił do zapachu i juz nie czujesz

Gość sergdrgdrgrsd
Nie ma chinskich kadzidelek z tego co wiem :D A jesli sa, to rzeczywiscie-wyrzuc :D Kupuj tylko te made in India :)

Gość wredna_kocica_
Na moich pisze Made in China. ;) Kupowane w sklepie chińskim. ;) A gdzie mogę takie Indyjskie kupić? Mieszkam w małym mieście...

Gość hjhjhjh
nie ma chinskich kadzidełek.... buheheheheh :D:D rozwalił mnie ten tekst :D

Gość sergdrgdrgrsd
Kiedys slyszalam, ze kadzidelka sa produkowane tylko w Indiach, jesli Chiny sie za to wziely, a to mozliwe, bo oni niedlugo zaczna oscypki produkowac, to jest zle :D ;) W kazdym hipermarkecie dostaniesz takie Made in India, poszukaj tez w sklepach za 5zl itp.

Gość wredna_kocica_
Na moich pisze MADE IN CHINA, więc nie pisz mi tu że takich nie ma. ;/ Mogę Ci zdjęcie wysłać. U mnie niestety nie ma dużego sklepu, największa jest Biedronka. ;/

Gość wredna_kocica_
I co o tym myślicie?

Gość sergdrgdrgrsd
Kup na allegro. Firmy Hem lub Flute.

Gość hjhjhjh
w czasach dawniejszych chiny to nawet religie z indii skopiowały a z czasem pod własne potrzeby zdeformowały, kadzidła były u nich zawsze... teraz 90% produktów to made in china, chyba ci sie cos pomylilo z innym krajem

Gość sergdrgdrgrsd
Ale nie kadzidelka :) Przeciez firma Hem jest obecna na calym swiecie :) Teraz rowniez Flute zaczyna ekspansje na caly swiat. Indie bez kadzidel to nie Indie :) Kilka lat temu czytalam, ze kadzidla sa produkowane tylko w Indiach. I nigdy na polskim rynku nie spotkalam sie z innymi.

Gość a ja se pije poranną kawitę
kadzidełka sa rakotwórcze i śmierdzące. polecam olejki eteryczne do podgrzewaczy. zdrowe i pachnące nie dymiące jak ta chinska czy uj wi jaka kupa :P

Gość sergdrgdrgrsd
Ciekawe, bo w Indiach jakos czesciej umieraja na choroby serca niz na raka, a poranna puja bez kadzidla to cos niewyobrazalnego.

Gość zxcvbhnjhbgvcf
kadzidelka sa do bani. te indyjskie zaczadzaja caly dom. japonskie sa drozsze, wygladaja inaczej (zobacz w gogole) i sa lagodniejsze, ale nadal powietrze jest ciezkie i dusi. i kazde sie sypia, jest brudno. zdecydowanie wole swiece zapachowe i tzw. kominiki zapachowe do ktorych wlewa sie wode i kilka kropel olejku zapachowego a pod spodem jest podgrzewacz. warto kupic porzadny olejek naturalny, bez sztucznych aromatow ale sa drozsze.