Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eFkaaa

Gdy facet nie mysli o zareczynach ?!

Polecane posty

Gość a dziewczynie?????????????
?

Gość Monika8999
A ja uwazam że jeżeli facetowi zależy I JEST PEWNY ZE TO TA JEDYNA i chce miec swoja kobietę tylko dla siebie to nawet po kilku miesiącach sie oswiadczy. A JEŻELI FACET NIE CHCE ROZMAWIAC O ZARECZYNACH TO ZNACZY ZE NIE CHCE Z TOBĄ SPĘDZIC CAŁEGO ZYCIA,

Gość ADA557666
Monika ma rację...kiedys po pijaku wyznałam swojemu facetowi ze chce aby był moim mężem. a on krótko mówiąc powiedział jutro idziemy do urzędy:) i to było po trzech miesiąacach znajomosci :) haha,,taki spontan,,,mineło dwa lata a my dalej razem,myslę ze twój facet nie kocha cie w 10procentach,,bo zrobił by to chodzby dla ciebie.

Gość 000000000000000000
ma cie w dupie,,,pewnie tylko w łóżku cię kocham . a przyszłosci nie chce z tobą dzielic. nie oszukujmy sie.

Gość idealni dla siebie :)
a co ja mam powiedzieć ?! ja mam 25 on 29 lat i jestem z chłopakiem od przeszło dwóch lat siedzę u niego widzę jaki jest w stosunku do matki i wiem już jaki będzie do mnie w przyszłości :P rozmawiał kiedyś ze mną jaki bym chciała pierścionek to jemu odpowiedziałam ze taki choć noszę pierścionek ale nie zaręczynowy to on wie jaki mam rozmiar palca i od tamtej pory nie wspomina słowem na te tematy gdy ostatnio chciałam jemu to uświadomić to nagle zaczął się bulwersować i smutno mi było od tamtego czasu nie wspominam nic o tym no ale mówi mi że mnie kocha szaleje za mną i w ogóle nie wiem i myślę co jest może dla tego że ja jestem jego pierwszą laską i jeszcze nie jest pewien no ju z sama nie wiem :/

a co ja mam powiedzieć ?! ja mam 25 on 29lat jesteśmy ze sobą dwa lata pomieszkuję u niego co jakiś czas i to choć tyle dobrze bo przynajmniej wywnioskowałam jaki jest dla matki taki później dla mnie :P ale tu nie chodzi o to tylko o zaręczyny kiedyś pytał jaki chce mieć pierścionek to mu pokazałam noszę pierścionek ale nie zaręczynowy to on zna już mój rozmiar palca ostatnio spróbowałam poruszyć osobiście temat zaręczyn to jak się zbulwersował że aż mi w pięty poszło he ale przynajmniej już wiem że nie mogę się sama jego dopytywać nie wiem o co chodzi nie dojrzał do tego po dwóch latach no ale tak faceci później dojrzewają niż kobiety ja już postanowiłam czekać i nie dopytywać kochamy się i szalejemy za sobą ale nie wiem co mam myśleć a tak po za ty jestem jego pierwszą laska może jest nie doświadczony w tych sprawach hmm sama już nie wiem

Gość bo lubi życie w konkubinacie
ma seks zobowiązań brak

do: bo lubi w konkubinacie to nie jest tak jak myślisz ze zero zobowiązań i tylko seks ja jestem jego pierwszą laską i może też dlatego ze jeszcze nie dojrzał

jak facet jest pewny ze to ta i ja kocha, chce z nia spedzic reszte zycia to sie jej oswiadcza albo mowi ze on nie chce formalizowania zwiazku zeby bylo jasne!

mi kiedyś mój facet powiedział że chce mieć ze mną dzieci co to znaczy że jestem jego tą jedyną

Doprawdy nie które kobiety noszą głowy tylko po to, żeby nie padało do środka. Mężczyzna nie powinien się żenić przed 30stką (właśnie przeczytałem topik gdzie koleś odszedł od żony i dzieci, bo przy nich nie czuł, że zyje). A w Polskich warunkach nawet przed 35tką, czy 40stką. Wiadomo Polacy biedniejsi i dłużej trwa nim mogą pozwolić sobie na to by poszaleć. Kobiety mają gorzej, bo z wiekiem tracą na atrakcyjności.

Pociesze Cie ! Urodzilam * gosciowi* dziecko! Nawet nie stac Go bylo na taki gest!!! Wtedy mial 32l i bylam Jego pierwsza,... i coreczka jest Jego jedynaczka!!!!!!!!!!!!!! Ps. NIe jestesmy juz razem.

do monica : to co chcesz mi powiedzieć że facet musi dojrzeć do zaręczyn i rodziny bo ja tak to zrozumiałam

Gość jedyna mądra napisała
Monika8999 Masz świętą rację kobietko i za to plus. Widzisz ja znam dużo par.Mieszkają razem są po 8-9 lat nawet dłużej i jak rozmawiałam z facetami to jeden powiedział tak - Jak ja chciałem to ona nie chciała. Teraz mam na nią wyjebane. rugi mówi tak - Znalazł bym sobie nową ale wiesz nie ma co szukać bo wiesz jakie są teraz dziewczyny.Piją, ćpają i się puszczają. Jest ze swoją laską 9 lat. Wiem jedno. Facet jak jest na 100 procent z kobietą swojego życia to zawsze dąży do ślubu, do ustatkowania i się oświadcza! Zawsze bo wie, że to ta jedyna i nie ma wątpliwości więc nie zwleka! Z drugiej strony jestem z tej samej sytuacji co ty - autorko ! Jestem z chłopakiem od 8 miesięcy. Jesteśmy wprost idealną parą. Moja przyjaciółka ostatnio wygadała się mojemu facetowi, ze chciałabym żeby mi się oświadczył nad morzem. Mieliśmy jechać na 1 wspólne wakacje. Wróciliśmy z wakacji i nic. Kiedyś zadałam mu pytanie czy chciałby się ze mną ożenić i spędzić wspólnie przyszłość. Odpowiedział - jestem za młody, jesteśmy za krótko żeby robić takie rzeczy. A potem dodał - Jest wiele za i wiele przeciw ! I co ja mam czuć?! Nie mam pojęcia. Mam mieszane uczucia. Nie czuję ogromnie miłości z jego strony i często mu o tym mówię. On odpowiada - Oj tam co ty wymyślasz.Znowu zaczynasz...I tak w kółko. Czekam na odpowiedź. Dodam, ze jego dobry kumpel odbił dziewczynę swojemu bratu i po roku bycia razem oświadczył jej się na wakacjach. On ją kocha na zabój. Widać to na każdym kroku.

Gość Mała czarna kawka 22
Witaj autorko :) ja wyszłam za mąż jak miałam lat 20 zaręczyny jak 19. Pomieszkaliśmy razem 4-5 miesięcy przed ślubem. Jesteśmy 2 lata po ślubie i zaczeliśmy sie starać o dziecko właśnie ja mam 22 mój mąż ma 27. O ślubie sam wspomniał. Ale o pierscionku to już nie:D Powiedział co ty na to jak byśmy date ustalimy w kościele...! Szok normalnie. Pierścionek dostałam kilka msc. później sama sobie wybrałam. i do tego rok po ślubie go wcieło :/ . Ale już trudno. Obraczki nigdzie już nie zostawiam :D:D. Jesli on nie chce rozmowy to nie czuje się odpowiedzialny na tyle aby w razie co zapewnić byt tobie i potencjalnym potomkom :) Tyle. Mój mąż był gotowy i zapytał. On zaczynał takie rozmowy.

Mój mąż mi sie oswiadczył po 3 miesiącach a po 10 wzieliśmy ślub. Co potwierdza wszystko. I jakoś świata poza mną nie widzi. I to sie czuje jak komuś zależy na drugiej osobie. W gestach słowach zachowaniu. Nie ogląda sie za innymi kobietami. W łózku cudownie. Racja z tym co któraś wyżej napisała. Jak ktoś jest pewnien to nie zwleka. Ps. mój mąż spotykał się przedemną z 3 czy 4 dziewczynami i żadnej sie nie oświadczył. A wiem że ta przedeemną go prawie zaciągneła to kościoła :D A on wybrał mnie.

Gość jedyna mądra napisała
Jeśli chodzi o mojego faceta to on ma 25 lat. Piszesz, że chodzi o odpowiedzialność finansową. Widzisz mój facet wziął kredyt na mieszkanie na ok.20 lat spłacania ale jeśli chodzi o dochody to bardzo zaradny i pracowity człowiek. Daje sobie rade fakt z pomocą rodziców ale to wynika z jego pomocy, gdyż oni mają firmę, stoją dobrze z finansami. Mój chłopak też zawsze ma pieniądze. Jeśli czasem zdarzy się, że ich nie ma to zaraz wyjeżdża i z powrotem je ma. W każdym bądź razie daje sobie radę finansowo. Ostatnio wspomniał również, że chyba odziedziczy po tacie interes. Wydaje mi sie że ma dobry star i pomoc w zyciu a w zasadzie jestem tego pewna.

Jeszcze dużo zależy od innych czynnikow. Np taka bzdura bo jego dwaj bracia jeden rok wcześniej a jeden 3 lata wcześniej brali ślub. To już dla niego było oczywiste że taka kolej rzeczy. Ojciec i matka tak go wychowali że lepiej wziąć ślub niż na kocią łape żyć. Prace miał studia inżynierskie skończone tylko magistra konczył. Mieszkania nie mamy ale działke mamy i budujemy dom. Mieszkamy w wynajmowanym. dużo zależy od mentalności wychowania, nie wiem co jeszcze. Każdy jest inny. Niektórych cieszy ślub innych przeraża. Np. W otoczeniu mojego męża połowa np. jego lcealnej klasy już była po ślubia częśc z dziećmi. Na studiach chodził do grupy (zaocznie ) gdzie tylko 4 osoby jeszcze były bez slubu!! Jak ktoś jest uległy i podatny na wplyw innych to nawet koledzy moga wpłynąć na decyzje o braku oświadczyn :) -ale to już gówniarstwo. Wiem jakie problemy miały moje równolatki i jakie mają. A ja naprawde dobrze wybrałam :) Mój mąż w takich sprawach zachowywał się naprawde cudownie.

to jedynie chodzi o budżet stałą pracę i to z kim się jest tak długo i czuję się tą chemie! bo jeśli jest się z kimś np rok a facet ma pracę i zarabia te 1.300 a wiadomo my kobiety lubimy bardzo piękne pierścionki zaręczynowe z wyższej pułki no ale są takie co wolą skromne teraz można spotkać ładne pierścionki za połowę ceny wg mnie nie każdy facet szybko dojrzewa do stabilizacji gdy facet jest nie dojrzały w stosunku do ślubu i w ogóle a kobiety tego pragną i jeśli mężczyzna niedojrzały ulegnie pod presją swojej kobiecie i tupnięciem nogi kobiety (masz mi się oświadczyć i już bo jak nie ... to pożałujesz )!mężczyzna się swojej kobiecie oświadcza bo boi się że go zostawi tak nie można on sam będzie wiedział co ma zrobić bo jak się oświadczy jej tak szybko i wezmą ślub to w małżeństwie będzie się psuło bo jak wiadomo będzie wychodził do pubów na długie noce spotkania z Qmplami itp i tu jest błąd takiej dziewczyny /kobiety chciało się szybkiego ślubu to teraz się ma bo taki facet szlaja się pop nocach znam taki przypadek moich znajomych on przychodził do niej przez parę dni i w jednym z tych dni przyszedł do niej pod wpływem Alkoholu dobrze wiedziała że on lubi wypić ale oświadczył się jej na trzeźwo he po tygodniu a ona się zgodziła (bo głupia była) i wzięli ślub wszystko pięknie tylko do ślubu a od wesela zaczął pić non stop aż ona po roku się z nim rozwiodła przyszła kiedyś do mnie i mówi mi jaka ona była głupia i się żali dlatego warto czekać i nie naciskać na swojego wybranka dać mu dojrzeć do tego a wtedy któregoś pięknego dnia was zaskoczy drogie panie czy to w restauracji czy w zamku nad morzem przy zachodzie słońca być też z nim tak długo i poznać jego przyzwyczajenia jego stosunek do matki szczególnie rozwiedli bo nadużywał alkoholu i popadł