Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eFkaaa

Gdy facet nie mysli o zareczynach ?!

Polecane posty

Bardzo Ci dziękuje za poparcie Gąsko. Przynajmniej jedna z nielicznych osob ktora zamiast prawic moraly i wyolbrzymiac to wszystko podeszla do tego rozsadnie. Naprawde szacunek :)

co kobiety mają z tymi zaręczynami? Pzecież to nie jest chyba najwyższy cel wzyciu? Daj mu spokój, na siłe nic nie zdziałasz, a jak przymusisz - to nie będzie to szczere.

A wracajac do tematu tego wszystkiego to zastanawiam się nad jednym.. ''szalona narzeczona'' pisala tak duzo o tym wszystkim, ze mozliwe sama ma dylemat odnosnie swojego slubu?! Skoro moj facet ma 24lat i jak kiedys wspomnial 'jest za mlody na zareczyny' to co ona moze powiedziec o swoim facecie ktory tez ma 24lata, a oswiadczyl sie jej tuz po roku. Zastanawiajace ...

jedni szybciej dojrzewają, drudzy później, inni wcale ;) jednym ślub jest potrzebny w życiu, innym nie. Jedni spotkali już swoje połówki, inni szukjaa, wielu nigdy nie znajdzie :P

No wiesz kazda kobieta z czasem chce od mezczyzny czegos wiecej jezeli czuje, ze to wlasnie to :) ;p

nie każda, powiedzmy że większość, ale nie każda ;) a żaden facet nie lubi byc przymuszany, żadna kobieta zresztą też. Tym bardziej tak poważna decyzja powinna wyjść naturalnie, a nie bo wypada, bo czas, bo tak trzeba, bo dowód itp...

A no moze nie kazda :) zalezy co masz na mysli :P tak, oczywiscie zgodze sie z Toba, ze nikt nie lubi byc przymuszany. No ale tu jest taki problem ze nikt nikogo nie zmusza :)

A no moze nie kazda :) zalezy co masz na mysli :P tak, oczywiscie zgodze sie z Toba, ze nikt nie lubi byc przymuszany. No ale tu jest taki problem ze nikt nikogo nie zmusza :)

i taki wlasnie mam zamiar :) a Ty widze, ze cos na ten temat wiesz wiec moze wypowiesz sie jak to tam u Ciebie jest :)

Gość szczesliwa w zwiazku
to zalezy od faceta kiedy na tyle czuje sie dojrzaly zeby sie oswiadczyc,moj ma 23 lata w styczniu bedzie mial 24 lata,jestesmy juz poltora roku po zareczynach, w nastepnym roku jak wszystko bedzie ok to we wrzesniu bierzemy slub,moj facet nie uwaza ze jest za mlody,sama mysle ze to odpowiedni wiek zeby sie zenic,tylko w tych czasach wiekszosc facetow 25-letnich jest jeszcze nie dojrzala,moj mi sie trafil wyjatek jak widze,ale nasz zwiazek to calkiem inna historia niz zwiazki ludzi ktorzy tutaj pisza

No a jak to u Ciebie bylo ? Wahales sie dlugo nad tymi zareczynami czy wiedziales kiedy jest dobry moment ?!

Gość anna_maria_annaa
powiedz ukochanemu, albo slub ,albo rozstanie jak cie kocha to wyjdzie za ciebie ,a jak nie to nie marnuj sobie lat ,bedzie tak chodzil z toba do 30 potem zmieni na mlodszy model, faceci to dranie

Gość po co komu slub i zareczyny
lepiej zyc w wolnyym zwiazku... znudzi ci sie mowisz czesc i paaaa twoj facet widzac ze tobie tylko slub w glowie ju7z dawno powinien uciec od ciebie!

u mnie to wynikneło naturalnie z innych czynników :P ale jakoś tak samo, naturalnie, nikt nie dyktował ani nie musiał wskazywac odpowiedniej drogi. I żadne z nas nie było dojrzałe wtedy, jednak z domu oboje wynieśliśmy (może w genach) pewne wzorce, zachowania i ta dojrzałość jakos sama się rozwinęła w dobrym kierunku. Nie zawsze było łatwo i kolorowo, ale zawsze w tym samym kierunku.

'' szczesliwa w zwiazku '' odnosnie tego co napisalas.. Ja tez uwazam,ze moj facet jak na ten wiek to naprawde jest dojrzalym i ogarnietym mezczyzna. Potrafi zadbac o swoje interesy i dobrze mu to wychodzi. Moze dlatego tez czuje,ze w przyszlosci nie bedzie mi z nim zle i moze tez dlatego taki nagle zapal odnosnie tych zareczyn mnie zlapal. Czy to zle ?! nie wiem, ale naprawde ciesze sie, ze go mam bo odkad jestesmy razem to bardzo duzo mi pomogl. Jestem mu bardzo wdzieczna i wierze, ze wiecej jest takich mezczyzn :)

"powiedz ukochanemu, albo slub ,albo rozstanie jak cie kocha to wyjdzie za ciebie ,a jak nie to nie marnuj sobie lat" nnooooo wspaniale :O oto największa głupota kobiet w tym kraju.

Jedyny sensowny.. ja tez chce by to wykniknelo samo od siebie dlatego nie rozmawiam z nim o tym i nie mieszam mu w glowie. A swoje przeczucia dzis pierwszy raz wyrzucilam na tej stronie :P i nie wiem czy slusznie :)

A bo przez te poczatkowe niemile komentarze troche zamieszalo mi sie w glowie..

każdy mówi swoje zdanie, kafe ma to do siebie, że większość bez skrupułów :) i prosto z mostu, jak wór z ziemniakami ;) ważne, by sens zrozumieć.

No tak tylko, że ja oczekiwalam mądrych porad od mądrych ludzi, a okazalo się, że tu po prostu ludzie wyzywaja sie za swoje niepowodzenia :) no nic, bede konczyc :)

Wiesz po dwóch latach to jeszcze nie taka tragedia , kobiety tutaj na kafeterii są z partnerami latami i nic , zero odezwu w tej sprawie. ja jestem z moim ponad 9 miesięcy i wczoraj się oswiadczył , na to chyba reguły nie ma. Może te jego 24 lata to jeszcze za mało na taka decyzje . Zawsze mozesz w zartach mu dogryść ze ma się zdeklarować , zobaczysz jak kumaty to ruszy głowa i zacznie mysleć

No moze poskutkuje ale narazie wole tego nie probowac :) przekonam sie z czasem :)

Gość anka 045
Ja jestem z chlopakiem 4 lata i on mowi o zareczynach, ze chce, ze najpierw musi kupic pierscionek itd ale jakos ani widu ani slychu. nie wiem o co chodzi. ma kase ale jakos nie kwapi sie z oswiadczynami. mamy razem zamieszkac a on nic. nie rozumiem. skoro mowi ze chce a nic z tym nie robi :/

Gość polak potrafi
a co facetowi po zaręczynach i ślubie ?