Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madziaaamadziaa

ile zarabiacie ia za jaką prace???

Polecane posty

Gość mała mi :P
:) dzięki za poparcie:) topik powstał aby każdy się wypowiedział,a nie słuchał obelg pod swoim adresem...wydaję mi się,że jak komuś praca nie pasuje to powinien ją zmienić,a nie wylewać swoje żale i wyzywać innych ..mi moja praca odpowiada...pensja również

Gość wredota mizerota
moment ? a kogo ja obrażam ? uważam, że każda praca jest potrzebna, i każdy powinien zarabiać godnie. Tak, by spokojnie wystarczało na życie. Wykształcenie ma tu niewiele do rzeczy.

Gość chamica podwórkowa
KUBEK W KWIATKI ma niestety rację "wykształciuchy"umieją tylko zadzierać nosa ,ale zeby o siebie zawalczyć to nie ,lepiej zazdroscić niż samemu zawalczyć o siebie

wredota mizerota ja nie pisałam do Ciebie ale do kogoś kto tam się wyżywał ''pod Toba'':) oczywiście nie można nikogo osądzać po wykształceniu ...

Gość wredota mizerota
tylko jak masz walczyć, jak masz wyjście - walczysz i wylatujesz, idziesz do marketu albo siedzisz cicho i masz parę stówek miesięcznie więcej...

Gość dżon35
6 tys na reke , pilot smiglowcowy w wojsku

Gość najniższa krajowa
:O

Gość bidaaaaaawe
nauczycielka- z dodatkami 1600 w zaokragleniu

pocieszę Was ,że moja koleżanka z tego samego bloku jest po zawodówce (sprzedawca)i pracuje w sklepie spoż-alkoholowym i ma 2200 zl (oczywiście +ubezpieczenie) także nie wykształcenie jest najważniejsze,bo w dzisijszych czasach można tym papierkiem za przeproszeniem sobie tyłek podetrzeć.

Gość kamil21
Tysiąc złotych na rękę, na dwie raty jeszcze.. a niby normalną umowę posiadam... pracownik prod-biurowy w małym mieście na WM Pozdrawiam.

Gość aquariuss
od 6 grudnia 2400 na ręke zajmuje się importem zagranicznym znam biegle Niemiecki i spokojnie dogaduje się po Angielsku, mógłbym wyjechać ale chce. a mam jakiś śmieszny licencjat z Public Relations. Będę startował jednak na handlowca zagranicznego, można do 5 tyś zarobić.

Gość stary dziad rencista
do 514ALE TO JESZCZE ,chętnie bym się leczył i nie pracował,ale za 570 zł renty po 26 latach pracy się nie utrzymam,a tak naprawde to po to zabierano nam składki ,żeby w razie choroby dostać rente i nie wiem czemu młodzi mają jakieś żale do starych ludzi

Gość wredota mizerota
otóż właśnie- dziś wyższe wykształcenie schodzi rangą do liceum 10 lat temu - prawie każdy je ma, więc czym się chwalić. Trzeba dobrze trafić, mieć szczęście, i coś, co coraz bardziej zaczyna być zauważane - doświadczenie w zawodzie i fachowość. Poza tym 2400 mieszkając np. w Warszawie mają niższą wartość niż 2000 w mniejszym mieście, gdzie po prostu koszty życia są niższe ....

Gość inzynier budownictwa
swiezo po studiach -2k na reke

Gość jo tez sie wpisze
25 000 funtow na rok- pracownik ochrony

Gość do duuuupy
kiedyś ,żeby mieć studia to trzeba bylo mieć coś w głowie studiowali zdolni, a teraz studia sa po to żeby z tłumoków z przerostem ambicji wyciągnąc pieniadze i posadzić ich w supermarkecie na kasie

Gość wredota mizerota
tak naprawdę, jak widzę - to Polak Polakowi sam taki los gotuje. Z jednej strony ZUS - czyli tzw płać i płacz,... Z działalności ludzie płacą po 850 zł miesięcznie na własne składki - wiec kombinują jak umią, żeby tego nie płacić. Z 2 str pracodawcy w Polsce pracowników zatrudniają na 1/40 etatu , tłumacząc to tym, że ZUS musza opłacić, podatki , etc.... A prawda jest taka, że zarówno wynagrodzenie jak i narzut na nie - czyli składki ZUS pracodawcy wliczane są w koszty prowadzenia działalności - więc pracodawca płacąc "na lewo" nic prócz przekonania o własnej nieomylności nie zyskują. Jak mają niskie koszty, to zaniżają sprzedaż (99% zaniża , szczególnie tych małych przedsiębiorców, których nie sposób skontrolować dokładnie z każdej złotówki) - a zaniżają, bo nie chcą płacić podatku dochodowego. Pracownik, którego składki przez takie 20 lat pracy są odprowadzane od ćwiartki etatu, a który zaiwania po 240 godzin miesięcznie, mając 40 parę lat ulega wypadkowi lub zaczyna chorować np. na kręgosłup - dostaje, o ile dostaje - z ZUSu rentę, która wystarcza tylko na chleb i wodę, a pracodawca, dla którego pracownik taki jest nieefektywny i bezużyteczny już, bo może pracować tylko 100 godzin miesięcznie, wywala takiego na zbity ryjek. Albo zostawia w pracy, biorąc refundację z PFRONU - a pracownik nie widzi z tego ani złotówki... Jeden drugiemu w naszym kraju wilkiem, a każdy się stara by drugi nie miał więcej niż on sam. I taka jest nasza kwintesencja polskości w ogóle. Przykre, ale prawdziwe, i szkoda, że w ponad 90 % przypadków, z jakimi mam do czynienia na co dzień, taka sytuacja jest normą.

Gość donek plusk
i pani w szkole będzie zarabiać duzio i pani pielęgniara też duzio i będzie pięnie i będą kuźwa Chiny

ja jestem agentem ubezpieczeniowym, zarobki do 1000 tyg. ale to bylo 2-3 miesiace temu, teraz? wszystko sie posypalo srednio 120 za umowe

Gość MLM i tak dalej
Ja wspolpracuje z Fm group Pracuje ok 2 godziny dziennie, weekendy wolne Zarobki na reke ok 2500 zl Pracuje od 8 miesiecy.

Gość wredota mizerota
donek plusk - chyba o to chodzi, żeby każdy zarobił tyle, by się przejmować nie musiał, że pod koniec m-ca nie będzie miał co do gara włożyć ? Ja tam nie wiem, ale w Niemczech jakoś ludzie nie mają dylematów- kupić leki , żywność czy opłacić mieszkanie - a Chin nie przypominają.

Gość dzis jako pomarańcza
ok 10 tys, własny biznes

Gość ggggggg7ghu7
jaki biznes???

Gość wredota mizerota
w jakiej części kraju Waszym zdaniem żyje się najlepiej - pod względem stopy życiowej ?

Gość komunistaaa
wredota mizerota To że w Polsce większość zarabia racje głodowe to wina tego, że po komunie wszyscy zatrzymali swoje przywileje. Już nawet nie ma sensu wymieniać tych grup społecznych. Idą sobie na emeryturkę koło 40tki, a ktoś na nich przecież musi pracować. Tak się kończy opodatkowanie pracy jak widać na załączonym obrazku. Pracy na normalnych warunkach ubywa, przechodzi w szarą strefę, tylko za publiczne pieniądze w urzędzie płaci się to co jest napisane na papierku od wypłaty. Całe życie będziesz miała zabierane na ZUS i inne bzdury, a jak dożyjesz starości to nie będziesz mieć pieniędzy na rachunki, bo pieniądze nie są nigdzie gromadzone tylko natychmiast przejadane. Zmierzam do tego że teraz fundujesz komuś wygodne życie. Na własną starość nie odłożysz ani w ZUSie ani w OFE. Posłuchaj jakie prognozy na przyszłość ma profesor Rybiński - jest całkiem rozsądny, szybko się przekonasz co tak naprawdę stanie się ekonomicznie w dłuższej przyszłości.

Gość donek plusk
no wlaśnie jeśli pracujesz powinieneś zarabiać żeby nie martwić się o podstawowe rzeczy Masz studia na wakacje jedziesz na Kanary ,sprzątasz albo siedzisz na kasie i wtedy spoko na Mazury ,a nie tak jak teraz wszyscy kupuja meble ,sprzęty ,wakacje itd i mają wielkie długi w bankach

Gość bhutyjut
nie wiem dlaczego wypominacie niektórym ,przywileje ,dlaczego zawody które mają wpisane niebezpieczenstwo albo wpływają na psychikę,wypalają zawodowo maja mieć to samo co inni