Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marystuart

Dziewczyny, wy sie na wszystkim znacie, mam pytanie - allegro

Polecane posty

zamowilam łóżeczko z Ikei, zaplacilam czekam na wysylkę, po czym czytam komentarz z wczoraj wieczor, ze dno łóżeczka nie jest oryginalne, jest samoróbką i ma mniej listew niz oryginal - napisalam szybko do sprzedawcy jak i osoby ktora wystawila komentarz, moje pytanie, czy moge zrezygnowac przed wysylką, np teraz natychmiast i żadac zwrotu całej sumy, czy mam czekac na wysylkę i stwierdzic nieoryginalnosc przy kurierze i odeslac z powrtoem, ale wtedy pewnie bede sie wyklocac o koszty wysylki. lozko ma byc przekazane kurierowi w srode, wiec niby czas jest.

napisz teraz możesz zaznaczyć, że jeśli sprawę załatwicie przed wysyłką to obejdzie się bez negatywnego komentarza :P i czy jesteś pewna, że to jednak nie ikea?

ps. nie każdy komentarz wystawiony jest prawdziwy no ale sprzedawca sam będzie doskonale wiedział... jak będzie nalegał na wysyłkę to raczej dno jest oryginalne jeśli zgodzi się na zwrot pieniędzy to nie jest;)

Gość zygzaczek
ja mysle ze jesli sprzedajacy nie napisal o tym to oczywiscie masz prawo zwrocic takie lozeczko .

myśle, ze to prawda, na razie zadnej odpowiedzi nie ma, ale jeszcze jest wczesnie, wiec pewnie nie zaczeli pracy. w aukcji napisane jest wyraznie, ze wszystko oryginalne zapakowane przez ikea, ale.. na zdjeciu jest tylko rama, albo lozeczko z poscielą - i fakt, ze pierwszy impuls, czemu nie ma listew na zdjeciu - no ale jakos nie przyszlo mi do glowy, ze mogą byc podmienione, bo w opisie jest jasni napisane, ze oryginalny komplet - a tu patrze neutralny komentarz: "Brak informacji, że dno nie jest oryginalne IKEA tylko "samoróbka" - niewygodna dla większego dziecka: szczebelki o przekroju owalnym (zamiast prostokątnym jak w IKEA), zbyt rzadko rozmieszczone (o 3 mniej niż w IKEA) uwierają w plecy" nie chce czegos takiego. napisalam sprzedawcy wyraźnie, najgorsze, ze juz nie moglam sie doczekac, kiedy synek dostanie to łóżko a tu czeka mnie jakas przepychanka najwyraźniej.