Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość narzeczona od tego roku

Narzeczeni- jak spedzacie swieta Bozego Narodzenia??

Polecane posty

Ja w tym roku sie zareczylam i moje pytanie do Was,jak wy spedzacie święta? Ja z moim narzeczonym bylam 3 lata zanim sie zareczylismy...i zawsze bylo tak ze ja w wigilie siedzialam w domu z rodzina a on z rodzicami jechal 15 km do babci z rodzicami...nastepnego dnia to ja jechalam do mojej babci 45 km dalej a on siedzial w domu....dopiero wieczorem albo na jeszcze nastepny dzien moglismy sie zobaczyc...chcialabym zeby tera bylo inaczej...ale on pewnie znowu w wigilie pojedzie do babci z mama(bo tata zmarl w tym roku) i wroci o 22 do domu jak nie na nastepny dzien.,... ja pewnie w ten dzien bede w domu i nastepnego dnia pojade do mojej babci....maacie jakis inny pomysl zeby to rozwiazac??chcialaym jakos wspolnie to spedzic chociaz troche...ale czuje ze znowu spedze je bez niego i zobacze sie z nim dopiero 26 grudnia....

a ja od mojego narzeczonego mieszkam w odleglosci 2 km

Gość milenka1988
Ja jestem z moim facetem juz 5 lat. od 3 miesiecy jestesmy zareczeni... tylko pierwsze swieta spedzilismy oddzielnie ale tak to zawsze razem. mieszkalismy od siebie 60km(teraz mieszkamy razem)i bylo tak ze u niego wigilia zaczynala sie wczesniej ze wzgledu na to ze o 18 jego mamusia szla krowki doic u mnie wigilia zaczynala sie 18.30-19 no i bylo tak ze on po swojej wigili wsiadal w pociag i przyjezdzal do mnie i spedzal u mnie swieta.w tamtym roku spedzilismy je razem sami ze wzgledu na to ze mieszkamy za granica i nie dostalismy urlopu. w tym roku jedziemy do niego doslownie na 3 dni(bo na tyle dostalismy wolne) i robimy jego rodzicom niespodzianke nie mowimy nic ze przyjezdzamy mysla ze dopiero w kwietniu. he he...

Ja malam 1 km do mojego narzeczonego.. i to wygladlo tak wgilia- wszyscy u siebie potem ja przychodzilam do niego potem razem przychodzilismy znow do mnie :)) święa spedzalismy razem czasem z rodzicami wpsolnie.. JEzdzimy też d naszych babć razem. Bo mamy 100 km do naszych babc ktore dzieli z 10 km :D a teraz bedzemy mieli wspolna wigilie:) i jak zawsze objedziemy nasza rodzine

Gość Ziutka i Ziutek
w łóżku

no u ciebie troche inna sytuacja bo mieszkacie razem...i w dodatku za granica

a ja nie wiem jak to u mnie rozwiazac:(

raz bylo tez tak ze wigilia o 17 u mnie a o 19 u niego :) niewyobrazam sobie żeby święta przezyć bez mego narzeczonego :o:o W sumie pierwszy raz mego faceta kilka lat temu przyprowadziłam do domu włąśnie w święta :D

jechac moze nie ma problemu...ale nie wiem czy ona sam tego dnia nie bedzie wracal od swojej babci...inna sprawa ze to wlasnie w wigilie bym chciala tez z nim pobyc...a nie osobno

Gość już żona:)
Ja myślę, że on może np. po kolacji u babci jechać do Ciebie, jeśli np. kolacja o 18 to o 20 wyjdzie i 20.20 będzie u Ciebie- 15 km to przecież blisko (jeśli ma auto oczywiście) a następnego dnia, skoro on i tak siedzi w domu, to możecie razem jechać do Twojej babci, a później wpaść do niego lub odwrotnie:)

Gość AWAWA
DLA MNIE TO NIE DO POMYŚLENIA AUTORKO - skoro jesteście narzeczeństwem to tatusie i babcie na bok - razem powinniście spędzic wigilię i świętaa

nie chce znowu spedzac wigilii bez niego... 4 raz nie mam go widziec w ten dzien??:(

wlasnie nie wiadomo w sumie czy bedzie mial samochod....naprawia go caly czas a to juz dlugo trwa i nie wie czy do swiat zdazy go zrobic...wiec albo tam beda jechac autobusem albo wlasnie napraiony juz autkiem...nie wiem tego jeszcze

AWAWAW - zgadzam się :) Własnie moze wrócić.. 15 km to jest 15/20 minut jazdy autem :) tyle mam do pracy więc wiem:D Mozecie poźniej zoorganizowac wigilie no i on bedzie z Toba:)

Gość jako narzeczeni przeżyliśmy
jedne święta, bo od zaręczyn do ślubu minęło jakieś 10 miesięcy. I było tak jak przed zaręczynami: wigilię każdy u swojej rodziny, z tym że ja 90 km od miasta w którym mieszkamy. Pierwszy dzień świąt ja u swojej rodziny c.d. a on najczęściej w pracy. W drugi dzień świąt szliśmy razem najpierw do mojej rodziny, a wieczorem do jego (o ile on nie był w pracy).

mysle ze chyba zrobi sie tak ze po mojej wigilii pojade do niego tzn do babci...pobedziemy troche i ich przywioze do domku...chociaz pewnie jego mama cos czuje ze bedzie chciala zostac do nasteonego dnia( z uwagi na to ze naprawde niedawno i nagle zmarl jej maz) i podejrzewam ze jak bede chciala zabrac mojego narzeczonego stamtad w ten dzien,tzn pewnie juz noc bedzie...to bedzie miala do niego pretensje ze nie chce z nia swiat spedzic...ehh to nie wiem...pojade do niego i sama wroce po ilus tam godzinkach:(

Gość milenka1988
dwa lata temu mojemu narzeczonemu tez popsul sie samochod i nie mial jak do mnie dotrzec o 16 byla u niego kolacja skonczylam prace o 16 pojechalam do domu sie przebrac i pojechalam po niego o 19 bylismy u mnie i tak i tak swieta spedzilismy razem. nie wyobrazamy sobie zeby bylo inaczej

Gość frhujk34
zróbcie jedną wspólna Wigilie:)

pytalam,dostalam odpowiedz"nie wiem jeszcze jak mama chce te swieta spedzic..pewnie w wigilie do babci jak zawsze" a jak zapytalam ze pewnie mama bedzie chcialanzostac do nastepnego dnia to powiedzial"nie wiem,moze tak byc" i tyle...

Gość Kalinnnnna899
Mama, mama!!! a co to mama wiecznie najważniejsza, chyba sie zareczyliście myślicie o ślubie, to z jakiej paki dalej mama ma decydowac

Gość a my spedzamy oddzielnie
jestesmy juz malzenstwem. Mieszkamy z dala od rodzin, wiec na wigilie kazde jedzie do swoich rodzicow ;) Ale nie mamy dzieci oczywiscie ;)

Gość no kurde nie mogę
narzeczona od tego roku - kurde weź się opamiętaj, kobieta straciła męża, a Ty się martwiz, że popsuje ci plany na święta, Ja nie wiem skąd u was to ciśnienie na spędzanie całych świąt razem w narzeczeństwie. Jeszcze się naspędzacie po ślubie. Dla mnie to jakoś nie był problem i dla mojego męża też. Teraz po ślubie to dopiero są problemy - z kim w danym roku spędzić wigilię. Póki mozesz ciesz się spędzaniem świąt ze swoją rodziną. A przyszłej teściowej daj je spędzić w spokoju, na pewno będzie jej bardzo ciężko.

hej, co prawda jestem już żona od 2 miesięcy :) ale moge powiedziec jak spędzalismy swieta jako narzeczeni. jedne świeta były takie że mielismy 2 wigilie... nie polecam!! u mnie z ridzinką 2 godz i pozniej u niego... masakra! dostaliśmy nauczkę i stwierdzilismy że łatwiej bedzie spędzić 1 dzień u jego roidziny a 2 dzień świąt z "moimi".taki kompromis , bardziej dla rodziców niz dla nas... a w tym roku jako małżeństwo mimo namawiania teściowki (!!) jedziemy SAMI do zakopca :)

Gość xredt
czy ty myslisz idiotko, ze jak masz narzeczonego, to dla niego rodzina nie jest wazna i swieta bedzie tylko z toba spedzal?:O

Gość anli
obydwoje jemy kolacje w swoich domach o tej samej porze mniejwiecej 16-17 pozniej po 19 on przychodzi do mnie siedzimy godzinke i idziemy do niego i siedzimy tam z jego rodzina do pozna :) nie wyobrazam sobie swiat bez niego ! zrob wszystko bys mogla byc z swoim narzeczonym, powowdzenia

Zapewne on Wigilie spędzi ze swoimi, ja ze swoimi:) Dzieli nas 50 km, natomiast w świeta jeden dzien z moją rodzinką, jeden z jego:) W przyszłym roku natomiast jako małżeństwo bedziemy na Wigilii wspólnie:)

Gość narzeczona Ty jestes
okropna egoistka, bez odrobiny empatii :O W ogole trudno mi to skomentowac :O