Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drobineczka776665

od którego miesiąca/tygodnia widac ciąże?

Polecane posty

Gość drobineczka776665

chodzi o to kiedy brzuszek jest widoczny

Gość lkdd
Różnie, ale myślę że w 5, 6 miesiącu to już się zauważy.

Gość gryczka
Kwestia indywidualna. U mnie było widać już w 4 miesiącu, ale sa kobiety, u których zaczyna byc widać w 6 albo i w 7...

Gość drobineczka776665
dopieroo???? ja myslalam ze w 1 juz cos widac. jestem szczuplej budowy wiec mysle ze chyba wczesniej sie pozna szefowa: (

Gość gryczka
W pierwszym to na pewno nie, ale jesli jesteś szczupła, to duża szansa, że będzie widać stosunkowo wcześnie. Ja sama widziałam po sobie juz wcześniej, ale dla ludzi z zewnątrz mysle, że brzuszek zaczął być widoczny w drugiej połowie 4 miesiąca.

Ja tez zawsze bylam bardzo szczupla. Brzuch mi zaczal rosnac w 4 miesiacu- ale to widzialam tylko ja- wygladalo to, jakbym za duzo zjadla. Dopiero w 6. miesiacu otoczenie dostrzegalo brzuszek ciazowy.

Gość drobineczka776665
dziekuje kochane za wypowiedzi

ja też szczupła :) byłam ;) 170 cm - 59 kg. teraz 28 tydzień - piękna piłeczka / tylko piłeczka ;) - 70 kg.

Sprawa indywidualna ;) Dużo zależy od tego jakiej jesteś budowy ciała oraz jak będą się rozkładać kilogramy.Ja jestem osobą szczupłą już w 12-13 tygodniu nosiłam spodnie ciążowe,brzuch był widoczny jeśli miałam oczywiście dopasowane ciuchy.Natomiast moja przyjaciółka też jest szczupłą osobą ale mimo że przytyła 30 kg to brzuch miala maly bo wszystko szło w pupę i biodra.

Gość Mauuu
Szybciej pozna po złym samopoczuciu( jeżeli takie wystąpi niż po brzuchu) podobno po kobiecie od razu widać. Mi brzuch pojawił się w 4 mies

Gość ocet
w pierwszej ciazy brzuch mialam widoczny w 4 miesiacu. teraz jestem w 11 tygodniu i juz widac spory brzuch(wielkosc taka sama jak w 4 miesiacu pierwszej ciazy).w domu chodze juz w ciazowkach.

Gość kjkljkjl
kolo 17, 18 tyg.

Gość drobineczka776665
a czy kupujecie jakies specjalne ubrania na okres ciazy?zwlaszcza chodzi o spodnie

od 4 m-ca ciążówki - tzn spodnie z wszytym pasem lub getry, ale z wysokim stanem, no i rajstopy: ciążowe, albo z wysokim stanem.

Gość kasiunia
jajestem 11-12 tydzien i juz troszke widac tzn dla mnie sie wydaje duzy ale mowia zenie, zrana to tylko na dole odstaje a dowiecozra to juz spod piersi od najedzenia :) , jestem szczupla osoba 162 i 45 kg teraz 2kg naplusie

u mnie już osoba postronna zauważyła chyba w 10tc, a bardzo zależało mi, żeby nikt nie wiedział, ale to było lato spodni ciążowych nie mam do dziś(36tc), chodzę we wszystkim sprzed ciąży, ale może dlatego, że mam same luźne rzeczy. Kupiłam tylko kurtkę na zimę