Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deklassa

imię Marysia-problem

Polecane posty

Gość deklassa

maz się uparł na imię Marysia natomiast mnie się nie bardzo podoba....ze strony mojej rodziny też wszyscy są na nie natomiast od strony męża zachwyceni. nie wiem co mam zrobić, ustąpić? napiszcie proszę co sądzicie o tym imieniu, czy Wam si e podoba czy nie ...chciałabym poznać opinię obiektywnych osób

Gość gryczka
No ale co Ci pomogą takie opinie?.. Połowa osób napisze, że super, połowa, że do kitu :-p Uważam, że musicie dojść do jakiegoś porozumienia, nie powinno być tak, że nie podoba Ci się imię Twojego dziecka. Mnie osobiście to imię się nie podoba.

Znam dziewczyne o imieniu Maria i wszyscy wołają na nią Maja , ja córki nie nazwałabym Marysia imie samo w sobie ładne ale nie w moim guście

mi nie specjalnie się podoba, może spróbuj porozmawiać z mężem i poszukajcie imienia takiego, które będzie się podobało i tobie i jemu kompromis ;)

mi sie osobiscie podoba :)Maria , Marysia.... ja krewnych o zdanie nie pytam! zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie krecil nosem, to Wasze dziecko i Wy zdecydujcie!!Wam ma sie podobac a nie otoczeniu.

Gość Nektarynka5
A mnie osobiście się podoba... Dajcie małej dwa imiona

Gość a mi sie bardzo podoba
i gdybym miała corkę bylaby na 100% Marysia ale będzie drugi synek:)

dawniej to imie mi się niezbyt podobało, ale od kiedy znam 2 super dziewczynki o tym imieniu, to to imie nadbrało dla mnie zupełnie innego znaczenia, inych kolorów :D

Gość deklassa
dla mnie to imię jest nie do przyjęcia:( kurde....nie to że pytałam rodzine o zdanie po prostu mamy podobny gust jeśli chodzi o imiona więc jeśli powiedzialam że mój M zaproponował Marysie to wymowne spojrzenia powiedziały wszystko;)

Gość dgsdfgsdf
Maria w naszej kulturze kojarzy się z religią, cierpieniem itd. Dziwne imię dla dziecka. Może tak jak ktoś wyżej radził, Maja albo coś "zbliżonego".

Gość deklassa
Klaudia ładnie:) no 2 można dac tylko On się upiera żeby Marysia miała na pierwsze 😭

Gość deklassa
Maja bardzo chętnie, ale on sie uparł na tę Marysię jak wół:O i jeszcze wtóruje mu teściowa która jest zakochana w tym imieniu...to imię jest takie religijne a w dodatku takie....hmmm nie chciałabym nikogo obrazić, ale wieśniackie no:(

A niby dlaczego mialabys ustepowac mezowi, skoro imie ci sie nie podoba? Znajdzcie wspolnie imie, ktore spodoba sie obojgu. Poza tym ja zawsze mowie: to matka nosi dziecko dziewiec miesiecy, poswieca sie dla niego, wyrzeka wielu rzeczy, wiec powinna miec o ten jeden glos wiecej w decyzjach. Ponadto mozesz mu postawic ultimatum: ty dajesz dziecku imie jakie ci sie podoba (Marysia). ale w takim razie ja dam dziecku swoje nazwisko. Gwarantuje, ze maz zmieni zdanie;)

ja nie wiem jak można nazwac dziecko Maja, przeciez dzieckiem jest się krótko a potem z dziewczynki wyrasta dorosła kobieta i trzeba myśleć jak jej będziez tym imieniem gdy będzie miała np 45 lat i będzie zajmowała jakies poważne stanowisko w pracy....dla mnie imie nadaje sie na całe życie więc ma pasowac i do dziecka i do dorosłago człowieka dlatego dla dziewczynki Marysia a dla kobiety Maria.Jest super :)

Gość deklassa
Szlachcianka;) jestem podłamana :( niedługo rozwiązanie...eh

co znaczy się, że się uparł? Kurczę, wytłumacz, że dla Ciebie jest nie do przyjęcia i musicie znaleźć inne. Imię musi podobać obojgu rodziców, a nie jednemu. A teściowa ma g... do gadania

Gość deklassa
jeszcze pełna wersja Maria jakoś brzmi (moze dlatego że tak podobna do Mai ktorą osobiście lubię bardzo), ale ta Marysia...:O

Gość deklassa
Minia a Tobie się podoba? wiem,z ę to i tak my musimy podjąć decyzje ale chciałabym poznac opinie jak największej liczby osób....

ale to fakt ze jesli jednemu sie podoba a drugiemu nie to nie ma sensu wojowac tylko trzeba wybrac imię ktore będzie pasowało wam obojgu...

DOKŁADNIE ROZMAWIAJ I ROZMAWIAJ Z NIM ... przecież to głupie aby teściowa nazywała twoją córe ... moja mama sie zgodziła na propozycje imienia tesciowej własnie dla mnie i żałuje ja zreszta też :( :( a po za rtym ustal granice bo nic nie bedziesz miala do powiedzenia

Gość lady B
uzgodnij z mężem, że nazwiecie po urodzeniu. Zobaczycie jakie imię będzie do niej pasować: u nas miała być Lilla albo Lidia. Małą diablicę nazwaliśmy Lidka, bo Lilla to zbyt delikatne imię, do niej ewidentnie nie pasowało

Gość skllerozza
Moim zdaniem ladne, ale nasze opinie ci nie sa potrzebne - jak tobie sie imie nie podoba, to go nie dawajcie. Tak samo jak tobie sie podoba np. Wanda, a dla meza jest okropne - to odpada. To wasza wspolna corka i musicie znalezc imie, ktore obydwojgu sie podoba chociaz troche.

Gość ja się kiedyś z jednym panem
to lepiej 17 oliweczkę, 15 juleczkę, 23 wiktorię lub weroniczkę, ninę, lilę..:o sama jesteś wieśniacka autorko:o żeby nie było nie mam na imie marysia i też mi się nie podoba:p

A mój mąż się uparł, że jeżeli kiedykolwiek będziemy mieli dziecko, to on nazwie syna Xawier albo Olivier, myślisz, że mu ustąpię?- nigdy w życiu:-P Bardzo podoba mi się Antoni, ale skoro mojemu mężowi się, to imię nie podoba, to wspólnie poszukamy kompromisu, bo jestem zdania, że imię musi podobać się rodzicom. Będzie ci ciężko, bo przeciwko sobie masz męża i teściową, ale nie poddawaj się zwłaszcza, że nie jesteś przekonana. Co do tematu topiku, to mnie osobiście imię Maria się podoba. Są inne imiona, które podobają mi się bardziej np. Maja, Jagoda, ale Maria brzmi ładnie i dobrze mi się kojarzy

Gość deklassa
mamo Klaudii a jak masz na imię że tak żałujesz?;) Minia a tak z innej beczki masz już imie na synka wybrane?:) On cały czas mówi o Małej moja Marysia:O